Ale z pvl na pewno można takie coś zrobić, w końcu we właściwościach lokomotywy można ustawić który pantograf jest podniesiony. Tak więc kolejne dwa pantografy z pewnością można pod zmodyfikowaną pvl podpiąć.
Znam PVL, ale nie o to chodzi. Chodzi mi w zasadzie o coś takiego. Robię wagon sieciowy i chciałbym wstawić jako drugi pantograf animowany pomost, który podnosiłby się na zmianę z pantografem.
Pomógł: 15 razy Wiek: 42 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 279 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-10-2008, 17:33
Nie jestem w stanie odpowiedzieć na pytanie czy to możliwe i szczerze to trochę w to wątpie ponieważ nie spotkałem się nigdy z czymś takim, ale gdyby było, to rozwiązanie to będzie miało jedną sporą wadę. W przypadku wydania pociągowi z takim wagonem polecenia jedź/jedź do... pantograf bądź pomost podniosą się (przykładem drabinki w wagonach 3Aw Sir_M'a). Najlepszy moim zdaniem pomysł jednak to zmodyfikowanie rozwiązania znanego z taboru JDS.
_________________ Lenie i dzieci neo do gmaxa!!!
Ostatnio zmieniony przez Jacek 83218 19-10-2008, 17:34, w całości zmieniany 1 raz