Wpadam do Siedlec na zdjecia 6.07.-10.07. Pisze to, gdyby ktos chętny z forum chciał się ze mna spotkać w Siedlcach na jakiś soczek ;) i na fotki.
Udało mi się załatwic nocleg za śmieszne pieniądze - 5- 10 zł za noc - internat specjalnego ośrodka szkolno wychowawczego- plusy pracy w tym samym rodzaju internatu.
Telefon jak cos podam PW. Jeśli ktos by był chętny się dołączyć do wyjazdu zapraszam. Papu we własnym zakresie.
Plan wyglada następująco:
pon - przyjazd, żarło, focenia
wt Siedlce - focenie
śr - Terespol - focenie
czw - Czeremcha lub Bialystok albo nawet inne miejsca - focenie
piątek Siedlce - focenie wyjazd
Jak widać plan jest mocno rozbudowany :p. Rowery obowiązkowe.
Sony dogadałem się ze znajomym... Przełożyłem wyjazd na Litwę na 15 Lipca więc będe miał troszke czasu:) Na twoim miejscu do planu dołączyłbym jeszcze wycieczkę koleją żelazną na wschód czyli stacja Łuków...
Tak jak mówiłem. Na trasie Siedlce - Wawa-Zach kursują 4 flirty i dwa kible KMu. Łącznie 2 kursy Kibli w godzinach 6:00 - 8:00 oraz 10 kursów Flirtów. W godzinach 11:00 - 17:00 zestawy podwójne
Zdawka na Sokołów Podlaski kursuje średnio 2 razy w tygodniu w godzinach 8:00 - 8:30 i wraca okolo 15:00-17:00. Do miejscowości Strzała kursuje codziennie
Siódemki kursują regularnie na kursach Kraków Pałaszów - Terespol jako pośpieszny Jadwiga, Warszawa Zachodnia - Moskwa jako międzynarodowy Polonez oraz pośpieszny Łuków - Wawa Zachodnia. Nie pamiętam nazwy.
_________________ Moje konto:
*Fototekstury dla ER75 Flirt w barwach KMu
*Fototekstury wagonu ratunkowego Bhixt
*Fototekstury SP Bombardiera
*Fototextury barier dzwiękochłonnych
*Fototextury UOZ-1 + dzwięki
pośpieszny Łuków - W-wa?? Chyba chodzi Ci o skład z push-pullami bombardiera. Przy odrobinie szczęścia można złapać EP08 na Ost - Weście, a od Łukowa Vltavę [Praga - Moskwa] - szalenie międzynarodowy skład, nie jedzie przez Siedlce, a przez S-Łkę można więc łapać od Łukowa na wschód. Pośpiechów z siódemkami jest jeszcze więcej, nie chce mi się wymieniać. Rozkłady na stronie PKP IC.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 157 Skąd: z kontowni
Wysłany: 28-06-2009, 14:05
Między innymi jeszcze na trasach: Warszawa Wschodnia - Płock odjazd 17.53 nr.poc. 11310/11311 - przyśpieszony "Mazovia", Warszawa Wschodnia - Sochaczew odjazd 21.27 nr.poc. 473 - niecodziennie push-pulle.
Oba pociągi jadą przez Warszawę Centralną, chyba wiadomo dlaczego.
Ciągnięte są przez siódemki w barwach KM, a o takie siódemki Sony zapewne pytałeś, a nie o wszystkie:).
Prawie w 100% EU07 KM w tych składach jeżdżą na przednim patyku. Głupio tylko wygląda zestawienie składu, jak za lokiem pierwszym wagonem push-pull jest wagon z kabiną sterującą -nieużywaną.
Ostatnio zmieniony przez Absolwent 1974 28-06-2009, 14:09, w całości zmieniany 1 raz
Tak. O siódemy KM mi chodzi. No jakoś dam radę je złapać. Szkoda, że nie w Siedlcach. Wawę planuje atakować bodajże w czwartek od rana do nocy. Zyskałem dodatkowy dzień i wracam nie w piatek a w sobotę.
W sobotę jestem w Klb o 16:35 a w robocie musze być na 18 :)
Pull-Pushe i eu07 zostały zastąpione Flirtami więc Pull-Pusha raczej nie spotkasz. Wiem że w godzinach rannych około 6 rano są dwa kursy do wawy innych zestawów niz ER75 ale z tego co wiem to są to Kible. Nie jestem pewny. Być może są to pull-pushe... ale małe szanse
_________________ Moje konto:
*Fototekstury dla ER75 Flirt w barwach KMu
*Fototekstury wagonu ratunkowego Bhixt
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 157 Skąd: z kontowni
Wysłany: 28-06-2009, 21:44
napiwek napisał/a:
Pull-Pushe i eu07 zostały zastąpione Flirtami więc Pull-Pusha raczej nie spotkasz.
Nie dalej jak dzisiaj byłem na spacerze z rodziną w swojej miejscowości. Od mojego domu do torów jest około 100 metrów - mieszkam przy ulicy poprzecznej do torów.
Doszliśmy do ulicy równoległej do torów - do ulicy Długiej. Następnie spacerowaliśmy ulicą Długą równolegle do torów, w kierunku Warszawy. Około godziny 18.25 usłyszałem od strony Warszawy sygnał Rp1. Po chwili przeleciała "Mazovia" do Płocka, planowo.
Skład był wzorcowy, czyli EU07 (KM) oraz zestaw piętrowych push-puli. Zdążyłem zauważyć tylko, że jedzie na przednim patyku, jak zwykle, nie zdążyłem natomiast wyjąć aparatu:(
Ostatnio zmieniony przez Absolwent 1974 28-06-2009, 21:46, w całości zmieniany 1 raz
Sony25 to cie powinno zainteresować. Złapałem ją dzisiaj o 11:55
Śmiać mi się chce bo gdyby rp1 nie dał to pewnie i by mnie przejechał. A na ten zdawczy poluje 2 tygodnie:)
SM42-212 odstawiła węglarki na bocznicę po czym chyba z braku zajęcia udała się po E30 prawdopodobnie do Mrozów
Z nowości... W sumie tylko jedno co się zmieniło z początkiem wakacji to pośpieszny Jadwiga już nie w standardowym składzie EU07 + Adu + 5xBdu. Nowy skład to Adu + 2 piętrusy (Bdhpumn) + 2 x Bdu. Do Bautzen'ów dorzucili 2x Görlitz
No i git. Za moich czasów w Siedlcach codziennie latały tamtą linią pociągi towarowe lub luzaki
Pamietam ze stycznia 05 małą przygodę. Położyłem sobie rower na torach do Sokołowa myśląc, że nic tam nie lata i podskoczyłem na E20 (na ostatnim zdjęciu widać jak to daleko). Naglę słyszę RP1. Myślę na E20 - patrzę a tam wyskakuje SM48 i jedzie na rower. Szybki bieg po niego. Głupota z mojej strony. :)