Pomógł: 27 razy Wiek: 29 Dołączył: 20 Lis 2011 Posty: 1031 Skąd: Paris
Wysłany: 27-01-2012, 11:29 Moja pierwsza mapa.
Witam kiedyś spytałem się o mapy tramwajowe i niestety nie było takowych do trs2004, tylko same do TS09+. Postanowiłem zrobić swoja własna mapę. Niestety nie ma linii tramwajowych we Wloclawku (a mialy być ) wiec niezbyt wiem jak to wszystko wygląda, ale spróbowałem, najwyżej jak będzie do niczego to ja odłożę na bok i spróbuje z mapami kolejowymi.
http://imageshack.us/g/54...2710545826.png/
No to jeszcze jedna rada techniczna.
Jeżeli już naprawdę musisz robić screeny z poziomu geodety to w celu pozbycia się wszystkich zbędnych znaczników, linijek, kręcących się kółek krzywych itp. wciśnij i przytrzymaj ALT i wpisz słowo "fly" lub "walk". Zniknie wiele zbędnych rzeczy które nie są potrzebne do screena, a które teraz skutecznie zaśmiecają prezentację.
Ostatnio zmieniony przez Jacek 27-01-2012, 15:28, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 27-01-2012, 17:13 Witam
Mam do was małe pytanie... Niestety nie mam pomysłów i czekam na sugestie .
Co moge zrobic w tym miejscu. Tylko proszę mi nie mówić, ze to moja mapa moje kredki .
Czekan na wasze pomysły. Aha prawie zapomniałem gdzie znajdę jakiś taki budynek hmm...
Jakas widowiskowa i duża opera lub coś podobnego. pozdro.
Wesołe miasteczko, ogródki działkowe, klub minigolfa, hipermarket Tesco, staw, rozlewnię win, nieużytki, komis samochodowy + szkola nauki jazdy, stacja orlen od Taty Muminka, park z fontanną. <-- To moje nietypowe propozycje ale imo warte rozważenia.
W zasadzie co bym nie napisał to nie przebiję Doktorka. Ten silos mnie załatwił <lol>
Wysłany: 27-01-2012, 19:41 Witam
Nie wiedziałem, ze bedzie takie zainteresowanie ta mapa . Wszystkie te pomysły są bardzo ciekawe i na pewno z nich skorzystam, ale postanowilem zrobic park z fontanna .
I teraz moje pytanie skąd wziąć duża i bardzo ładną fontannę?
No nie myślałem że z Królewca przeniesiono to do DLSu.
A tak wracając do sreena to:
za łukiem zrobić peronik z chodnikiem do muru. A w nim furtka. Za murem może np.stać browar (dostępny w PTT download), trochę rur, jakiś zbiornik i kilka ciężarówek.
Albo postawić blokowisko jako wypełniacz i kilka drzewek co by nie było monotonii.
Oczywiście wypada pamiętać żę zgodnie z obowiązującymi (chyba) normami 40% terenu w okół bloków powinno być zielonymi terenami. Tak że za wiele ich nie postawi się.
Wysłany: 27-01-2012, 19:52
Bardzo dobry pomysł, tylko nie wiem czy będzie to pasować w srodku miasta obok dworca (stacji kolejowej) osiedle, blokowisko Ale tak sie nakręciłem z tym blokowiskiem to jednak zrobię je .
Ostatnio zmieniony przez Patryk94 27-01-2012, 19:53, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 101 Skąd: Kraków
Wysłany: 27-01-2012, 20:06
Może stadion? Miejsca jest wiec i jakiś parking się da obok biurowiec może. Moja rada jest taka żeby się trochę wzorować na realnych miejscach.Nie musisz odwzorowywać wszystkiego dokładnie ale na takiej podstawie np. W twojej okolicy znajduje się podobny teren to , w miarę możliwości, pojedź i zobacz , zrób kilka zdjeć i masz się na czym wzorować. Ja tak robię i uważam że jest łatwiej (przynajmniej na pierwszych segmentach) a potem wkręcam się w mapę i pomysły idą same. Powodzenia i pomysłów życzę!
Pozdrawiam.
ps.Polecałbym też na PTramie założyć konto i tam również "prowadzić" mapę.Tamta strona jest od mapek KM.