Witam
Ma problem z lokomotywa ADHD SM42 pobrałem nowy skrypt zainalowałem loki i po zatwierdzeniu mam mnóstwo błędów na żółto, min. O błędnej wersji trainz po zmianie w configach na wersję 3.5 bldy są na czerwono min. O braku wpisów height lentgh w skrypcie czy jest jakiś sposób na naprawę kabin pod trs2019 ?
Posiadam wersje Trs2019 steam (wersja 117..)
Po pierwsze - wersje które pobrałeś, są pod TS10 (o ile pobierałeś je z linku podanego tu na forum, a nie z jakiegoś "lewego" wycieku). Nie będą prawidłowo działać z TRS19.
Ale druga ważniejsza sprawa - "żółte" komunikaty CMP to nie są błędy - pojazdy, nawet w TS10, będą je miały, i nie należy się nimi przejmować.
Co do naprawy - pozostaje poczekać na wersję specjalnie przygotowaną pod TRS19. Jest tam sporo zmian. Mam nadzieję, że w tym roku w końcu wyjdzie. A już najpóźniej na wiosnę.
Tak, pobierałem je z linku który podałeś Adamie w temacie sm42 myślałem że są szanse po prostu że one będą działać, bo loki się lądują kabina się wczytuje jednak przy próbie odpalenia nie uruchamia się.
Nic, dziękuję za info o pozostaje tylko czekać na właściwe wersję lokomotyw :)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Mar 2016 Posty: 103 Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 06-11-2023, 17:04
To i ja coś dorzucę. Po zainstalowaniu skryptów v49 z linku (TS2010), nie ma połączenia między przyciskami świateł zewnętrznych, a hebelkami wewnątrz. Trzeba z opcji załączać światła. Dodam, że na wcześniejszym skrypcie (nie pamiętam jakim, ale jakimś z 2020 roku chyba) działało wszystko prawidłowo. A, i nie sypie żadnymi błędami.
To i ja coś dorzucę. Po zainstalowaniu skryptów v49 z linku (TS2010), nie ma połączenia między przyciskami świateł zewnętrznych, a hebelkami wewnątrz. Trzeba z opcji załączać światła. Dodam, że na wcześniejszym skrypcie (nie pamiętam jakim, ale jakimś z 2020 roku chyba) działało wszystko prawidłowo. A, i nie sypie żadnymi błędami.
Zaraz przetestuję u siebie, ale czy możesz opisać to dokładniej? Heble z pulpitu powinny działać, gdy w opcjach światła są w trybie "manual".
EDIT: Faktycznie nie działa. Biorę się za naprawę ;)
U nie dodatkowo po załączeniu pompki oleju i paliwa po dobiciu ciśnienia silnik próbuje zapalić i nie zapala. Dodatkowo nie działa kontrolka radia w sumie żadna nie działa.
U nie dodatkowo po załączeniu pompki oleju i paliwa po dobiciu ciśnienia silnik próbuje zapalić i nie zapala. Dodatkowo nie działa kontrolka radia w sumie żadna nie działa.
To akurat normalne przy próbie uruchamiania tego nieprzystosowanego skryptu w TRS19.