Wysłany: 08-06-2008, 20:50
Witam.
Postanowiłem nie zakładać nowego temetu, więc pytam tutaj.
Czy dla TRS2004 + SP4 bez wielu polskich dodatków (ewentualnie trochę taboru) dobra byłaby karta graficzna na złączu AGP GALAXY GeForce 6800XT 128MB z szyną adresową 256 bit do procesora AMD Sempron 1,6 GHz i 768 MB RAMu DDR??
Czy da się z tego uzyskać jakieś 15 FPS na dużej, rozbudowanej stacji, a na wolnym szlaku 25 lub więcej, żeby było bardzo płynnie??
Grałbym z 32-bitową paletą kolorów i rozdzielczością 1024x768. Ewentualnie zwiększyłbym dystans rysowania.
Moja obecna konfiguracja to Amd xp 1900+ (1,6ghz) 768mb ram i radeon 9200 128/128 i powiem tak. Da się grac, nie ma lipy ale tylko wtedy gdy to na czym gramy jest robione z głową i do tego nie posada stacji większych niż 9 torów stacyjnych + miejskie otoczenie. W mieście będzie bez rewelacji na szlaku zależy od dodatków.Zapomnij o mapce Jamala czy Kilana, będzie pokaz slajdów. Jak chcesz zobaczyć na jakiej mapce możesz grać z taką konfiguracją to zobacz sobie do tematu z moją mapą.
Radek x1600 lub x1550 na AGP mogly by cie zadowolic, szukaj na allegro bo nowki dawno po sklepach nie widzialam.
Ale zastanow sie moze nad wymiana maszyny - czesci komputerowe teraz sa naprawde tanie - zobacz do tematu nowy komputer
Witam.
Postanowiłem nie zakładać nowego temetu, więc pytam tutaj.
Czy dla TRS2004 + SP4 bez wielu polskich dodatków (ewentualnie trochę taboru) dobra byłaby karta graficzna na złączu AGP GALAXY GeForce 6800XT 128MB z szyną adresową 256 bit do procesora AMD Sempron 1,6 GHz i 768 MB RAMu DDR??
Czy da się z tego uzyskać jakieś 15 FPS na dużej, rozbudowanej stacji, a na wolnym szlaku 25 lub więcej, żeby było bardzo płynnie??
Grałbym z 32-bitową paletą kolorów i rozdzielczością 1024x768. Ewentualnie zwiększyłbym dystans rysowania.
Witam ;-)
Jaką kartę obecnie byś nie kupił to ten Sempron będzie ja blokował.
Na twoim miejscu bym sie poważnie zastanowił nad zmiana jednostki tym bardziej,że twój zestaw parę lat już ma.Jakiekolwiek próby reaktywacji będą dla Ciebie nieopłacalne a wzrost FPS znikomy.