FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Wujek 082
06-12-2017, 12:11
ST43 od MartinST43 - mesh
Autor Wiadomość
kuba1997
user


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Mar 2011
Posty: 81
Skąd: grudna
Wysłany: 04-12-2017, 16:27   ST43 od MartinST43 - mesh

Witam
Chciałbym wyłączyć mesh w lokomotywie ST43
http://trainzart.pl/downl...download_id=379
Gdy zmienię wpis 060da.Im na 060da.im lokomotywa wywala błąd i nie wrak jej w grze
http://wstaw.org/w/4JbV/
Czy można jakoś zmienić ten wpis bądz wyłączyć mesh by nie pokazywało błędu a lokomotywa pojawiała by się w grze normalnie?
 
 
 
marconet
super user


Pomógł: 3 razy
Wiek: 52
Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 103
Skąd: Łapy
Wysłany: 04-12-2017, 17:48   

Sprecyzuj o co Ci chodzi bo ja bynajmniej nie rozumiem Twoich sugestii. Pliku .im nie można wyłączyć gdyż jest to praktycznie cały model lokomotywy tak samo jak .lm , który uruchamia siatki LOD dzięki którym model mniej obciąża grę czy kartę graficzną.
_________________
Warsztaty Wagonów Kolejowych w Łapach dawniej ZNTK Łapy
Ostatnio zmieniony przez marconet 04-12-2017, 17:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
kuba1997
user


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Mar 2011
Posty: 81
Skąd: grudna
Wysłany: 04-12-2017, 17:57   

chciałbym żeby siatki LOD cały czas były na najwyższym poziomie tzn. gdy oddale kamerę od lokomotywy, by jej detale były na tym samym poziomie a nie robiły się uproszczone
 
 
 
Wujek 082
znawca



Pomógł: 95 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 2192
Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 04-12-2017, 18:08   

To proste: w folderze 060da_body nie ma pliku o nazwie 060da.im - są za to 060dah.im, 060dam.im oraz 060dal.im, które odpowiadają za kolejne stopnie LOD (w tym ten najwyższy). Zmień w configu wpis na 060dah.im
_________________
www.trainzart.pl
 
 
 
kuba1997
user


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Mar 2011
Posty: 81
Skąd: grudna
Wysłany: 04-12-2017, 18:52   

Mam również ten sam problem z wózkami Kilana do SP/SU45 i SU46 oraz z wagonami autorstwa Chestera jeszcze z TRS2004
 
 
 
kilanziom
znawca
Maniak


Pomógł: 105 razy
Wiek: 33
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 4580
Skąd: Warszawa

Wysłany: 05-12-2017, 21:15   

To nie "problem" tylko autorzy tych modeli nieźle się nagłowili, żeby produkt był zarówno ładny jak i wydajny w użyciu.
_________________
www.wgk.cal.pl
 
 
 
kuba1997
user


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Mar 2011
Posty: 81
Skąd: grudna
Wysłany: 05-12-2017, 23:19   

kilanziom napisał/a:
To nie "problem" tylko autorzy tych modeli nieźle się nagłowili, żeby produkt był zarówno ładny jak i wydajny w użyciu.


Kilan mógł byś mi pomóc jak zrobić "myk" w twoich wózkach do loków produkcji HCP by siatki LOD cały czas były na najwyższym poziomie?
Wózki do SP/SU45 i SU46 są chyba ostatnimi wózkami, które nie zostały zaktualizowane do nowszej wersji jak to miał miejsce w wózkach loków serii M62?
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group