Najprostszym sposobem jest w cmp2 wybrać import treści (ang. Import Content) wybrać folder trs2004/world/dispatcher/downloads i poczekać aż zaimportuje. W zależności od ilości dodatków możne to potrwać nawet ponad godzinę. Własne mapy i sesje znajdują się w trs2004/world/custom i można je zaimportować tą samą metodą. Jedyne problemy z mapami mogą być jeżeli mapa posiada polskie znaki w nazwie. Tak poza tym to już było o przenoszeniu dodatków.
Ostatnio zmieniony przez sa_krzysztof 18-09-2009, 16:37, w całości zmieniany 1 raz
No ładnie w teorii - a co zrobić jak się CMP notorycznie "wykasztania"? Treści nie da się zaimportować "po kawałku', wskazujesz cały katalog Dispatcher/Downloads - no i losowo po średnio 2-5 minutach wywala mi się CMP i to w najbardziej ordynarny sposób ("Wyślij\Nie wysyłaj").
System - Windows XP Pro SP2, TRS04 z SP4, TS2009 PL (nie pamiętam buildu).
Pomógł: 31 razy Wiek: 42 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 808 Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 12-11-2009, 10:21
Wylaczyc powiadamianie o bledach w WinXP. Da sie bez tego zyc. Inna kwestia to logika wrzucania danych - moze mi ktos podac program ktory przyjmie gigabajty danych bez zadnego ale? (i to program ktory te dane musi przerobic w locie na forme sobie przyswajalna). Metoda malych krokow przy tak niestabilnym programie jest o wiele lepsza.
Wylaczyc powiadamianie o bledach w WinXP. Da sie bez tego zyc. Inna kwestia to logika wrzucania danych - moze mi ktos podac program ktory przyjmie gigabajty danych bez zadnego ale? (i to program ktory te dane musi przerobic w locie na forme sobie przyswajalna). Metoda malych krokow przy tak niestabilnym programie jest o wiele lepsza.
No dobra ernie, ja wiem o co biega, ale jak importujesz zawartośc to wskazujesz tylko folder - nie ma możliwości wybrania podfolderów z dodatkami.
No chyba, że podzielę sobie folder "Downloads" na kilka częsci (podfolderów).....
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-11-2009, 10:28
Przemek77 napisał/a:
(...)No chyba, że podzielę sobie folder "Downloads" na kilka częsci (podfolderów).....
Sam sobie odpowiedziałeś, ja dodatkowo wyłączam autozatwierdzanie dodatków, żeby mieć jako taką kontrolę (choć przyznam do TS2009 z TRS2004 nie importowałem, ale z TC procedura jest podobna).
No to widać że po raz kolejny u każdego dzieje się co innego , mi akurat CMP w TS2009 działa bardzo stabilnie , a import wszystkich dodatków przebiegł bez problemowo , wybrałem Downloads , zostawiłem to na spory kawał czasu i się za jednym zamachem wszystko przegrało. Przemek77 masz zainstalowanego SP2 do TS2009? Może wywalanie CMP jest spowodowane jego brakiem.
A kto to wie , co się instaluje , obszerny ten SP poprostu , zresztą to widać po bulidzie , jaki przeskok jest ;). Ale dla pocieszenia powiem Ci że to wcale nie musi być godzina bo u mnie w 20min poszło. To chyba od sprzętu głownie zależy.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-11-2009, 13:40
Bo ja wiem, mam całkiem niezły sprzęt (Seagate 1TB 32cache, 4 GB RAM, Intel E8400) wszystko inne mi śmiga. Może kwestia usytuowania gierki (inna niż domyślna)?
Raczej nie bo ja też nie instalowałem na domyślną lokalizacje. Może taka przypadłość TS'a , raz mu sprzęt bardziej spasuje a raz mniej. Nie ma co nad tym dyskutować , bo i tak tego nie zmienimy , a temat jest o czym innym ;).
Witam, co do przenoszenia dodatków z TRS04 DO TS2009 trzeba zmienić w opcjach gry na język angielski i w tedy nie przerywa przenoszenia plików w całości, ale to dotyczy WINDOWSA (VISTA)
Bo ja wiem, mam całkiem niezły sprzęt (Seagate 1TB 32cache, 4 GB RAM, Intel E8400) wszystko inne mi śmiga. Może kwestia usytuowania gierki (inna niż domyślna)?
I tak myślałem idąc do domu - co ciekawego się u mnie przytrafi i ile godzin będzie się instalowac SP2 - nie musiałem nic czekać - próba instalacji SP2 za każdym razem powoduje natychmiastowy reset komputera. Dziwne, netu nie mam , wirusów i trojanów też, system stawiany 2 miesiące temu.... Ech..... Ten Trainz przyprawi mnie o chorobę nerwową.
Oczywiscie instalowales SP2 na golego TS2009 (bez zadnych wgranych dodatkow)? Ta zasada obowiazuje od 2004 i sie nie zmienila.
Goły TS2009 PL, działający, 0 dodatków etc. Znaczy jeden mój save był z sesji z "Decin-Bad Schandau", ale to chyba nic nie zmienia. Może dla pewności zreinstalować TS-a....?
Plik nazywa się "39413_to_40040.exe" i ma 17,9 MB.
_________________ Oczekiwacz-pobieracz
Ostatnio zmieniony przez Przemek77 13-11-2009, 09:41, w całości zmieniany 2 razy
Dla pewnosci zreinstaluj, potem SP2 (plik jest poprawny). Aczkolwiek z tego 17 MB robi sie z pare giga po rozpakowaniu.
No tak, w sumie masz rację, w końcu jak instaluje się SP do 2004 to instaluje się na NIE URUCHAMIANĄ wersję gry. Ja nie instalowałem SP do 2004 (mam już zaimplementowanego) więc mogłem nie wiedzieć.
Danke szyn.