Oto moja 1 mapka komunikacyjna, obecnie obejmuje kilka kilometrów, kilkanaście przystanków w bezśnieżno-jesienno-zimowej scenerii. Prezentuję kilka screenów i proszę o uwagi;)
Ostatnio zmieniony przez Tata Muminka 02-01-2009, 17:28, w całości zmieniany 1 raz
Mapa ładna. Widzę, że Sony już Ci kilka screenów wyciął więc ja Ci powiem, że tu największy rozmiar screena wynosi 250kb. Umieszczaj po 4 screeny w linii.
Przy robieniu screenów wyłączaj HUD (klawisz F5). I Pomoc ekranową (Ctrl+H)
Jeszcze małe pytanie: Skąd pobrałeś te drogi?
SM50 chcesz być mądry a jednak Ci to nie wychodzi, zanim coś napiszesz to sprawdź czy na pewno tak jest...
Cytat:
Od dnia 14 października maksymalna waga pojedynczego pliku graficznego umieszczanego na forum wynosi 250kb. Posty z obrazkami przewyższającymi podaną wartość będą kasowane, a w razie notorycznego nie stosowania się użytkowników do ww. wartości będą nakładane ostrzeżenia. stosujemy również zasadę 3 obrazków w rzędzie. Stosujemy miniaturki.
w tym miejscu
http://www.fotosik.pl/sho...9f4b41eac8bd843
powstawiaj te bezlistne drzewka z paczki niffiego z różnymi wysokościami chyba będzie naturalniej...
w tym miejscu
http://www.fotosik.pl/sho...39afa8625b98c2c
krzaczysko trochę na bok bo "najeżdzo na glajza" ;-)
Bardzo ciekawe otoczenie. Rób rób :)
Robisz mapę w odniesieniu do naszych śląskich realiów? Jeśli tak to których okolic to są miejsca?
Mapka jest raczej fikcyjna, choć chciałbym utrzymać "śląsko - zagłębiowski klimat. Ale postaram się, by wstawić kilka typowo śląskich odcinków;) Pozdrawiam!
Heh, po prostu nie mam obecnie czasu na "wrzucanie" zdjęć na dwóch forach. A jeśli ktoś jest zainteresowany to się zarejestruje . Zresztą by dodać jakikolwiek komentarz na tym forum też trzeba się zarejetrować.Pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony przez lvcas 13-01-2009, 11:14, w całości zmieniany 1 raz
Od dnia 14 października maksymalna waga pojedynczego pliku graficznego umieszczanego na forum wynosi 250kb. Posty z obrazkami przewyższającymi podaną wartość będą kasowane, a w razie notorycznego nie stosowania się użytkowników do ww. wartości będą nakładane ostrzeżenia. stosujemy również zasadę 3 obrazków w rzędzie. Stosujemy miniaturki.
Jednocześnie przypominamy o korzystaniu z funkcji "edytuj post", mamy na to 15 minut od momentu napisania pierwszego posta. W związku z tym moderatorzy będą uważnie pilnować tego czasu i stosowania się ww. zalecenia, w razie notorycznego nie stosowania się użytkowników do ww. opcji będą nakładane ostrzeżenia.
Zasada zaczyna obowiązywać użytkowników od dnia 14 października.
Następnym razem będę kasował cały post a nie tylko pojedyncze screeny.
przeglądając ostatnie screeny mam nieodparte wrażenie że jestem w Gliwicach, super klimat, tak jest u nas i w Zagłębiu, nie da się ukryć :)
http://www.fotosik.pl/sho...6d465254aa93db6
na powyższym screenie, szkoda ze trochę nie oddalileś kamery bo barierka na pierwszym planie nie wiem czy nie przeszkadza zamiast pomagać, no ale nie wiem jaka jest jej rola w tym miejscu.
Znak ustąp pierwszeństwa na wysokości wiaty przystankowej, to wygląda tak jakby był umieszczony tylko dla trakcji tramwajowej podczas gdy na ulicy (na lewo od torów) nie ma tego znaku... może lepiej byłoby ustawić go przy jezdni również?
Czy zamierzasz tworzyć na tej mapie również szlak(i) kolejowe?
Obecnie prace zawieszone aż do ukazania się nowej wersji TRS-a:)
Jeśli chodzi o znak Ustąp Pierwszeństwa, nie ma go tam, ponieważ to droga 1-no kierunkowa;)
Planowałem dodać linię kolejową okrążającą miasto ale nie wiem czy wtedy trs by to wytrzymał;)
Barierkę już usunąłem;)
Pozdrawiam!