Witam. Trafił się dziś we Wrocławiu wagon służbowy As:
Niestety miałem przy sobie tylko komórkę, ale fachowcy może coś z tego wydobędą. 17 zdjęć zrobiona jest w rozdzielczości 2048 - 1536; czoło (bardzo marne) i boki.
Drugie 26 w rozdzielczości 640 - 480. Niestety momentami słoneczko przeszkadzało.
Tradycyjnie kontakt przez PW.
Ten stoi we Wrocławiu, na grupie odstawczej w tym miejscu:
Dzisiaj akurat był nie zastawiony z żadnej strony (dopiero po południu wstawiono na tor obok jakieś wagony), ale od strony ulicy jest bezpośrednie dojście do niego.
Jeżeli się uda to jutro spróbuję go popołudniu złapać (o ile będą jakieś ludzkie warunki oświetleniowe do tego).
Ewentualnie może ktoś z Wrocławia, on tam stoi już od paru dni (może szykowany jest na jakąś wycieczkę).
Skład do Chojnej? Nie wiem o co chodzi, oświeć mnie trochę.
Ostatnio zmieniony przez pietrek 2010-07-20, 22:21, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Lut 2008 Skąd: Zamość Bortatycze
Wysłany: 2010-07-21, 01:03
Dzięki.
Jak będzie pogoda jutro (a raczej niepogoda) to skoczę. Jak na razie jest pochmurnie. To może się udać :)
Skład do Chojnej - wagony przeznaczone na złomowanie : 2 zestawy Bhp, jeden spalony a drugi oliwkowy dwuczłonowy, jakieś bonanzy, przedzielone wagonami towarowymi.. Miało to jechać w poniedziałek, ale jakieś problemy z uciekającym powietrzem są i pojedzie w piątek albo w weekend. Stoją bodajże na grupie O, tam koło terminala kontenerowego. Jak idziesz z szopy to powinno być je widać (koło Castoramy)
Jak będzie pogoda jutro (a raczej niepogoda) to skoczę. Jak na razie jest pochmurnie. To może się udać :)
Skład do Chojnej - wagony przeznaczone na złomowanie : 2 zestawy Bhp, jeden spalony a drugi oliwkowy dwuczłonowy, jakieś bonanzy, przedzielone wagonami towarowymi.. Miało to jechać w poniedziałek, ale jakieś problemy z uciekającym powietrzem są i pojedzie w piątek albo w weekend. Stoją bodajże na grupie O, tam koło terminala kontenerowego. Jak idziesz z szopy to powinno być je widać (koło Castoramy)
Cholera - stoją mi w oczach, ale w którym miejscu to nie umiem sobie przypomnieć. Do szopy nie mam potrzeby chodzić, a jeżeli już to idę przez grupy F i I.
Ale bardzo możliwe że mogłem je widzieć koło terminala kontenerowego z pociągu.
To ja sobie odpuszczam fotografowanie tego As.
Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 24 Maj 2009 Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2010-07-31, 20:42
Witam Pozdrawiam kolege wyżej :)
a teraz cos odemnie mała dawka ST43 z Szopy z Wałbrzycha
ST43-71 zwana przezemnie Maska,194,242,352
cztery wagony PR z Poznania jakims trafem pojawiły sie Wałbrzychu. Wszystkie fotki umieszczam w dwóch osobnych Uploaderach osobno rumuny i wagony
http://www.uploader.pl/pl...42-352-rar.html http://www.uploader.pl/pl...znania-rar.html