Wysłany: 01-10-2009, 14:40 Dodatki Erniego do TS 2009
Z ciekawości wgrałem do TS 2009 wskaźniki ze strony Erniego i po zatwierdzeniu okazało się że przy większości dodatków jest tylko ostrzeżenie (żółty wykrzyknik) , a przy kilku wyświetla błąd (czerwony wykrzyknik). Po „przepuszczeniu” wszystkich dodatków przez Content Creator Plus wyszło na jaw że przyczyną „żółtego wykrzyknika” był brak w configu wybranego taga category-era, a przyczyną „czerwonego wykrzyknika” było użycie w string-table „średnika” którego TS 2009 nie chciał przyjąć.
Po „przeróbce” wszystkich dodatków (137 dodatków) wykrzykniki („błędy”) zniknęły i dodatki działają prawidłowo.
Przy okazji przeglądania ich w CCP wszystkie wskażniki zmieniły trainz-builid z 2,0 na 2,9.
Następnie na próbę wgrałem semafory świetlne i okazało się że na 116 semaforów piętnaście wykazuje „uszkodzone” a dwadzieścia „uszkodzone zależności”. Te uszkodzone zależności to „paszielony” – kuid:147570:24905 i „paszolty” – kuid:147570:24906:1. To są wszystkie semafory które w swojej budowie mają mieć pas zielony lub pomarańczowy.
Ernie pisałeś swego czasu że pracujesz nad nową sygnalizacją ale czy nie mógłbyś na razie przystosować do TS 2009 te dwa pasy.
Następnie konfigurowałem semafory na mapce (nawet te z pasami) i wszystko działało prawidłowo – semafory i tarcze świeciły takie obrazy jakie sobie zaplanowałem.
A teraz pytanie z innej beczki. Zainstalowałem wagony towarowe wąskotorowe z PTT i czy udało się komuś dostosować „Towarowy wask” - kuid 142343:50040 do TS-a 2009 bo we wszystkich wagonach towarowych wyświetla właśnie ten wózek jako „uszkodzona zależność”.
Pomógł: 31 razy Wiek: 42 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 808 Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 01-10-2009, 14:45
Te dwa pasy wymagaja re-eksportu z oryginalnych siatek. A co do dzialania - To i Sp niekoniecznie beda dzialac (chyba ze po zmianie kind scenery na kind mosignal).
Może nie wszystkie To i Sp ale akurat te które używałem skonfigurowały się prawidłowo i wyświetlały obrazy zgodnie z E1.
Popróbuję przetestować inne To i Sp.
Ostatnio zmieniony przez EU 04 01-10-2009, 14:51, w całości zmieniany 1 raz