FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Problemy z Grafiką. Po raz kolejny.
Autor Wiadomość
xxPARANOJExx
świeżak

Wysłany: 06-02-2013, 19:09   Problemy z Grafiką. Po raz kolejny.

Witam was serdecznie.

Mam problem z moim Trainz 2010 (49933) a mianowicie w większość dodatków jest tak jakby za pixelowana ( tak jak na obrazkach ). Próbowałem już wszystkiego, a mianowicie wyłączałem i włączałem CUDA i tak samo" Włącz sprzętową akcelerację kompresji tekstu" bez jakichkolwiek skutków. Wiem że już takie tematy były i jak pisałem wcześniej wszystko co było wymienione w innych tematach zrobiłem, poza reinstalacją gry, ponieważ mam bardzo dużo dodatków i nie chciał bym ich stracić a szczerze mówiąc to nie mam pojęcia jak by je zapisać aby móc przeinstalować grę, więc nie ryzykuję. Także prosiłbym o pomoc. Mam windowsa 7, Intel core i5, i kart graficzne : Intel(R) HD Graphics 4000 i Nvidia GeForce GT630M.

Dzięki i Pozdrawiam.

D_M
zaawansowany

Wysłany: 06-02-2013, 21:32   

Ile wy jeszcze założycie tematów o tych teksturach.
Wyłącz CUDA, wyłącz kompresję tekstur w CMP. Możesz spróbować otworzyć do edycji jakiś felerny dodatek i ponownie go zatwierdzić.
Jak to nie pomoże trzeba usunąć i ponownie zainstalować te felerne dodatki.
Tylko to wszystko już było i to nie raz:
http://www.trainz.pl/_for...j%EA++cmp#98662

Cudów nie mam, a tą akceleracje wyłączamy tu:

W przypadku reinstalacji wystarczy skopiować sobie foldery original i local z UserData. Lub lepiej cały folder UserData.
Ja robię sobie co jakiś czas backup tego folderu UserData, ale jeszcze nie był mi potrzebny.

mati_689 
trainz

Wysłany: 18-12-2013, 13:13   

Cześć Wam, nie wiem co się stało ale jeśli tworzę mapkę w TS2010 (wersja 49933) to po postawieniu kilku obiektów zaczyna coś nie grać z renderowaniem. Nie ważne ile mam ustawiony render czy na 1000m lub 5000m to problem pojawia się zawsze na tą samą odległość. W TS2009 mam ten sam problem. Reinstalacja nie pomogła.

Na screenshocie widać wyraźnie że z sekcji wystają tory. Proszę o pomoc strasznie wkurzający problem. :-(

Mój komputer:
Procesor: AMD Athlon II 250 x2 3.00GHz
Karta graficzna: Nvidia GeForce GT610 2GB
RAM: Samsung 4GB 1333MHz
System: Windows XP SP3 32bit
Zasilacz: Akyga 500W
    Ostatnio zmieniony przez mati_689 18-12-2013, 13:17, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu