Wysłany: 25-07-2009, 19:47 Jak zamienić numery kuid we własnym repie
Witam.
Przeszukiwałem 2 razy fora i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
Jak we własnym repaincie zamienic nr kuid, próbowałem w configu napisac własny, ale CMP mi pokazał, że tego kuidu, którego ja sam napisałem nie ma i w konsekwencji pojawił się znak zapytania na żółtym tle co oznacza ,,Brakujące Zależności" (czyli że brakuje numeru kuid, który ja sam wymyśliłem) Jak to należy zrobic?
Z góry dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony przez krolek 25-07-2009, 19:57, w całości zmieniany 1 raz
Ja co prawda jestem laikiem i nie bardzo się na tym znam ale kuid składa się z numeru nadanego podczas rejestracji na Auranie, a drugą część tworzą liczby w zależności od tego co jest tworzone i to ma to odpowiedni numer (kłania się CCG). Te dwa numery razem tworzą kuid (np:111111 - numer użytkownika i 000000 - numer dodatku; kuid wyglądałby tak: kuid 111111:000000) także wydaje mi się że numeru kuidu nie można sobie wymyślić, ale może się mylę.
Nie zrozumiałeś mnie.
Cytat z CCG
"Co to jest KUID?
KUID jest unikalnym, seryjnym numerem, który jest przypisany do każdego dodatku (i elementu zawartości) Trainz. Można go porównać do kreskowego kodu paskowego.
Format KUID2
Nowy KUID2 w TRS2004 zawiera trzy numery przedzielone dwukropkiem. Poprzedni KUID zawierał tylko dwa numery. Kolejne numery w KUID2 należy odczytywać wg schematu:
<KUID2:ID_użytkownika : Id zawartości(dodatku) : ID_wersji>"
To podaję jako przykład skąd się biorą poszczególne cyfry w całym numerze kuid. W pierwszym numerze kuid będzie tak:ID_użytkownika : Id zawartości(dodatku).
Jeszcze raz odsyłam do lektury CCG (Content Creators Guide) jewżeli nie masz to można znaleźć na google lub poczekać aż PTT ruszy ponownie bo tam też jest.
krolek - jeśli masz 2006 to zrób tak - w CMP otwórz ten dodstek do edycji, zmień w konfigu nr kuid na taki jaki ci pasuje, potem zamknij i zatwierdź ten poprawiony dodatek, potem niezależnie od tego czy wyskoczy znak zapytania, to zapisz go do CDP, potem usuń go z CMP i zainstaluj jeszcze raz ten poprawiony, który zapisałeś do CDP :)