FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Trainz Plus ze Steam i First Class Ticket
Autor Wiadomość
kasztan
nowy

Wysłany: 06-05-2023, 14:03   Trainz Plus ze Steam i First Class Ticket

Witam, kupiłem ze Steam Trainz Plus Gold, na razie na miesiąc, aby wypróbować usługę. Wg mnie fajnie to działa, bo za trochę ponad 50 złotych otrzymujemy z grubsza samego Trainz 2022, Geodetę w wersji 2.0 oraz dostęp do wszystkich DLC z poziomu samej gry. Jednak chciałem zapytać o jedną rzecz. Jak sprawa ma się z FCT w ww. Trainz Plus Gold? Pytam, ponieważ zalogowałem się na swoje konto w Auranie, na którym posiadałem już bilecik siedmiodniowy, taki pewien bonus, a FCT z Trainz Plus Gold, zakupionego przeze mnie, brak. Moje pytanie wynika z tego, że pierwszy raz kupiłem na wypróbowanie taką usługę i jestem z niej oczywiście bardzo zadowolony, ale chciałem się upewnić odnośnie tego FCT. Czy to nie działa przypadkiem w taki sposób, że FCT jest "wbudowany" w ten cały pakiet i przez miesiąc będzie mi pobierać wszystko z maksymalną prędkością, łącznie z dostępem do DLS? Jeśli sam sobie odpowiedziałem na pytanie, to nie ma sprawy, tylko proszę bardzo Was o odpowiedź w tej sprawie, czy jest tak jak mówię, czy inaczej. ;)

Pozdrawiam

Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005

Wysłany: 07-05-2023, 19:43   

No oczywiście, że masz FCT na ten miesiąc. Porownaj sobie na swoim koncie co zawiera ten Plus. A poza tym jak mówisz że koszt to 50 zł/mies a więc za rok całkiem spora sumka wyjdzie - za połowę tej kwoty masz TRS22 bez łaski. A FCT można sobie dokupywać sukcesywnie w miarę potrzeby. A co do zawartości DLC to jest tyle dostępnych darmowych map i to na wysokim poziomie, że odpuścił bym to. Kilka z nich i tak dołączają do zakupionego Trainza więc zawsze jest okazja przeglądnąć i pojeździć :-)

kasztan
nowy

Wysłany: 08-05-2023, 18:08   

@Peeet2005, przemyślę to o czym mówisz. Całe zamieszanie z ww. FCT polegało na tym, że tak jak wspomniałem, miałem u siebie na koncie jeszcze mały bonusowy bilecik na siedem dni. Obserwuję jednak swoje konto i widzę, że z dnia na dzień ważność biletu się automatycznie przedłuża, więc jest dobrze. Chętnie kupię Trainz 2022, aby był na stałe przypisany do mojego konta Steam, a bilet będę dorzucał co jakiś czas, ale jak dla mnie, musi być spełniony ku temu jeden warunek. Trainz 2022 musi posiadać w standardzie następujące mapy, które były dostępne z poziomu 2019 w wersji Platinum, a są to:

Sebino Lake
ECML Edinburgh - Dundee (NOT KING'S CROSS)
Canadian Rocky Mountains Golden BC
Niddertalbahn TRS19
Cornish Mainlines and Branches TRS19
Kickstarter County 2

Chodzi o to, że bardzo zależy mi na uruchomieniu w wersji 2022 map Central Europe oraz Central Europe Mini, które na 2019 Platinum chodzą bez problemu, jak również na 2022 w Plus Gold. Proszę, napisz, jeśli się orientujesz, czy Trainz 2022 ze Steam w standardzie posiada ww. mapy, ponieważ jak wiemy, są one potrzebne do uruchomienia map Central Europe i nie chciałbym wydawać bez sensu pieniędzy, a wolę się na sto procent upewnić. Jeżeli tak będzie, chętnie przerzucę się na 2022, choć z punktu widzenia samego maszynisty, zmiany są kosmetyczne, ale mogę iść z duchem czasu, żeby było bardziej przyszłościowo. ;)
Ostatnio zmieniony przez kasztan 08-05-2023, 18:19, w całości zmieniany 1 raz  

Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005

Wysłany: 10-05-2023, 10:30   

W wersji TRS19 Platinum te mapy są w zestawie więc nie ma co szaleć. Co dokładają do TRS22 nie wiem dokładnie ale pewnie też jest to samo. Przy okazji to zapytam dlaczego wolisz kupować na Steam a nie w Auranie? Masz dostęp do sklepu ze swojego konta płacisz i od razu ściągasz całość pliku do instalacji. Bez niczyjej łaski, zakładania konta gdzies tam itp. I masz tę wersję instalacyjną. a grać w multiplayer też jest bez problemu.

kasztan
nowy

Wysłany: 10-05-2023, 22:37   

Masz rację, dzięki za podpowiedź. Na Steam kupiłem jakoś tak na szybko, bez zastanowienia, ale po zakończeniu subskrypcji (na szczęście tylko miesięcznej) przejdę na konto w Auranie. Jeśli chodzi o Auran, to wiadomo, instalka na własność robi robotę. ;)

Odpowiedz do tematu