FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Sygnalizacja CSD/ZSR oparta na skrypcie v5
Autor Wiadomość
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 232 razy
Wiek: 42
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3704
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 08-10-2017, 10:06   

kilanziom napisał/a:
Cytat:
Kilan: Potrzebujesz wersje SSSR bez "pipka" od sygnału zastępczego? I wtedy będzie samo białe "manewrowe" w którejś z komór.


Tak, dokładnie taki semafor potrzebuję. Najlepiej z późniejszym wskazaniem który to na liście, bo jest ich od cholery i trochę. Dziękuję.


Będą z jakimś wyróżnikiem w nazwie.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 22.12.2016
 
 
 
kilanziom
znawca
Maniak


Pomógł: 105 razy
Wiek: 34
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 4638
Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-11-2017, 22:40   

Radosławie, studiuję w tej chwili pełen przekrój opublikowanego zestawu, albowiem powstają kolejne kilometry zaktualizowanych szlaków. Poszukuję semaforów karzłkowych AŻD, czy takie powstały i je przespałem (lub nie umiem znaleźć) czy to temat dotąd nie ruszony?
_________________
www.wgk.cal.pl
Ostatnio zmieniony przez kilanziom 02-11-2017, 22:40, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 232 razy
Wiek: 42
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3704
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 03-11-2017, 09:11   

Jeszcze nie powstały. Z karłów są tylko sygnały manewrowe. Jeżeli jesteś w stanie określić jakieś typowe, najpopularniejsze, układy komór - to dorobię. W polskiej sygnalizacji były to zawsze opracowania indywidualne, dedykowane konkretnym stacjom i w konkretne miejsca układu torowego. Mówię oczywiście o grze :-)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 22.12.2016
 
 
 
kilanziom
znawca
Maniak


Pomógł: 105 razy
Wiek: 34
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 4638
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-11-2017, 19:58   

Hmm... to umknęło mi to. Może przez to że przy rozpoczęciu produkcji tej paczki podstawowym polem odniesienia był szlak Trutnov-Kralovec-Zacler, a to nie jedyny jaki obejmuje Projekt Sudety,

Właściwie mowa jedynie o takich 3-komorowych kurduplach (jeśli chodzi o obiekty dedykowane):

_________________
www.wgk.cal.pl
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 232 razy
Wiek: 42
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3704
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 03-11-2017, 20:23   

kilanziom napisał/a:

Właściwie mowa jedynie o takich 3-komorowych kurduplach (jeśli chodzi o obiekty dedykowane)


Piotr, ale 3-komorowców jest chyba 4 rodzaje :-)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 22.12.2016
 
 
 
kilanziom
znawca
Maniak


Pomógł: 105 razy
Wiek: 34
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 4638
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-11-2017, 20:48   

No ten wydaje się wariantem najbardziej podstawowym, odpowiednikiem 3-komorowego na słupku w wariancie "typ 1" z paczki podstawowej.
_________________
www.wgk.cal.pl
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 232 razy
Wiek: 42
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3704
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 28-02-2018, 15:19   

Aktualizacja tematu:
Paczka urosła o zrobione na życzenie Piotra karzełki trzykomorowe oraz semafory wz. SSSR posiadające białe światło ale pozbawione "pipka" - komory sygnału zastępczego. Białe manewrowe jest (jak było do tej pory) w głowicy. Na liście mają wyróżnik NPN. Najprościej pobrać, nadpisać i zatwierdzić wszystko.
Smacznego.
No i link:
http://trainz.krb.com.pl/...sygnalizacja-v5
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 22.12.2016
 
 
 
Jacek
znawca
Milovník ČD


Pomógł: 114 razy
Wiek: 47
Dołączył: 21 Lut 2008
Posty: 2632
Skąd: Chorzów
Wysłany: 02-03-2018, 18:53   

Pikolo problemo. I dotyczy również czasu sprzed powyższej aktualizacji.

Wstawiam 5 komorowy jako wjazdowy AZD SS5 N P typ1 ZPCPB. Nazywam go, ustawiam przebieg, wg wszelkich prawideł "naszej" polskiej sygnalizacji, uzależniam od wyjazdowego. Powinienem przy przebiegu na wprost otrzymać S2 - czyli zielone.


Nie umiem ustawić żądanej "szybkości podanej przez semafor" - cały czas pokazuje mi "none" (mam ustawiony angielski język). No i to miganie dwóch komór.....coś źle robię. Ale co? Może fimik coś nasunie....

edit: "nieradkowy" z automatu podaje dobry obraz, wobec wyjazdowego "radkowego"



https://youtu.be/Q8iBTtexaLM
_________________
facebook.com/Zimowisko.Trainz
Ostatnio zmieniony przez Jacek 02-03-2018, 19:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 232 razy
Wiek: 42
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3704
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 03-03-2018, 06:26   

Jacek napisał/a:
Pikolo problemo. I dotyczy również czasu sprzed powyższej aktualizacji.


Ech. Po raz miliard pińset osiemdziesiąty:
Po co ja piszę na stronie http://trainz.krb.com.pl/...sygnalizacja-v5 takie wyrazy:
Cytat:
Do działania wymaga najnowszych bibliotek skryptów i stringlibrary. Ze względu na dodanie obsługi semaforów SBL, wymagana wersja to 22.12.2016. Na starszych nie zadziała, będzie walić błędy albo spali wam cały papier toaletowy w sławojce na podwórku

????
A teraz Kolega Jacek spojrzy, jaką ma wersję skryptu - nawet na tym filmiku widać (w HD1080)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 22.12.2016
Ostatnio zmieniony przez RBach 03-03-2018, 06:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Jacek
znawca
Milovník ČD


Pomógł: 114 razy
Wiek: 47
Dołączył: 21 Lut 2008
Posty: 2632
Skąd: Chorzów
Wysłany: 03-03-2018, 11:10   

Kolega Jacek to ogólnie nie ogarnia. :)

Fakt, przeoczyłem ten aspekt. Biblioteki były zainstalowane, ale nie zatwierdzone po edycji. Jakoś musiało mi umknąć. Co oczywiście nie powinno się nigdy zdarzyć. Dzięki za pomoc.

_________________
facebook.com/Zimowisko.Trainz
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group