_________________ www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Maj 2009 Posty: 172 Skąd: z południa
Wysłany: 20-05-2011, 14:18
Kilka standardów na tekstury. Dodatkowo EN57 AKM, który chyba jechał z Newagu do Warszawy i stał na Płaszowie. To wnętrze na końcu, to nie wagony EIC, nie 141A, tylko 111A. Jakaś nowa moderna wnętrza chyba, jeszcze takiego nie widziałem.
To wnętrze na końcu, to nie wagony EIC, nie 141A, tylko 111A. Jakaś nowa moderna wnętrza chyba, jeszcze takiego nie widziałem.
Powiem Ci, że miałem ostatnio okazję jechać tym wagonem, który kursuje w składzie TLKi 16107 z Warszawy do Pabianic. Polecam, full luksus, działające gniazdka, roleta na oknach jak słoneczko świeci. Jak zasnąłem za Gołąbkami, to się za Łodzią Kaliską obudziłem :)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Maj 2009 Posty: 172 Skąd: z południa
Wysłany: 21-05-2011, 14:36
Zdecydowanie tak. Ja do MSTS zrobiłem 3 repainty gagarinów, i do każdego z nich miałem tylko jeden bok bo tylko taki materiał dostałem a wtedy jeszcze sam nie fotografowałem, na drugi bok przeklejałem elementy jak puzzle bo wystarczą zdjęcia innego gagarina by wiedzieć co tam jest. Na screenie poniżej zaznaczyłem przykładowo element A, który na drugim boku jest poprostu lustrzanym odbiciem z pierwszego boku, a kratka B na malowaniu Cargo była namalowana "paintowo" bo ten repaint robiłem jak to malowanie to była absolutna nowość i cud, że były foty choć jednej strony, a drugą widziałem tylko na zdjęciach z galerii kolejowych. 1082 ma złe zderzaki ale to nie z powodu braku zdjęć tylko wtedy nie było odpowiedniego modelu 3D (ST44 to akurat nie jest moja produkcja 3D). Wątpie też by ktoś podczas jazdy widząc tylko jeden bok zobaczył, ze coś jest przeklejone.
Wydaje mi się, że parę lat temu kiedy nie było tylu fotografów wrzucających setki fotek tygodniowo autorzy repaintów do różnych symulatorów przejawiali więcej własnej inwencji twórczej. Zrobienie 2 boków wiąże się też zwykle z wchodzeniem na torowisko za co w niektórych miejscach możda dostać mandat od SOK, albo z drugiej strony na kolejnym torze stoi jakiś tabor, więc w 90% przypadków focenie obu stron nie jest możliwe.
Ostatnio zmieniony przez sna25 21-05-2011, 14:47, w całości zmieniany 6 razy