FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ziemia Świętokrzyska
Autor Wiadomość
stmichal
super user

Wysłany: 26-05-2014, 14:40   

Mam małe problemy ze stroną, jeśli do jutra nie uda mi się umieścić mapę na serwerze, to wrzucę ją na jakiś tymczasowy. Także nie martwcie się, mapa będzie na 100% ;-)
A tym czasem, "robią się" sesje:

Jak widać część dodatków uległa wymianie, np. trawa na tą od Bogdana (na niektórych screenach widać tą starszą - powstały po prostu wcześniej, teraz jest wszystko ujednolicone).
Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe pomysły na sesje, albo jest chętny do współpracy przy nich to zapraszam na PW.
Ostatnio zmieniony przez stmichal 26-05-2014, 14:41, w całości zmieniany 1 raz  

Valium
nowy

Wysłany: 26-05-2014, 22:34   

Prosiłbym Cię o zrobienie sesji zawierających jakąś relację IC z jednej i z drugiej strony oraz właśnie jakieś regionalne.
Mam Vectrona i chciałbym to pod coś podpiąć.

Daj znać w takim razie, jakby co, zawsze mogę pomóc w sprawdzeniu.

cichowski34
user

Wysłany: 27-05-2014, 09:33   

Valium napisał/a:
Prosiłbym Cię o zrobienie sesji zawierających jakąś relację IC z jednej i z drugiej strony oraz właśnie jakieś regionalne.
Mam Vectrona i chciałbym to pod coś podpiąć.

Daj znać w takim razie, jakby co, zawsze mogę pomóc w sprawdzeniu.

Teraz to chłopie kpinę urządziłeś!Weź może sam zrób coś?Autor mapy już wiele zrobił a sesję każdy sam może sobie zrobić.To nie koncert życzeń.

Jacek
znawca
Milovník ČD

Wysłany: 27-05-2014, 10:35   

Cytat:
Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe pomysły na sesje, albo jest chętny do współpracy przy nich to zapraszam na PW.

Cichowski miałbyś wiele szlachetnej racji gdyby nie powyższy cytat. Nadgorliwość jest nie zawsze pożądana. ;)

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 27-05-2014, 11:58   

ale ja bym zwrócił uwagę też na 3 ostatnie wyrazy:
"zapraszam na PW" i tyle w temacie

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3f6eiQA_ZfFAf0BM?e=Gj1ZGa

Traxx95
trainz

Wysłany: 28-05-2014, 19:51   

Pobrałem, zainstalowałem i obejrzałem Twoją mapę i trzeba przyznać, że niby zwykła podmiana dodatków a efekt zupełnie inny. Wiem, że może obudziłem się trochę po fakcie, ale gdybyś chciał w przyszłości aktualizować projekt to mam kilka luźnych uwag, które może warto by rozważyć. Między innymi:
- podmianka latarni ulicznych na te od kolegi Fatysa,
- podmianka krzyży św Andrzeja np na te od Wujka082
- podmianka dróg (Wujek 082/drstrach)
- podmianka sygnalizacji przejazdowej z tej od Erniego na SSP pack
I jeszcze jedna rzecz jaka rzuca mi się w oczy np tutaj zastosował bym jako teksturę gruntu nawet delikatnie podsypkę od samplaire.

Z góry chciałem zaznaczyć, że post ma charakter sugestii, a nie uwagi.

stmichal
super user

Wysłany: 28-05-2014, 22:39   

Mam problemy z internetem więc krótko...
Na mojej stronie znajdziecie poprawioną mapę pod wyższe wersje Trainz wraz ze wszystkimi niezbędnymi dodatkami.
Dziękuję wszystkim którzy przyczynili się do powstania tego projektu i życzę przyjemnej zabawy.
Pozdrawiam

Lupus
trainz

Wysłany: 29-05-2014, 11:12   

W download jest mapa pod wersję TC, 2006, 2004. To ten pierwszy plik od góry jest pod wyższą wersję ?
Ostatnio zmieniony przez Lupus 29-05-2014, 11:13, w całości zmieniany 1 raz  

stmichal
super user

Wysłany: 29-05-2014, 21:10   

Ta,k "górne" linki są pod wyższe wersje, myślałem że jest to jasno rozpisane :-)

Lupus
trainz

Wysłany: 29-05-2014, 21:35   

Dzisiaj rano jeszcze nie było odnośnika, dopiero po południu pojawiła się mapa z paczką pod wersje wyższe ;)

bartecki
super user

Wysłany: 30-05-2014, 11:41   

Gratulacje!!!
Pierwsza tak duża mapa która nie tnie się na kompie przy sporej ilości taboru.Bardzo mądrze dobrane dodatki przy budowie.Mapa nie jest ciężka dzięki temu grywalna.Frajda pojechac z Kielc do Skarżyska TLKą i powrotnie łapnąć Regio do Krakowa
:-D

ryszard
znawca

Wysłany: 01-06-2014, 18:53   

Mapa od jakiegoś czasu dostępna, a wpisów coś mało, o screenach nie wspominając. Szkoda że tak nikłe zainteresowanie, a warto ją pobrać co by zapoznać się z tym rejonem kraju. Jak dla mnie był to powrót do przeszłości, bo kiedyś tam było się parę razy. Testując mapę mogłem zobaczyć naocznie jak postępuje degradacja tego co kiedyś było kwitnące. Szczególnie dotyczy to linii do Buska, nomen omen Zdroju. Gratuluję powietrza zdrojowego, bo dojazd tam tylko blachosmrodem. Warto też zwrócić uwagę na oznakowanie stacji. Peron długi, a tylko jedna nazwa stacji. Jak ktoś nie tubylec, to może mieć problem czy dojechał tam gdzie chciał. Z ciekawostek związanych z sygnalizacją polecam zobaczyć miejsca gdzie jest nadmiar różnych wskaźników, coś na wzór skrzyżowań z dziesięcioma wskaźnikami na jednym słupie, a w innym kompletny brak zabezpieczenia semaforami. Wszystko to oczywiście jest zgodne ze stanem faktycznym. Michał szacunek za takie poświęcenie i wkład pracy.

bartecki
super user

Wysłany: 01-06-2014, 20:08   

Mapa miodzio,piękna a dlatego brak wpisów bo może ludki testują ją jak ja.Od dwóch dni oprócz pracy rzecz jasna nic nie robie tylko układam składy,przydzielam komendy dla drajwerów i testuję.Mam sesje towarowe,osobowe lokalne te do Buska i Połańca oraz szybkie TLKi.Mówię Wam ludzie m a p a M I O D Z I O.Autorowi należą się fanfary i owacje na stojąco.Lublin-Dorohusk pod względem płynności,grywalności ma na noc do tej mapy choć osobiście nic do niej nie mam ale ciężko nerwowo wytrzymać jak mapa tnie w kilku miejscach niesamowicie.Na tej mapie przy 30tu kilku składach nic mi się takiego nie zdarzyło i to mnie cieszy.Jeszcze raz gratuluję i dziękuję autorowi za wytrwałość w budowie.SZACUN!!!!!

Jacek
znawca
Milovník ČD

Wysłany: 01-06-2014, 22:05   

Cytat:
Lublin-Dorohusk pod względem płynności,grywalności ma na noc do tej mapy

zarąbiście by było koledzy jakbyście mogli się powstrzymać od negatywnej reklamy. Każda mapa to zupełnie inny produkt innego autora, który ciężko porównywać. Jeśli już to porównujmy publicznie mapy tego samego autora oki? Dzięki.

Valium
nowy

Wysłany: 02-06-2014, 00:24   

Przez cały czas mam problem z pobraniem dodatków do mapy.

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 02-06-2014, 04:14   

Valium napisał/a:
Przez cały czas mam problem z pobraniem dodatków do mapy.

A myvna forum mamy cały czas problem z ludzmi ktory nie potrafia opisac swojego problemu.

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3f6eiQA_ZfFAf0BM?e=Gj1ZGa

Valium
nowy

Wysłany: 02-06-2014, 20:52   

Mówiąc krótko - z jakiejkolwiek przeglądarki bym nie korzystał plik zaczyna się ściągać, pobieranie się zatrzymuje, a następnie jest informacja, że nie pobrano.
Wyłączałem wszelkie aplikacje z przeglądarki blokujące reklamy. Wyłączyłem także antywirusa.

Gumol
świeżak

Wysłany: 03-06-2014, 00:36   

Przed chwilą zdarłem paczkę jeszcze raz i bezproblemowo. Proponuję sprawdzić system, niedawno też miałem takie problemy, że połowę rzeczy z neta nie mogłem ściągnąć (miewam że to jakiś robak albo coś w tym stylu co nawet antyvirus nie potrafi go zlokalizować a próbowałem chyba wszystkiego) albo spróbuj jakimś programem typu flashget. Mnie niestety ( i stety) pomogła reinstalka systemu.

stmichal
super user

Wysłany: 05-06-2014, 19:50   

Towarowy Jaszczów - Połaniec przez Lublin, Stalową Wolę Towarową, Tarnobrzeg, Staszów na ostatnich kilometrach:

Pozdrawiam

Kam55 
super user

Wysłany: 05-06-2014, 20:38   

Witam,
pobrałem, zainstalowałem, uruchomiłem.
Mapka ładna a jeszcze bardziej upiększa jej długość :)
Jedyne błędy jakie zauważyłem to brak trawki w niektórych miejscach w Skarżysku oraz nie mogę pododawać komend maszyniście w zasadach. Wywala mi do pulpitu.
Jednak najbardziej się raduję z tego, że mam 100% dodatków i żadnych z nimi problemów ;)

ryszard
znawca

Wysłany: 05-06-2014, 20:55   

Cytat:
Jedyne błędy jakie zauważyłem to brak trawki w niektórych miejscach w Skarżysku
Taka była wizja autora.Błędem to ta trawka może być jeśli udowodnisz zdjęciowo, że w tym czasie co mapa odzwierciedla rosła tam taka trawka :-P . Co do dalszej części Twojego postu daj zapytanie do odpowiedniego działu forum.

Valium
nowy

Wysłany: 05-06-2014, 21:13   

Faktycznie, coś było z przeglądarkami. Przeskanowałem, zdefragmentowałem i się pobrało bez problemu. Zastanawia mnie jednak czemu brakuje niektórych dodatków.
Przy instalacji wyskoczyło trochę błędów, potem było ich mniej, ale to co najbardziej się rzuca w oczy to brak torów w niektórych miejscach.
Ostatnio zmieniony przez Valium 05-06-2014, 21:14, w całości zmieniany 1 raz  

ryszard
znawca

Wysłany: 05-06-2014, 21:26   

Znaczy nie masz zainstalowanych, nie masz zaznaczone trybu obsługi starszych dodatków.

lukaniek1992
nowy

Wysłany: 03-03-2015, 11:26   

Po zainstalowaniu wszystkich dodatków i mapy wyskakuje mi błąd że nie wybrano mapy. Działam na Trainz 2006. O co tu chodzi?

ryszard
znawca

Wysłany: 03-03-2015, 12:11   

Przeczytałeś co inni napisali w temacie tej mapy, chyba nie. Wystarczy cofnąć się o jedną stronę i jest na Twoje pytanie odpowiedź. Trochę samodzielności jeszcze nikomu nie zaszkodziło.

Odpowiedz do tematu