Pomógł: 31 razy Wiek: 42 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 808 Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 25-04-2009, 12:15
A wlasnie - przypomnialo mi to jedna wazna rzecz. Zeby wszelkie spline podlaczac do buildable ktore maja "niewidzialke" nalezy wyposazyc w takie wpisy w configu:
isroad 1
carrate 0
Wtedy podlaczysz na bank pod to, a do tego bedziesz mogl zobaczyc ze TRS inaczej traktuje spline ktore maja isroad 1 a inaczej te ktore maja isroad 0 - zwlaszcza przy krzywiznach to wylazi.
Ernie częściowo to pomogło (zastosowałem drogę niewidoczną ZWD) ale nie jestem w stanie podłączyć do tego swojego peronu. Jedyne co się do to podłączyć drogi z pakietu DiU :).
Czyli wyszło na moje - nawet droga do drogi nie zawsze się da :)
mgarkowski napisał/a:
P.S. Pointy są zwrócone osią y do środka dodatku.
Źle. Popatrz jeszcze raz na mój szkic - mają być zwrócone na zewnątrz odcinka spline. Pewnie dlatego się wszystko mieszało.
Pomógł: 56 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 852 Skąd: Kraków
Wysłany: 25-04-2009, 19:02
@RBach
Pointy poustawiałem do wewnątrz, dałem drogę niewidoczną, i co najważniejsze dałem wpis, o którym przypomniał sobie na koniec ernie, mianowicie "isroad 1 " do dodatku spline i wszystko działa jak trzeba.