To oznacza że program i ustawienia twojej karty graficznej obsługującej środowisko graf. Open GL lub DirectX nie są poprawnie ustawione (nie śmiem mówić kompatybilne). Generalnie sprawdź swoje ustawienia we właściwościach karty graf. zakladka directx i opengl. Nie wiem jaka masz kartę, ale standardowo coś takiego jest.
Na pulpicie klikasz prawym przyciskiem myszy -> właściwości -> ustawienia -> zaawansowane po czym szukaj zakładki open gl i directx... zobacz tam różne ustawienia - filtrowanie i tym podobne.
To najprawdopodobnie oznacza, że nie masz zainstalowanych odpowiednich sterowników dla swojej karty graficznej. BTW.: Mógłbyś określić części składowe swojego PC?
Wysłany: 19-04-2008, 14:23
maki napisał/a:
To najprawdopodobnie oznacza, że nie masz zainstalowanych odpowiednich sterowników dla swojej karty graficznej. BTW.: Mógłbyś określić części składowe swojego PC?
ja mam 10 lat jak by co....mogę najwyżej napisać dane określone na kompie
_________________ I o matko, mam taki sam mikser w domu.
Ostatnio zmieniony przez Jarek567 19-04-2008, 14:23, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 19-04-2008, 14:25
maki napisał/a:
Śćiągnij sobie zatem z sieci coś tak przydatnego jak AIDA32, zainstaluj, włącz program odczytaj dane o swoim sprzecie i dalej będziemy gadać.
Dobrze, pomocna dłonio :) a te dane mam ci napisać, tak? Już zainstalowałem
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
SCALONY przez Maki
Wysłany przez Jarek567: 2008-04-19 14:29
Co mam otworzyć?
Ostatnio zmieniony przez Maki 19-04-2008, 14:57, w całości zmieniany 3 razy
Używaj opcji edytuj post.
Po lewo masz coś takiego ala drzewo katalogowe. Wybierz z niego (tzn otwórz plusik) Komputer, następnie Podsumowanie. Zrób Print Screen tychże nazw które będą się tyczyły poszczególnych elementów - zwłaszcza hardware.
Wkleić do systemowego Painta za pomoca klawiszy ctrl+v, obraz zapisać i wysłać na fotosik.pl, miniaturke z linkiem do pelnego obrazu wklic na forum, czekać na czyjś odzew z naszej strony.
Wysłany: 19-04-2008, 22:18
maki napisał/a:
sterowniki do GF masz z płytki wgrane?
miałem już wszystko zainstalowane, system itp
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
SCALONY przez Maki:
Wysłany przez Jarek567: 2008-04-19 22:20
W DxDiag jak by się to nazywało?
Ostatnio zmieniony przez Maki 19-04-2008, 22:39, w całości zmieniany 1 raz
Napiszę co wiem:
Kiedyś mialem taki problem w zwiazku z zainstalowaniem 3dsMax-a.
Sposobem rozwiazania tego problemu może być dostanie sie do ustawień gmaxa (poszukaj czy w starcie przy gmax-ie nie ma czegos w stylu "change graphic mode" tam sprobuj ustawic na "Heidi" (jak nie znajdziesz- bo ja nie mam gmaxa w starcie i nie pamietam ,czy jest tam ta opcja - to bedziemy probowac bardziej bezposrednio).