Wysłany: 10-04-2008, 16:31 Pomoc ekranowa, rozjazdy, parowozy, HUD - pytania różne
1. Czy da się ustawić w TRS2004 pomoc ekranową tak, aby domyślnie była wyłączona??
2. Czy jest dostępna funkcja automatycznego ustawiania rozjazdów, aby semafory zawsze zezwalały na dalszą jazdę??
3. Czy można ustawić coś w rodzaju automatycznego palacza w parowozach w trybie kabinowym, a obsługiwać jedynie hamulce, przepustnicę i nastawnicę??
4. Jak można stworzyć "własny HUD" (F8) ??
Może duże różnice w tamatach pytań, ale nie chcę zakładać kilku tematów.
Wysłany: 11-04-2008, 15:55
Pierwsze działa (w ustawieniach sesji wyłączyłem menu pomocy), ale drugiego nie wiem jak zrobić. Próbowałem już zmieniać ustawienia rozjazdów ręcznie na mapie, ale zapisywała mi się nowa linia. W ustawieniach sesji szukałem i jakoś nie znalazłem. No chyba, że jest to ukryte pod jakąś dziwną nazwą - były tam ustawienia wyzwalaczy, jakieś zmienne, w opcjach początkowych było tylko o pomocy ekranowej, pogodzie, czasie i trybie sterowania, koniec scenariusza, ustawienia elektrowni i jeszcze kilka, ale nie było nic w stylu "automatycznie ustaw przebieg", albo "przełącz automatycznie rozjazdy dla składu".