Kolejny mój pomysł:
...\gmax\gamepacks\Trainz
tam szukasz pliku 'gmax' (ustawienia konfiguracyjne)
natomiast w nim odnajdujesz nastepujace linie (i zmienisz wartosci na podane przeze mnie):
GFXType=HEIDI
GFXRenderer=SZB7.hdi
GFXDevice=GDI7.hdi
Jakiego pliku Trainz... czytasz co do ciebie się pisze? Trainz to jest folder z całym TACS.
"tam szukasz pliku 'gmax' (ustawienia konfiguracyjne)"
Ten plik gmax otworzysz najzwyklejszym edytorem tekstu - notatnikiem ;]
Ostatnio zmieniony przez Maki 02-06-2008, 11:00, w całości zmieniany 1 raz
kliknij lewym na start, potem daj wyłącz komputer i wybierz zamknij system, wyjdź z domu, pojedź na lotnisko, i poleć do USA, znajdź siedzibę google, i ich zapytaj ! i przyślij pocztówkę !!
@ patrykbartek: odwiedź również stronę ptt dział 3D http://www.trainz.org/ptt/_3d/_3d.html
Oprócz tego wiele przydatnych stron z tutorialami world of trainz, auran, constructiongame... i tak dla świadomości - zacznij od czegoś drobnego jak - budyneczek, roślinność czy też tło.
PS. patrykbartek - widać, ze jesteś leniem i nie chce ci się nawet przejrzeć forum i głównej strony ptt, lubisz mieć wszystko na tacy - nie tolerujemy takich typow.
Tworzysz boxa, o wymiarach np. 20cm x 20cm x 20cm i za pomocą Edit mesh (potem klikasz taki kwadracik) polygon. i kasujesz 4 boczne ściany. Potem przechodzisz do ustawień wymiarowania boxa i w miejscu, wysokości wpisujesz 0.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Paź 2008 Posty: 111 Skąd: Kraków
Wysłany: 25-10-2008, 14:10
A ja przyłączam się z moim problemem otóż mam wersję 1.1 i jak klikam na continue żeby keya wprowadzić to wywala mi 1error klikam na OK potem wywala 2 też na OK i zamyka .
Jakieś rady?
Kolejna sprawa to taka że na laptopie mam gmax 1.2 i co tam trzeba kliknąć żeby texturę wstawić? Najlepiej żeby był to screen przycisku.
A ja przyłączam się z moim problemem otóż mam wersję 1.1 i jak klikam na continue żeby keya wprowadzić to wywala mi 1error klikam na OK potem wywala 2 też na OK i zamyka .
Jakieś rady?
Kolejna sprawa to taka że na laptopie mam gmax 1.2 i co tam trzeba kliknąć żeby texturę wstawić? Najlepiej żeby był to screen przycisku.