FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Pojezierze Gorzyńskie
Autor Wiadomość
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 216 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 4914
Skąd: Wrocław
Wysłany: 13-04-2018, 21:21   

Czajos napisał/a:

Po zignorowaniu tego błędu, gdy chcę wyjechać z lokomotywowni, to nie dostaję zezwolenia na tarczy manewrowej.


Ile czasu stałeś pod tarczą? była informacja od dyżurnego ruchu?



Proszę pobrać jeszcze to

a tutaj brakujący kuid PNT - Slab hutniczy 30t TS,<kuid2:313733:6095:12>
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
CenariusPL 
super user


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Sie 2015
Posty: 108
Skąd: Sanok
Wysłany: 13-04-2018, 22:12   

Wysyp skryptów:









W CMP brak błędów i brakujących kuidów

(Do TANE mi się udało również mapę przekonwertować, ale trzeba na nowo tworzyć sesję)[/quote]
_________________
Bieszczadzka Kolej Euroregionalna
Koleje Podkarpackie
 
 
 
Czajos
nowy


Wiek: 37
Dołączył: 17 Sie 2015
Posty: 15
Skąd: Wrocław
Wysłany: 13-04-2018, 22:20   

zolwik napisał/a:

Ile czasu stałeś pod tarczą? była informacja od dyżurnego ruchu?


Pod tarczą stałem ok 10 min. (do 14:09). Przed dojechaniem do tarczy odtworzył się dialog z dyżurnym.

Zauważyłem jeszcze jedno. Po wyjechaniu już z obrotnicy znów wywala ten sam błąd oraz jeszcze to:
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 216 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 4914
Skąd: Wrocław
Wysłany: 13-04-2018, 22:29   

Czajos i CenariusPL czy te błędy wywala po zainstalowaniu paczki z poprzedniego postu? ( nie mówię tu o brakującym kuidzie, tylko tym drugim linku)


Jeśli chodzi o sesje to nie wykaże braków co do zasad i poleceń bo nie zapisują się w kuid-table, ale z tego co patrzyłem to wszystkie polecenia i zasady są spakowane ( poza tymi wbudowanymi w ts2010)
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
Ostatnio zmieniony przez zolwik 13-04-2018, 22:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Czajos
nowy


Wiek: 37
Dołączył: 17 Sie 2015
Posty: 15
Skąd: Wrocław
Wysłany: 13-04-2018, 22:39   

Tak. Zainstalowałem paczki z postu powyżej nadpisując dodatki.

Z ciekawości: za co odpowiada couplingrule.gs? Może jednak błąd powoduje komenda "połącz ze składem". Tej nigdy do tej pory nie używałem i w sesjach nie pojawiał mi się taki komunikat.

....tak tylko głośno myślę.
 
 
 
CenariusPL 
super user


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Sie 2015
Posty: 108
Skąd: Sanok
Wysłany: 13-04-2018, 22:59   

Zainstalowałem, nadpisałem co trzeba, nadal sypie błędami. Ewidentnie coś jest chyba z komendami, też miałem ten problem co wyżej kolega że Tm nie zmieniała sygnału itp.

Kod:

wait: thread exception: er_nullreference, line 88, file orderedlistrule.es
couplingrule:thread exception: er_nullreference, line 43, file couplingrule.gs
checktrakside: thread exception: er_nullreference, line 85, file checktrackside.gs

drivercommandrule: thread exception: er_nullreference, line 418, file drivercommandrule.gs
drivercommandrule: world.adddrivercommand> not a drivercommand asset: <kuid2:609850:100018:1> (file world.gs)
drivercommands: thread exception: er_exception, line 167, file drivercommands.gs
DriverCommands: World.FindDriverCommand> not a DriverCommand asset: <kuid2:178892:80003:1> (file world.gs)
_________________
Bieszczadzka Kolej Euroregionalna
Koleje Podkarpackie
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 216 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 4914
Skąd: Wrocław
Wysłany: 13-04-2018, 23:19   

couplingrule.gs odpowiada za zasadę "Wait on coupling,<kuid2:400260:100635:2>"

Na pewno zasady i polecenia w sesji są poprawne i sprawdzone, przed publikacją kilka osób miało na testach i nikt nie zgłaszał problemów.

proszę pobrać jeszcze
to


Co do mapy i sesji to to co macie proszę wywalić i zainstalować na nowo, nie nadpisywać!
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
Ostatnio zmieniony przez zolwik 14-04-2018, 02:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Czajos
nowy


Wiek: 37
Dołączył: 17 Sie 2015
Posty: 15
Skąd: Wrocław
Wysłany: 14-04-2018, 08:43   

Niestety u mnie nadal bez zmian.

Dodatkowo nieopatrznie nadpisałem sobie wbudowane elementy i teraz wali mi błędami:
"Ten sk?adnik posiada wbudowany numer Trainz, kt?ry nie jest rozpoznawany przez to narz?dzie".
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 216 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 4914
Skąd: Wrocław
Wysłany: 14-04-2018, 13:08   

Czajos napisał/a:
Niestety u mnie nadal bez zmian.

Dodatkowo nieopatrznie nadpisałem sobie wbudowane elementy i teraz wali mi błędami:
"Ten sk?adnik posiada wbudowany numer Trainz, kt?ry nie jest rozpoznawany przez to narz?dzie".


Wbudowane mizesz przywrócić przez menu do wersji pierwotnej.

Pytanie zasadnicze, jaką masz wersję trainza?
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
Czajos
nowy


Wiek: 37
Dołączył: 17 Sie 2015
Posty: 15
Skąd: Wrocław
Wysłany: 14-04-2018, 15:32   

zolwik napisał/a:


Pytanie zasadnicze, jaką masz wersję trainza?


To powinna być oczywiście zasadnicza informacja na wstępie:

TS2010 wersja 49933
 
 
 
CenariusPL 
super user


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Sie 2015
Posty: 108
Skąd: Sanok
Wysłany: 14-04-2018, 17:08   

Po wgraniu nadal błędami sypie
Kod:
wait: thread exception: er_nullreference, line 88, file orderedlistrule.es
couplingrule:thread exception: er_nullreference, line 43, file couplingrule.gs
checktrakside: thread exception: er_nullreference, line 85, file checktrackside.gs
ivercommands: thread exception: er_exception, line 167, file drivercommands.gs
DriverCommands: World.FindDriverCommand> not a DriverCommand asset: <kuid2:178892:80003:1>


do tego coś z:

Kod:
unknown: thread exception: er_nativecallerror, line -1, file industryproductinfocollection.gs (2)


Do autora mapy: czy mogę zamieścić tutaj paczkę mapy do wersji TANE?
_________________
Bieszczadzka Kolej Euroregionalna
Koleje Podkarpackie
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 216 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 4914
Skąd: Wrocław
Wysłany: 14-04-2018, 20:36   

CenariusPL napisał/a:
Po wgraniu nadal błędami sypie
Kod:
 
DriverCommands: World.FindDriverCommand> not a DriverCommand asset: <kuid2:178892:80003:1>



To pokazuje, że nie masz zainstalowanego tego składnika...
czyli nie pobrałeś wszystkiego co jest na serwerze... bo ten składnik tam umieszczałem.

Co do reszty błędów, próbuję namierzyć problem.


Po rozmowie z RBachem, mogę zrobić jeszcze tak, że wrzuce tutaj wszystkie zasady,polecenia itp jakie mam u siebie i może zadziała... Pasuje takie rozwiązanie?
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
Wujek 082
znawca



Pomógł: 96 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 2211
Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 14-04-2018, 20:51   

@ Żółw, wrzucaj, na pewno nie zaszkodzi.

@Cenarius - możesz wrzucić, tylko zaznacz pogrubioną czcionką, że to wyłącznie pod TANE ;)
_________________
www.trainzart.pl
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 216 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 4914
Skąd: Wrocław
Wysłany: 14-04-2018, 21:50   

no to tu jest paczka.
https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hOxOfByOAXhElMYMQA

jak to nie zadziała to ja się poddaję.
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
Czajos
nowy


Wiek: 37
Dołączył: 17 Sie 2015
Posty: 15
Skąd: Wrocław
Wysłany: 15-04-2018, 09:35   

Melduje, że działa.
Podziękowania za wsparcie.

Swoją drogą wielka kicha, że w zależnościach nie pokazuje wszystkich braków w komendach, poleceniach, etc.

Czas teraz na analizę i zgapianie jak to wszystko funkcjonuje.
 
 
 
CenariusPL 
super user


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Sie 2015
Posty: 108
Skąd: Sanok
Wysłany: 15-04-2018, 18:30   

Działa, aczkolwiek stałem do 14:20 pod Tm wyjazdową od lokomotywowni i nie zmieniła sygnału. Do tego jeden z pociągów jak zauważyłem wjechał chyba nie na ten tor co trzeba, miał w zasadach autodrive to asf coś tam. (Sm42)
_________________
Bieszczadzka Kolej Euroregionalna
Koleje Podkarpackie
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 216 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 4914
Skąd: Wrocław
Wysłany: 15-04-2018, 19:16   

Nie tam gdzie trzeba czyli gdzie?
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
CenariusPL 
super user


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Sie 2015
Posty: 108
Skąd: Sanok
Wysłany: 15-04-2018, 19:55   

cały czas mi wywala ten błąd:
Kod:
unknown: thread exception: er_nativecallerror, line -1, file industryproductinfocollection.gs


Manewry SM42-234, które podłączają węglarki do składu z ST44-926, po podłączeniu i zmiany kierunku jedzie na tor odstawczy i tak stoi, komicznie to wygląda:



Wersja mapy pod TANE 90945:

Mapa:
klik
Sesja:
klik
Obrotnica działająca pod TANE:
klik

Sesja jest prosta, sterujemy SP42. Obrotnica działa tylko przez komendę MoveTurntable.

Pozwoliłem sobie wymienić semafory na inne oraz skonfigurować je tak by można było zmieniać sygnał za pomocą komendy semafory v5.
Wstawiłem też triggery do zasady autodrive.

Porobiłem też portale do końcówek mapy z nazwami stacji:

Ze stacji w Gorzyniu na wschód trasą dwutorową jest kierunek "Gastyń" oraz jednotorowa trasa "Witkowice" (znajdują się portale). Na Zachód, oprócz kierunku do Dobrolina jest również kierunek w stronę Basztyń-Zdroju (jednotorowa) oraz Górek (dwutorowa).

Na stacji w Dobrolinie w kierunku północnym jest "Przemyk" a południowym "Maczki" (również portale)

Nazwy końcówek stacji mogą mieć niewielkie literówki, ale nie zmieniałem już tego ;)

Na sesji ustawiłem również przechyłki torów - bardzo fajnie to wygląda.



W mapie ma brakować tyle kuidów:
Kod:
<kuid:1987:32> <kuid:149987:21573> <kuid:1987:35> <kuid:1987:34> <kuid:149987:21566>

Nie mogłem ich usunąć w geodecie bo zawiesza wtedy całą grę, ale bez nich normalnie można grać. Co do reszty kuidów - te które są błędne należy poprawić samodzielnie. (cała paczka z listą ponad 700MB).
Linki do mapy tylko 48h.
_________________
Bieszczadzka Kolej Euroregionalna
Koleje Podkarpackie
Ostatnio zmieniony przez CenariusPL 15-04-2018, 19:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 216 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 4914
Skąd: Wrocław
Wysłany: 15-04-2018, 21:54   

Ten błąd wywala również i u mnie, ale nie ma on znaczenia na sesję.
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
Vidget.PL
świeżak


Wiek: 14
Dołączył: 12 Lut 2018
Posty: 7
Skąd: Murowana Goślina
Wysłany: 08-05-2018, 10:08   

Po instalacji mapy Pojezierze Gorzyńskie jest ok ale w CMP nie wykrywa żadnych błędów ale jak włącze sesję pokazuję mi błąd.
_________________
twórca polskich fikcyjnych map
posiadam:
TS2012 i ED250 [ETR610]
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 216 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 4914
Skąd: Wrocław
Wysłany: 08-05-2018, 13:43   

Ten błąd możesz zignorować. Nie ma wpływu na sesję
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group