Wysłany: 21-12-2009, 14:48
a jak to zrobić ?
czy jak dam kopiuj czy tam dodaj do archiwum w 7-zip tylko żeby to zrobić to muszę widzieć folder w którym się ona znajduje, tylko przejrzałem wszystkie foldery i tego nie widzę może jest pod inną nazwą ?
Tak, ja jestem następny.
Kurna, albo jestem totalnym debilem albo jaja sobie robicie z Lamerów. Przez 2 godz (słownie: dwie godziny) szukałem w tej grze możliwości lub sposobu na wykonanie backup'u swojej mapy. I co? G****. W TS09 nie ma takiej możliwości. Menadżer pobierania (chyba to wasze CMP) v2.0 też nie ma żadnej opcji eksportu czy backup'u ma natomiast co ciekawe opcję importu.
Moj problem jest prozaiczny. Zrobiłem mapę i chciałbym ją zabezpieczyć przed ew. przyszłościowym uszkodzeniem. Jak to zrobić? Jeżeli jest jakiś życzliwy to poproszę o sensowną odpowiedź. Uprzedzam jedną: W ORGINALNEJ INSTRUKCJI TS'09 nie ma o tym ani słowa.
Absurdalne, ale myślałem już o kopiowaniu całego programu ( 4 GB danych ) ale... jeżeli jest szyfrowany i chroniony (a na to wygląda) to i tak mi później będzie szwankował, więc gleba...
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-01-2010, 16:52
GrajBaj napisał/a:
Tak, ja jestem następny. :evil: (...)
Tak na wstępie: może odpuść sobie granie w Trainz-a bo to raczej gra dla cierpliwych.
GrajBaj napisał/a:
Moj problem jest prozaiczny. Zrobiłem mapę i chciałbym ją zabezpieczyć przed ew. przyszłościowym uszkodzeniem. Jak to zrobić? Jeżeli jest jakiś życzliwy to poproszę o sensowną odpowiedź. Uprzedzam jedną: W ORGINALNEJ INSTRUKCJI TS'09 nie ma o tym ani słowa.
Nie wiem czy w instrukcji ale już wiele razy było wałkowane na tym forum jak wyeksportować dane z CMP, więc po raz kolejny:
- zaznaczasz mapę w CMP i prawym myszy klikasz na wybranym obiekcie i wybierasz zapisz do CDP. W tym przypadku wyeksportujesz (zarchiwizujesz) tylko samą mapę.
- zaznaczasz mapę w CMP i prawym myszy klikasz na wybranym obiekcie i wybierasz Archiwizuj. W tym przypadku wyeksportujesz (zarchiwizujesz) tylko mapę wraz z dodatkami (UWAGA! Część dodatków po takim eksporcie może mieć brakujące zależności).
GrajBaj napisał/a:
Absurdalne, ale myślałem już o kopiowaniu całego programu ( 4 GB danych ) ale... jeżeli jest szyfrowany i chroniony (a na to wygląda) to i tak mi później będzie szwankował, więc gleba...
No cóż, widać że jesteś absolutnym lajkonikiem :) Nie chciało Ci się poczytać forum. Znalazłbyś wtedy, że wystarczy zgrać folder Local, w którym znajdują się wszystkie dodatki. Pewnie zastanawiasz się teraz po co ci taki folder. Proponuję poszukać odpowiedzi na forum, bo też już o tym było.
Życzę cierpliwości.
Ad 1. Poważnie się nad tym zastanawiam. Przeczytałem posta: Uzależnienie od Trainz'a (post z godz: Wysłany: 2008-12-28, 23:18 ) i ogarnęło mnie przerażenie. Może faktycznie lepiej sobie dać z Tym spokój?...
Ad 2. Dzięki za info gdzie szukać plików...
Ad 3. Udało się! Problem wyglądał następująco. Nie wiedziałem a raczej nie mogłem rozpoznać w gąszczu zapisów (klasyczna pomroczność Nowicjusza), że zakładka "ZMODYFIKOWANO LOKALNIE" zawiera moje mapy.
Dzięki stokrotne!
Cześć to jeszcze raz ja Lamer - świeżak.
Powiem krótko. Tak nieprzyjaznego interfejsu komunikacji z Graczem jaki występuje w TS09 to ja dawno nie spotkałem (a grywam w różne gierki dosyć często). Nie będę Was irytował mówiąc co mi nie leży, powiem tylko, że mam dość stresów, domysłów, bezsensownego szukania i frustracji z powodu widocznego motta Twórców, które opisałbym tak: utrudnić Graczowi (Geodecie) wszystko to co można utrudnić bo skoro chce dłubać to niech się męczy...
END. Odchodzę. Żegnam Wszystkich i składam najwyższe wyrazy szacunku i uznania Tym z Was, którzy potrafią wycisnąć z tej gry te wszystkie przepiękne animacje, które dane mi było obejrzeć. Jestem dla Was pełen podziwu.
A' dios, amigos...