Wysłany: 31-03-2010, 23:02 Re: Problem z Wykolejnicami
Piotrek napisał/a:
Witam. pobrałem wykolejnice dla toru normalnego z działu download PTT
wykolejnice v.3 2004
wykolejnice v.3 2009
I Problem w tym gdy wstawie wykolejnice na tor to nie ma strzałki żeby otworzyć/zamknąć wykolejnice może ktoś napisac o co biega ?
[url=http://img402.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
SP2 i SP4 Zainstalowane.
Musisz zrobić rozjazd niewidzialny (użyj kawałka jakiegoś niewidzialnego toru) i zamiast standardowej latarni, czy napędu wstawiasz wykolejnicę
Piotrek dam Ci taką radę. Wgraj sobie jakąkolwiek mapę, włącz geodetę i pooglądaj jak sie robi niektóre rzeczy. Po drugie przy rozjeździe "angielskim" nie stosuje się "wajch" z latarniami i nie stosuje się dwóch napędów do jednej strony rozjazdu - czy to ręczy napęd czy elektryczny jeden z nich musi być niewidoczny.
Ostatnio zmieniony przez EU 04 01-04-2010, 08:39, w całości zmieniany 1 raz
Piotrek dam Ci taką radę. Wgraj sobie jakąkolwiek mapę, włącz geodetę i pooglądaj jak sie robi niektóre rzeczy. Po drugie przy rozjeździe "angielskim" nie stosuje się "wajch" z latarniami i nie stosuje się dwóch napędów do jednej strony rozjazdu - czy to ręczy napęd czy elektryczny jeden z nich musi być niewidoczny.
cel uświeca środki ważne żeby działało a nie żeby zrobić dwa rozjady krzyżowe i żeby wyskakiwał error przy zmienianiu zwrotnicy.. albo żeby wcale nie działało... lub mapa sie nie wczytała tak jak w przypadku pietrka... a tak ogólnie Stacja Psie Pole jest starą stacą i tam tak jest co prawda jet po jednej stronie ale wajcha z latarnią jest. proszę tutaj masz dowód.
latarnia została urwana i jest po prawej w ziemi tylko jej niestety nie widać ale wiem że tam jest bo sam nad nią stałem robiąc nowe zdjęcia.
_________________ [Odcinek Psie Pole => Tzebnica ] ANULOWANY!
Mapka Fikcyjna [Demo] Wydana!
Ostatnio zmieniony przez Piotrek 02-04-2010, 23:17, w całości zmieniany 1 raz
ale gdy robi sie tak jak napisal kolega wyzej to tez wszystko dziala wiec nei wiem o co ci chodzi....
próbowałem sie uporać z tymi anglikami ponownie i moje starania spełzły na niczym... cały HTML dobrze wpisywałem raz działała jedna strona a raz druga.. a przy dobrych warunkach wyskakiwał świstek z error-em... tak więc poprawie te napedy z jednej strony na niewidoczne.
_________________ [Odcinek Psie Pole => Tzebnica ] ANULOWANY!
Mapka Fikcyjna [Demo] Wydana!
Ostatnio zmieniony przez Piotrek 02-04-2010, 23:22, w całości zmieniany 1 raz
rozumiem że masz problem z konfiguracją latarni do anglika? ściągnij sobie latarnię DKW Werwicka. Konfiguruje ją się jak po prosto i bezpolesnie. Po wejściu w opcje latarni wskazujesz które zwrotki ma obsługiwac i tyle. Na DLS: 243555:60402:1
A jeśli chodzi o wajchy przy angliku, oczywiście dwie widzialne i dwie niewidzialne tak jak napisano już.
jadnak jak ernie wydawal sygnalizacje i angliki i caly osprzet to mial racje.... to jest dla ludzi myslacych... i jak to ktos kiedys powiedzial "nie dla idiotów"