Mapa z terenem wygenerowanym przez HOGa, poczatkowo pod trs2004 teraz 2009. Jest to raczej zabawa w wolnym czasie niz powazny projekt ale skoro jest to chce pokazac co napsulam.
screeny:
linia boczna odchodzaca z stacji Bakowiec
a to glowny ciag
_________________ MEOW!
Ostatnio zmieniony przez Alana 15-02-2010, 01:44, w całości zmieniany 1 raz
jak pociag roboczy jedzie na szlak to dostaje rozkaz Nrob ( http://kolej.krb.com.pl/ir1/zal5a.html ) i tam ma informacje ze zezwala sie na przejechanie obok wskaznika W5 oraz podaje sie informacje nt tego jak dobedzie sie wjazd na stacje
mozna też wyjechać na Sz, albo na S1
i w zaleznosci od tego na co sie jedzie dostaje sie odpowieni rozkaz :)
Fajnie kombinujesz :P ale jak będziesz miała chwilkę, pobaw się teksturami terenu ;). Może kapkę ciemniejszych dodać?
_________________ Dnia 24.12.2007
"Uwaga podróżni, pociąg pospieszny do Szczecina z przyczyn technicznych w dniu dzisiejszym został odwołany. PKP przeprasza za powstałą sytuację"
Plan jest taki ze ta odnoge lini chce popsuc i zamknac, np postawic D1 przy wjazdowym z tego kierunku.
Ogolnie teraz "puszczam PUNa" i podmieniam torowisko na made by drstrach. Uwazam ze lepiej pasuje do tekstur i otoczenia niz dotychczas stosowane Maki v2 i v3.
_________________ MEOW!
Ostatnio zmieniony przez Alana 06-05-2010, 23:06, w całości zmieniany 1 raz
Screeny świetne. Jeżeli mógłbym zwrócić na coś uwagę to:
1. screen - druty telefoniczne przechodzą przez tor - nie miałem okazji czegoś takiego zobaczyć. W realu one idą chyba zbyt nisko aby mogły tak bez problemowo przechodzić z jednej strony toru na drugą;
2. W rozjeździe jeżeli to są tory doktorka to można poprawić widok przejścia z jednego rodzaju toru na inny za pomocą odpowiednich przejściówek (może są użyte, tylko na tym trzecim screenie to tak wygląda);
3. Skoro jest ładowania to może i waga by się przydała na tej stacyjce?
Screeny świetne. Jeżeli mógłbym zwrócić na coś uwagę to:
1. screen - druty telefoniczne przechodzą przez tor - nie miałem okazji czegoś takiego zobaczyć. W realu one idą chyba zbyt nisko aby mogły tak bez problemowo przechodzić z jednej strony toru na drugą;
"W realu" stosuje się w takich przypadkach po prostu wyższe słupy...
Taak linia jest "zastraszona", dziekuje za sugestie znalazlam odpowiedni kawalek toru i udalo mi sie go tam wpakowac. Przejscie lini teletechnicznej jest OK - miesci sie tam spokojnie BIPA i zostaje metr czy poltora luzu. Wagi narazie nie bede dawac na ten posterunek ale gdzie indziej - jak najbardziej.
Screen z poprawiona zwrotka:
_________________ MEOW!
Ostatnio zmieniony przez Alana 20-05-2010, 23:15, w całości zmieniany 1 raz
Ze screenu nie widać wysokości stąd moja sugestia, ale jak Bipa się mieści to zapewne i skrajnia jest zachowana. Tor ładnie wygląda. A waga gdzieś musi być bo takie wagony trzeba zważyć i nadać za listem przewozowym a i do obliczenia karty pociągu i brutta też się przyda.