Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 101 Skąd: Kraków
Wysłany: 04-06-2012, 08:55
Takie próby zrobienia oszczędnie ale i ładnie. Te tory zostawiam na odcinku który jest remontowany bo z daleka te tory wyglądają na nowe. Ale na razie używam niemieckich torów na rosyjskich podkładach płaskich 3D (oszczędnym 3D). Pokażę niedługo screeny to zobaczycie.
Wysłany: 29-06-2012, 00:40
Parę luźnych screenów.
Co sądzicie? (jakoś jest jaka jest, mimo że ustawienia graficzne mam najwyższe)
Trasa ma aktualnie 10 skończonych przystanków na planowanych 15. Na jednym screenie widać nieskończona tylko pętlę "Milanów" . Screeny są z różnych części mapy. Każdy przystanek i ulica z osobna będzie pokazana po ukończeniu :).
Ukończony fragment:
-Milanów
-Zalew Starohucki
-Milanów I
-Rybitwy
-Os.Jagielońskie
-Kruszwicka
-Rondo Rataja
-Słowackiego
-Ugorek
-Francesso Nullo
Dalej planowane:
-Park Lotników
-Olszecka
-Azory
-Cystersów
-Plac Centralny (Rondo przesiadkowe prawdopodobnie przy dworcu PKP, Układ torowy będzie wzorowany z Krakowskiego Placu Centralnego)
Długość linii i nazwy przystanków mogą ulec zmianie. Ciekawostką jest to że jak na razie TS i mój komp radzą sobie z tą mapą która chodzi naprawdę płynnie, a detal tutaj jakiś jest. Natomiast Kraków po 4 przystankach tnie jak opętany :/ .
Bardzo ładna mapa!.Nie moge się doczekać publikacji
_________________ O mnie -> http://patrykowicz.tnb.pl...hp?article_id=2
KUID:666724
w fabryce->
problemy z komputerem,działalność zawieszona
w fazie projektowej->
rozkład jazdy
maluch z '73 roku tutaj za bardzoe nie pasuje :) oczywiście może się pojawić jadnak nie w takiej ilości. Masz przecież już dostępnego z '84 lub też z '97.
Aż się prosi o dodanie starów zamiast tych ciężarówek. W dodatku używasz starej wersji lublina i VW T4.
Wydaje mi się,że te zwrotnice mają bardzo ostre łuki.
_________________ O mnie -> http://patrykowicz.tnb.pl...hp?article_id=2
KUID:666724
w fabryce->
problemy z komputerem,działalność zawieszona
w fazie projektowej->
rozkład jazdy
Wysłany: 30-06-2012, 11:20
Te łuki są takie. Stwierdziłem że dalej będę używał torów Sama, więc tory widoczne tutaj http://postimage.org/image/tlhwld1nj/ zamieniłem na te użyte wcześniej np.tutaj http://postimage.org/image/tlhwld1nj/ . Ten znak australijski usunąłem i poprawiłem łuki na pętli bo były trochę za ostre. No i z pojazdami też coś się pobawię. No i teraz szukam aut na DLS. Znacie może jakiś fajny pack lub nazwy pod jakimi najlepiej szukać?
Wysłany: 06-07-2012, 14:57
Parę luźnych screenów z mapki.
"Koniec świata" pętla Milanów, gdzie "5" i "9" czekają na odjazd.
Ulica Qdatego :)
Ulica Dworcowa, "9" za parę przystanków zakończy 15 przystankowy kurs na Placu Centralnym znajdującym się przy Dworcu PKP.
Wysłany: 24-07-2012, 12:06
No, linia ma już 15 przystanków i 1 pętlę.Bardzo fajne jest to że chodzi płynnie na moim rzęchu. Tutaj skromny zarys jak mapa ma mniej więcej wyglądać (ma, bo jeszcze nie wygląda tak jakbym chciał). No i jest pokazany tylko fragment mapy.
Lipa jak widać, ale mam nadzieję to "wykosmetycznić". Komentarze, sugestie i oceny mile widziane :). Lepsze screeny postaram się dać jak będę wypoczęty i skończę całą okolicę dworca.
BTW. Mogły się wkraść jakieś błędy w opisie i screenach, lub w ogóle złe screeny mogłem dać ale jak się jest śpiącym to różnie bywa.
Wysłany: 24-07-2012, 13:06
Starałem się oddać taki mini klimat przejazdu z osiedla na końcu dzielnicy mieszkalno-przemysłowej (Wzgórza Krzesławickie z Krakowa), przez centrum i okolice dworca, do drugiego osiedla zaraz za centrum (jakby Krowodrza w Krakowie). Cała trasa może będzie mieć z 19 przystanków(i 2 pętle) i czas przejazdu to z +\- 25 minut. Trochę wzorowane na klimacie linii "5" z Krakowa :P.