Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-09-2009, 21:43
To jeden z pierwszych repaintów jakie popełniłem dobre 3 lata temu, wybitnie słaby w aktualnym rozumieniu standardu który firmuję. Z pewnością wolałbym go nie oglądać ani w niczyjej kolekcji ani w niczyim downloadzie.
Od 2 lat około dopraszałem się o fotografowanie lotosowskich M62 pod kątem tekstur, a różni ludzie mieli ku temu dziesiątki okazji (m.in. wystawa taboru Lotos w Trójmieście w zeszłym roku czy 2 lata temu, nie pamiętam). - Tak sie wszyscy z tym śpieszyli, że aż Lotos zdążył wszystkie swoje gagariny sprzedać i cholera wie kto je teraz ma. Zdaje się co najmniej jeden trafił do firmy ZIK i nadal nosi lotosowskie malowanie. Jak nie będziecie zwlekać kolejne 2 lata z jego dorwaniem na tex, to jest szansa że nawet go zobaczycie w TRS.
To jeden z pierwszych repaintów jakie popełniłem dobre 3 lata temu, wybitnie słaby w aktualnym rozumieniu standardu który firmuję. Z pewnością wolałbym go nie oglądać ani w niczyjej kolekcji ani w niczyim downloadzie.
Od 2 lat około dopraszałem się o fotografowanie lotosowskich M62 pod kątem tekstur, a różni ludzie mieli ku temu dziesiątki okazji (m.in. wystawa taboru Lotos w Trójmieście w zeszłym roku czy 2 lata temu, nie pamiętam). - Tak sie wszyscy z tym śpieszyli, że aż Lotos zdążył wszystkie swoje gagariny sprzedać i cholera wie kto je teraz ma. Zdaje się co najmniej jeden trafił do firmy ZIK i nadal nosi lotosowskie malowanie. Jak nie będziecie zwlekać kolejne 2 lata z jego dorwaniem na tex, to jest szansa że nawet go zobaczycie w TRS.
Czyli nic z tego niewyszło ,a zpytać się można za to nieda w pysk.
ok dzięki za informacje temat można zamknąć:))))
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-09-2009, 22:21
Czyli ostatnia szansa go złapać. Swoją drogą M62-1077 to unikatowa maszyna, i to właśnie o niego zabiegałem na tex. Jest to jedyny gagarin pracujący w Polsce który pochodzi z Węgier (ex-maszyna szerokotorowa MAV) - stąd osobliwy układ poręczy.
Ale tak jak pisałem. Będzie na tex? będzie do TRS, nawet MarekS z pewnością by go chętie zrobił. Nie będzie, to nie będzie wcale.
LOTOS KOLEJ zmienia też kolory, ostatnio widziałem ich SM42 (niestety w nocy) w nowym malowaniu srebrno-granatowo-beznadziejnym. Widać to też na ich stronie http://www.lotos.pl/ żółtego już tam nie ma :)
@mnich3001 Tak widziałem to nowe malowanie na stonach z neta i stwierdzam,że jest takie sobie.
Koledzy mam takie pytanie czy któryś z was posiada w swoich zbiorach zdjecia bocznicy lotos kolej. A dokładnie mam na myśli foty zrobione z wiadyktu który biegnie nad torowiskiem z jednej. (lub wyrażne fotki lotnicze) te w goglach są troche niewyraźne. Niewidać dokładnie.
Chodzi mi o głowice rozjazdowe.
Zapewne napiszecie: (jedz i sobie zrób fotki). Owszem jak bym miał blisko ,a dzieli mnie tylko 50km ale niema kiedy jechać (praca, dom, rodzina)
A jest zapewne kilku kolegów co focą i by mogli zrobić przy okazji. Niepisze tego ,że potrzebne na teraz ,że ktoś ma jechać i zrobić.
Ale bym prośił aby pamiętano o tym o co prosze.
Mogą być namiary na jakieś stronki.
((geoportal, google earth,net i google))mam przeszukane
czy któryś z was posiada w swoich zbiorach zdjecia bocznicy lotos kolej. A dokładnie mam na myśli foty zrobione z wiadyktu który biegnie nad torowiskiem z jednej. (lub wyrażne fotki lotnicze) te w goglach są troche niewyraźne. Niewidać dokładnie.
Chodzi mi o głowice rozjazdowe.
Wczoraj tam byłem i zrobiłem, wieczorem postaram się je jakoś zamieścić, może jakąś panoramkę z tego zrobię.