No, całkiem przyzwoicie to wygląda. Jednak sugestie. Tor z Biskupic w stronę PD ma za ostry łuk, tam jest jakieś 400-500m promienia. Tor łączący Wesołą z południowymi torami Biskupic wydaje mi się też za ostry. Linia w stronę Bytomia obniża się też znacznie w miejscu wiaduktu. Różnica pomiędzy główkami szyn to dobre 10m. Nie wiem też czy łuk od strony Tworoga na wjeździe nie jest za ostry. Ale na pewno To semafora wjazdowego stoi za blisko, ustaw ją w odległości 1000m od niego.
Wysłany: 2010-03-09, 00:58
Więc tak: tor do tego PD może rzeczywiście trochę ostry jest, ale da rade poprawić, a co do toru do Wesołej to on mniej więcej taki był, zobacz sobie na zdjęcie z satelity, będzie musiał taki zostać. O który wiadukt ci chodzi, gdzie niby się tory obniżają ? ;p
A co do Tworoga to też ten łuk taki ostrzejszy był, może na screenie się taki wydaje, ale patrząc z góry to trochę lepiej on wygląda. A To to się przesunie, szczerze powiedziawszy to nawet o nim zapomniałem jak tory przedłużyłem ;)
Z tą płuczką to tam trochę przesadziłeś. Nie było taka wielka, zmniejsz ją o 1/3. Baterie ustaw kolejna jedna po drugiej, nie naprzeciwko. Położenie wieży można pominąć. Szybko zrobię także 2 dedykowane kominy, jeden 150m z cegły, ten drugi od baterii też. Ale tak to fajna sprawa. Będziesz musiał zbudować to bardzo oszczędnie, zwłaszcza część przy chłodni. W zakład nie ma sensu się bawić bo nie odpalisz tego.
Wysłany: 2010-04-19, 22:21
Dawno nic się w temacie nie działo, ale chyba czas najwyższy pochwalić się co tam na mapie się dzieje. A więc tak: pierwotna wersja mapy jest zrobiona, ale że została przedłużona do Biskupic tak więc jeszcze trochę pracy mi zostało. Ostateczna wersja mapy to będą dwie stacje razem z bocznicami (Mikulczyce i Biskupice) oraz przystanek Czekanów i trzy kopalnie wchodzące w skład KWK Pstrowski (Kop.Mikulczyce, Kop.Jadwiga i Kop.Rokitnica). Teraz czas na screeny:
Posterunek Wesoła (w tle Szyb Gigant), wjazd na stacje Zabrze-Biskupice:
Szlak w kierunku Czekanowa:
I pierwsze prace nad kopalnią Rokitnica ( bocznica i szyby: Mieczysław, Staszic i Gigant):
Wysłany: 2010-05-14, 21:49
Dzisiaj dla odmiany krótki filmik przedstawiający KWK Rokitnica (najdłużej czynną część KWK Pstrowski, która działała aż do 2000 roku - dzisiaj jest to Siltech). Filmik może nie najlepszej jakości, ale widać na nim jak to otoczenie zostało odwzorowane. Prawie cała kopalnia jest już zrobiona, muszę tylko skończyć lokomotywownię i będzie gotowe. Potem zabieram się za Koksownię Jadwiga i Kopalnie Jadwiga (to dopiero będzie wyzwanie).
Wysłany: 2010-06-12, 13:41
Prawie miesiąc nic się tu nie działo. Ale dzisiaj prezentuję wam dość dużą porcję screenów i dość duży kawałek na mapie. Całkowicie zrobiony został wjazd do Biskupic od strony Mikulczyc i Zabrza Północ. Teraz przede mną sama stacja i kopalnia z koksownią :/
A oto jak to wszystko wygląda:
to absolutnie nie jest czepialstwo tylko podpowiedź :)
na tym obrazeczku tory które kończą się za szopą możesz przyprószyć warstwą rdzy, żeby nie były takie wypolerowane do samych kozłów. Widzę że korzystasz z torów Makiego, również moich ulubionych, więc w tej paczce znajdziesz stosowną przejściówkę szyn.
Poza tym ciepłe, miłe dla oka otoczenie, do mnie przemawia ta mapka. Powodzenia w pracach : )
Ostatnio zmieniony przez avs1000 2010-06-15, 18:34, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-06-21, 02:57
Wziąłem się za stacje w Biskupicach (przerąbana sprawa). Z jednej strony stacji zacząłem robić otoczenie, z drugiej będę musiał poczekać na obiecany Dom Kawalera, ponieważ nie mam co za niego wstawić. Nie będę póki co was zasypywać kolejnymi screenami (na których i tak guzik widać), przedstawiam krótki filmik na którym widać część stacji i wyjazd w kierunku Mikulczyc i Gliwic. Oczywiście wrzucając film na Youtube pogorszyła się jego jakość przez co nie wygląda to otoczenie zbyt pięknie. Dodam jeszcze, że po za Domem Kawalera czekam i czekam i doczekać się nie mogę Cechowni z KWK Mikulczyce, a chciałbym w końcu ją ukończyć. ;p
Wysłany: 2010-06-24, 23:46
Te "gaswerk"z DLS są cholernie ciężkie, ale znalazłem wśród wbudowanych w Trainza w miarę pasujący do Koksowni.
A teraz postęp prac w Biskupicach (zrobione otoczenie przy nastawni, po części perony i bocznica od strony Mikulczyc):