Marku, masz gdzieś foto oryginału?
Przy okazji popraw wózki, tzn ściemnij tą czerwień na nich, taki odcień miał świeży 510. Ten za pewne miał ciemniejszy.
Pomógł: 105 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5213 Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-07-2009, 12:55
Z tym DOKP to sie tak nie wymądrzajcie. To sie zmieniało pare razy w historii.
Wcześniej było (lata 60e) np. 'Lok. Bydgoszcz, DOKP Gdańsk" = potem np. lata 70e - Lok. Gdynia, Północna DOKP, potem jeszcze inaczej, te wszystkie MD, MT, ZT, potem też CMST i inne takie knoty. Teraz to w ogóle hgw co sie dzieje. Skręcałem ostatnio ST44-1112 z Torunia i dałem po prostu 'Lok. Bydgoszcz" bo nikomu nic nie mówi jakieś "CT Kujawski" czy inne gouno. CT(K) jest!
Cześć ,po dłuższej przerwie wakacyjnej powracam z prawie ukończonym Gagarem PPMT,Abym mógł go wydać potrzebna będzie pomoc Piotra ale są wakacje i na razie nie będę mu zawracał tym głowy.Jak coś nie pasi to pisać mam tydzień czasu na poprawki.
_________________ Naked Truth
Ostatnio zmieniony przez SuziS 31-07-2009, 10:38, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 31-07-2009, 14:32
Akurat chwilę jestem w domu, więc mogłem się tym pobawić. Zeszło się dłużej niż chwilę, bo coś sie eksport pokwasił i nie było lokomotywy. Już naprawione.
I tak czeka Cię trochę kosmetyki, spasować zielony pas na czole z bokami i podmienić tekstury tarcz zderzakowych, M62-1151 ma inne niż model w tej chwili. Oczywiście świetna sprawa że ugryzłeś temat, i pozdrowienia dla lutka za fotografie, to jeden z fajniejszych schematów malowania jakie mamy na chwile obecną w PL.
Dziś taki M62 jechał ze skarajnią od strony Tczewa do Czerska, gdzie zmienił czoło i pomknął na Szlachtę, a następnie do Wierzchucina. Fajna ta maszyna. :)
Cześć ,dziś poszedł na dls Gagar ppmt.Wielkie podziękowania dla kilanzioma i lutka.Mam także jedną nowość na dziś, Gagarin STK .Oczywiście niezbędna mi będzie pomoc Piotra.ale mam także mały problem ,mianowicie na fotach na tekstury mam jeden bok maszyny.nie mam zdjęcia boku z drzwiami przesuniętymi bardziej do środka i nie wiem w którym miejscu na pudle znajduje się logo STK.A i jeszcze jedno na WWW.TRAINZUA.COM wyszła paczka w której znajduje się kabina m62.polecam podpiąć pod maszyny kilanzioma.
To fajnie ze wydajesz następne loki , ale co z tym wozkiem od 075 ?
Bez tego elementu nikt nie zobaczy tego fajnego gagara , chyba ze sobie jak ja ( i pewnie pare osób ) podmieni na inny , ale chyba przecież nie o to chodzi ...
Wysłany: 02-08-2009, 16:55
Do 8ego mogę coś jeszcze pomóc. Przyjemnie się nim hula. Właśnie przejechałem M62-1242 odcinek Marciszów - Sędzisław, prędkość patrolowa 29km/h, kilka wagonów, przyjemne mu zrobiłeś Rp1, ale na szczególną pochwałę wg mnie kwalifikuje się listwa - ja, jako autor modelu, nie uzyskałem równie realnego efektu w żadnym moim gagarinie.
Swoją drogą to ciekawa maszyna. Lokomotywa 781 368-6 kolei czechosłowackich, dawna T679.1 368, naprawiona a potem dzierżawiona polskim prywaciarzom przez ZOS Zvolen na Słowacji.
Noo poważnie spoko Gagar. Naprawdę kolego mi się podobają Twoje produkcje, a ta STK to już wogóle wypas. Tak jak wspomniał Kilan, Twoja listwa wyszla perfekcyjnie
Marku, kapitalna robota. Świetnie że ktoś wreszcie bierze się za te maszyny. Że tak zapytam przyszłościowo, masz może chęci na ET42? Mam rozkopanego z żółta japą, a jak wiadomo przemysł to prior więc leży mi od ładnych kilku miesięcy. 3 egzemplarze zielonych mam na tex.