FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: ryszard
22-04-2021, 09:26
pozycja kabiny w loce
Autor Wiadomość
JohnBrawo 
nowy


Wiek: 17
Dołączył: 07 Kwi 2019
Posty: 47
Skąd: poznań
Wysłany: 09-04-2019, 13:09   pozycja kabiny w loce

Ktoś wie jak zmienić pozycję modelu kabiny w Loce? mam na myśli sytuację, gdzie podłoga kabiny dotyka szyn, a do połowy drzwi od kabiny - wchodzi peron w ścianę. Jak zmienić pozycję kabiny aby pasowała tak, jak powinna? Próbowałem poszukać w configu kabiny i loki, ale nic nie znalazłem. Albo jestem ślepy albo szukałem tam gdzie odpowiedzi nie ma.
proszę o pomoc, jak ktoś wie o co w tym chodzi
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5105
Skąd: Wrocław
Wysłany: 09-04-2019, 13:24   

Musisz mieć program IMeditor i tam edytować punkty odpowiedzialne za kabinę
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
marconet
super user


Pomógł: 8 razy
Wiek: 55
Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 177
Skąd: Łapy
Wysłany: 09-04-2019, 13:32   

Jeszcze jest program Attachment editing. Z poziomu gry czyli grzebaniem w configu dodatku nic nie zrobisz.
_________________
Warsztaty Wagonów Kolejowych w Łapach dawniej ZNTK Łapy
 
 
 
JohnBrawo 
nowy


Wiek: 17
Dołączył: 07 Kwi 2019
Posty: 47
Skąd: poznań
Wysłany: 09-04-2019, 17:41   

dziękować bardzo :)
 
 
 
IC PILSKO 
nowy


Wiek: 38
Dołączył: 27 Paź 2019
Posty: 24
Skąd: Polska południowa
Wysłany: 16-04-2021, 10:28   

zolwik napisał/a:
Musisz mieć program IMeditor i tam edytować punkty odpowiedzialne za kabinę
. Odgrzewam kotleta. Mam problem, wyskakuje mi aktywacja IMEditora. na starym kompie to działało ale jak paczkę dodatków w tym IMEditora przeniosłem na nowy dysk . dodaej fotki jak to wygląda



.

Proszę o jakiś patent na to. Inne programy działają np Mesh Viewer2. Pozdrawiam.
_________________
Pasjonat
 
 
 
piotr60
super user


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 155
Skąd: opole
Wysłany: 18-04-2021, 07:31   

Moze ktos posiada ten program IMeditor toby wrzucił linka bo strony na ktorych jest nie działają
 
 
Zwinny
zaawansowany


Pomógł: 25 razy
Wiek: 31
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 798
Skąd: Chorzów
Wysłany: 21-04-2021, 16:36   

Jak nie działają jak z pierwszego linku w google można pobrać... https://contentcreation.trainzsimulator.com/im-editor-edit-im-files/
 
 
 
IC PILSKO 
nowy


Wiek: 38
Dołączył: 27 Paź 2019
Posty: 24
Skąd: Polska południowa
Wysłany: 21-04-2021, 21:08   

Zwinny napisał/a:
Jak nie działają jak z pierwszego linku w google można pobrać... https://contentcreation.trainzsimulator.com/im-editor-edit-im-files/
. mi nie pobiera. Strona działa
_________________
Pasjonat
 
 
 
rysztur
zaawansowany



Pomógł: 65 razy
Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 981
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 21-04-2021, 21:32   

To może przeglądarka blokuje ci możliwość pobrania, download spoko działa.
U mnie Edge blokuje z automatu, ale można ręcznie zachować plik.
 
 
Pawel_15 
znawca
Mann Bonk



Pomógł: 64 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 2006
Skąd: Bonk (Westpreussen)
Wysłany: 21-04-2021, 22:18   

Najnowszy FireFox działa bez problemów.
 
 
IC PILSKO 
nowy


Wiek: 38
Dołączył: 27 Paź 2019
Posty: 24
Skąd: Polska południowa
Wysłany: 21-04-2021, 22:44   

rysztur napisał/a:
To może przeglądarka blokuje ci możliwość pobrania, download spoko działa.
U mnie Edge blokuje z automatu, ale można ręcznie zachować plik.
. Dzięki za podpowiedź. Pomroczność jasna hehe. Sprawa jest taka iż wyskakiwał mi komunikat, że może uszkodzić kompa. Anti norton dał zielone światło i działa. Temat można zamknąć.
_________________
Pasjonat
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group