FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Lublin - Dorohusk
Autor Wiadomość
samplaire
znawca
i na dodatek dziad



Pomógł: 76 razy
Wiek: 48
Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 3066
Skąd: Wawa/Gorz/Szcz
Wysłany: 27-01-2016, 06:47   

Przepraszam, że tak dopytuję, ale Twój problem naprawdę wygląda jakbyś otwierał mapę, a nie sesję. Pokaż screenshota jak wchodzisz do gry.
_________________
KUID:132952
Tu moje dodatki ciurkiem
 
 
 
Jamal 
znawca
Mapotwórca



Pomógł: 21 razy
Wiek: 40
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 1800
Skąd: Zabrze
Wysłany: 27-01-2016, 08:29   

Wg mnie były jakieś błędy w ściąganiu sesji przez ciebie, bo inni nie mają tego problemu. Jeszcze jedno. Musisz koniecznie ściągnąć mapę wersja 1.3!
Zapakowałem ci sesje od nowa. Poprzednie sesje usuń. Teraz spróbuj:
https://drive.google.com/open?id=0B2DzKk1t3-6SVlVFYjVoN0pLRUU
_________________
Mapa Lublin-Dorohusk
Korsze - Ełk - Olecko - w budowie
Ostatnio zmieniony przez Jamal 27-01-2016, 08:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Dyzurny Ruchu
nowy


Dołączył: 28 Mar 2015
Posty: 39
Skąd: Poznań
Wysłany: 27-01-2016, 13:21   

Ok. A mam pytanie. Jak wybieram mape w menu to po prawej stronie wyskakuje obrazek Lublin Dorohusk versja 1.2... dzieje sie tak po instalacji ver. 1.3. Rozumiem, że to bez znaczenia;) ok zaraz pobiore, a jak nie wypali to jade po ts2010 do sklepu;)
Do gry wchodze: Trasy-Lublin Dorochusk- klikam i wchodze w to bo mam 78 sesji w tym, wybieram sesje i odpal.
Ostatnio zmieniony przez Dyzurny Ruchu 27-01-2016, 13:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
D_M
zaawansowany



Pomógł: 116 razy
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 939
Skąd: Jastrzębie
Wysłany: 27-01-2016, 13:38   

Dyzurny Ruchu napisał/a:
a jak nie wypali to jade po ts2010 do sklepu;)

Nie musisz nigdzie jechać, online kupisz - za dychę - TS2010: https://cdp.pl/trainz-2010.html z już Jamalowym buildem 49933. Temat o kupnie jedynej słusznej wersji trainza - TS2010: http://www.trainz.pl/_forum/viewtopic.php?t=10166
_________________
TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
 
 
 
Dyzurny Ruchu
nowy


Dołączył: 28 Mar 2015
Posty: 39
Skąd: Poznań
Wysłany: 27-01-2016, 14:06   

OK. Kupiłem jedynego słusznego Trainza. Instalujemy wszystko od nowa:D
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 219 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 4970
Skąd: Wrocław
Wysłany: 27-01-2016, 14:24   

Dyzurny Ruchu napisał/a:
Ok. A mam pytanie. Jak wybieram mape w menu to po prawej stronie wyskakuje obrazek Lublin Dorohusk versja 1.2... dzieje sie tak po instalacji ver. 1.3. Rozumiem, że to bez znaczenia;)
może to mieć duże znaczenie, ponieważ przy najnowszej wersji ma być screen z wersją 1.3
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
Dyzurny Ruchu
nowy


Dołączył: 28 Mar 2015
Posty: 39
Skąd: Poznań
Wysłany: 27-01-2016, 14:56   

Jamal. Twój plik pomógł. Wszystko śmiga na TS12. Ts10 już kupiłem ale narazie go nie bèdę instalował. Aha i jest przy mapie obrazek z versją 1.3. Dziękuje za pomoc. Mam nadzieje, że piwko bede miał wam okazje postawić. Można zamknąć;)
 
 
 
slawek222
świeżak


Dołączył: 01 Lip 2011
Posty: 3
Skąd: Chojna
Wysłany: 29-01-2016, 12:38   

Witam. Mam problem z zainstalowaniem dodatku „vol-1” z paczki wsporczej dedykowanej do najnowszych sesji. Objawia się to tym, że w CMP wyskakuje mi taka informacja „BĹ‚Ä…d: Nie można otworzyć pliku CDP 'G:\?CI?GANE\NEW-REAL-SESSIONSS\vol-1.cdp' do odczytu”. Dzieje się to w ts10 (49933) i ts12 (61383). Wielokrotnie ściągałem paczkę wsporczą i za każdym razem to samo. Reszta plików zainstalowała się normalnie. Czytałem o podobnym problemie w innych postach, niestety u mnie porady tam podane nie pomogły. Zmieniałem nazwy pliku, przerzucałem plik na inny HD, wyłączałem wszystkie zbędne programy i nic. Mój sprzęt to: płyta główna Asrock z87, 8gb ram, grafika GTX970, HD przeznaczony na trainz 500GB. Może któryś z forumowiczów miał takowy problem lub wie jak go rozwiązać. Jak tak, to prosiłbym o poradę.
 
 
 
D_M
zaawansowany



Pomógł: 116 razy
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 939
Skąd: Jastrzębie
Wysłany: 29-01-2016, 12:58   

Spróbuj wypakować rar innym programem - ja użyłem 7-Zip 15.14.
Plik vol-1.cdp ma słuszny rozmiar (1 GB), więc może być sporym wyzwaniem dla CMP.
Sprawdź czy masz wolne kilka GB na partycji systemowej, oraz czy masz wolne miejsce na partycji z trainzami. Nie zaszkodzi też zdefragmentować obie partycje. Sprawdź również parametry S.M.A.R.T. swoich dysków.
_________________
TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 109 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3483
Skąd: Opole
Wysłany: 29-01-2016, 13:29   

Ja swoje wszystkie ściągam na pulpit. Fakt, czasami mam komunikat o tym że tylko do odczytu ale ignoruję i folder rar na pulpit. Potem wypakuj tutaj i wypakowaną kopertę zrzucam na otwarte CMP. Łaski nie robi, tak przerzuciłem 2GB bez problemu.
 
 
 
slawek222
świeżak


Dołączył: 01 Lip 2011
Posty: 3
Skąd: Chojna
Wysłany: 29-01-2016, 16:28   

„D_M” i „ryszard”. Zrobiłem koledzy, tak jak napisaliście. Czyli ściągnąłem plik na pulpit, wypakowałem 7-Zip 15.14 i pełny sukces. CMP zainstalował wszystko z paczki wsporczej vol-1. Dziękuję i pozdrawiam.
 
 
 
szuja 
świeżak


Wiek: 35
Dołączył: 05 Lis 2016
Posty: 8
Skąd: Herby Stare
Wysłany: 19-11-2016, 19:59   

Mam problem z którym póki co nie mogę sobie poradzić. Mianowicie, chodzi o plik vol-1.cdp o rozmiarze nieco ponad 1GB. Próbowałem takimi sposobami, jak koledzy wyżej opisali: zrobiłem defragmentacje partycji, użyłem 7z a nawet próbowałem ponownie ściągnąć cały dodatek za pomocą FlashGet'a.
Za każdym razem gdy chcę załadować dodatek vol-1.cdp, od razu pojawia się błąd: "Content Manager has encountered a problem and needs to close...".
Mój komputer ma następujące parametry: AMD Athlon X2 Dual Core 4200+ 2.21GHz, 2GB RAM, Geforce 7900GS, WinXP SP3. Macie może jeszcze jakieś pomysły?
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 241 razy
Wiek: 42
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3755
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 19-11-2016, 20:27   

Znany i lubiany bug CMP. Po prostu nie umie poradzić sobie z plikami - OIDP - ponad 700MB. Żadna z wymienionych metod nie pomoże. U mnie działa taki patent:
Zamykam CMP i czekam na zamknięcie procesu taddaemon.exe (święta trójca i Menedżer zadań są pomocne, tylko NIE WOLNO zabijać ręcznie taddaemona, bo masz gwarantowane 15 godzin naprawy bazy). Potem odpalam CMP bezpośrednio przez plik contentmanager.exe (folder gry->Bin) i zanim ten się "ogarnie" - przeciągam mu na jego okno ten plik CDP. Nie zawsze udaje się za pierwszym razem, czasem trzeba całą procedurę powtórzyć kilka razy. Takie wrzucenie "z zaskoczenia" to chyba jedyna metoda - mi tak właśnie udało się zainstalować ten plik a innych metod na forumie nie widziałem :-)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 22.12.2016
 
 
 
szuja 
świeżak


Wiek: 35
Dołączył: 05 Lis 2016
Posty: 8
Skąd: Herby Stare
Wysłany: 20-11-2016, 10:42   

Próbowałem z uporem maniaka, jakieś 20 razy w nadziei, że w końcu CMP "łyknie" vol-1.cmp ale niestety z równym uporem wywala ten sam komunikat. Pomyślałem, że może kombinacje z importem zawartości coś pomogą, ale jednak nie.
Sam chciałem zapytać o alternatywną paczkę z rozbitym plikiem na dwie części ale widzę, że już wcześniej jeden z użytkowników o to pytał. Rozumiem, że takiego rozwiązania nigdzie nie ma?
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 241 razy
Wiek: 42
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3755
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 20-11-2016, 10:43   

Nie ma, bo nikt nie popełnił :-)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 22.12.2016
 
 
 
szuja 
świeżak


Wiek: 35
Dołączył: 05 Lis 2016
Posty: 8
Skąd: Herby Stare
Wysłany: 20-11-2016, 10:56   

Szkoda. Byłoby to świetnym rozwiązaniem, tym bardziej że nie borykam się sam z tym problemem;)
Na razie to zostawię, nie widzę innego wyjścia. Jestem w trakcie żmudnego i czasochłonnego gromadzenia dodatków. Wgram co się da a w międzyczasie może ktoś pomocny "spadnie z nieba" i rozbije vol-1.cdp na dwie, bardziej przyswajalne przez CMP części;)
 
 
 
copper11
user


Wiek: 38
Dołączył: 04 Gru 2011
Posty: 50
Skąd: okolice Czestochowy
Wysłany: 09-01-2019, 17:59   

Jamal napisał/a:
Wg mnie były jakieś błędy w ściąganiu sesji przez ciebie, bo inni nie mają tego problemu. Jeszcze jedno. Musisz koniecznie ściągnąć mapę wersja 1.3!
Zapakowałem ci sesje od nowa. Poprzednie sesje usuń. Teraz spróbuj:
https://drive.google.com/open?id=0B2DzKk1t3-6SVlVFYjVoN0pLRUU


Witam wszystkich miłosnikow kolei,po dlugiej przerwie postanowilem wrocic na tory i znow mnie wciagnelo,niestety wsiadlem na trs 2012 i tez mam problem z brakiem znacznikow,czy moglbym prosic o poprawny link do sesji?bylbym wdzieczny,a tak nie smialo zapytam czy poprzednie sesje usuwamy w CM?pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez ryszard 09-01-2019, 20:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group