Cześć .Dziś bez jakichś super nowości to tylko info .Na DLS pojawiły się nowe horny dwa do Gagarinów do sputnika i kozła t448p.Jeżeli ktoś zrobi jakąś nową maszynkę i będzie chciał wykorzystać mój horn to brać bez pytania ,możecie pakować je w CDP ze swoimi reskinami/modelami czy wieszać na swoich stronkach.Mam też jeden problemik z wysłaniem Gagarina lotosu na dls pisząmi na maila tak
Dear MarekSt,
The addition of your content file lotos.cdp has failed due to the following
reasons:
- KUID format invalid () .
- Title has to be atleast 3 characters long.
- Unable to determine Category directory, please check that the following
(class, kind and KUID/KUID2 ranges) are correct in the config.txt file for
this content.
Upload Content Help: http://www.auran.com/faq/default.php?FaqID=210
If you require further assistance please contact our helpdesk
(http://www.auran.com/helpdesk)
Mam ten sam problem ze swoimi lokomotywami S200. Albo wywala ten bląd albo nagle plik znika z poczekalni, nie dając nawet raportów na e-maila. Myślę, że DLS jeszcze nie wrócił do siebie, więc nalęzy czekać
Mam ten sam problem ze swoimi lokomotywami S200. Albo wywala ten bląd albo nagle plik znika z poczekalni, nie dając nawet raportów na e-maila. Myślę, że DLS jeszcze nie wrócił do siebie, więc nalęzy czekać
Koedzy, którą metodą wgrywacie? Ja jak wgrywałem przez "standard upload" to miałem tak samo odkąd pamiętam - albo nie przyjmowało, albo znikaly dodatki i tak dalej. Jak zacząłem wgrywać przez "preview" - odrzuca tylko te pliki, gdzie naprawdę są błędy i braki (np brak miniaturki). Oczywiście należy co jakiś czas zajrzeć do "preview area" i pozatwierdzać dodatki, bo po 30 dniach zostaną skasowane. Ja w ciągu ostatniego tygodnia wrzuciłem z dobre 200 dodatków (nowe i aktualki starych) i wszystko działa OK. Powiadomienia mailowe przychodzą. Choćby dziś o północy coś tam się dodało, pack furtek bodajże.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-01-2010, 15:56
Standard upload - załadowałem to co weszło ostatnio i udało się oprócz packu peronów, który wypluł z błędami <NULL> : The asset specified in 'default-mesh' is not of the correct type i tak przez cały mail
Preview upload - zapakowałem tory i zniknęły,
Upload przez CMP (czyli właściwie preview upload) - zapakowałem aktualizację odbojnicy do łuków, zniknęła, perony nawet się nie pojawiły mimo że CMP poinformował mnie, że upload udany. Wszedł za to odstęp do peronów, który nie wszedł z paczką peronów.
Ogólnie mówiąc padaka, widać DLS gra z nami w lotto
Standard upload - załadowałem to co weszło ostatnio i udało się oprócz packu peronów, który wypluł z błędami <NULL> : The asset specified in 'default-mesh' is not of the correct type i tak przez cały mail
Preview upload - zapakowałem tory i zniknęły,
Upload przez CMP (czyli właściwie preview upload) - zapakowałem aktualizację odbojnicy do łuków, zniknęła, perony nawet się nie pojawiły mimo że CMP poinformował mnie, że upload udany. Wszedł za to odstęp do peronów, który nie wszedł z paczką peronów.
Ogólnie mówiąc padaka, widać DLS gra z nami w lotto
Na to wygląda - choć mi ostatnio się udaje - jak wyżej pisałem. A wgrywanie przez CMP olałem już dawno - to, że on o czymś poinformuje, nie oznacza, że cokolwiek się wydarzyło :) wgrywam tylko ręcznie i - odpukać - póki co działa.
Tak BTW - przez CMP to jest preview? mnie się wydawało, że standard? ale kłócł się nie będę.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-01-2010, 16:38
RBach napisał/a:
(...)A wgrywanie przez CMP olałem już dawno - to, że on o czymś poinformuje, nie oznacza, że cokolwiek się wydarzyło :) wgrywam tylko ręcznie i - odpukać - póki co działa.
No dobrze, ale jak mam wgrać 60 mega? Przez www jest ograniczenie na 50.
RBach napisał/a:
Tak BTW - przez CMP to jest preview? mnie się wydawało, że standard? ale kłócł się nie będę.
Wszystko co do tej pory wrzucałem przez CMP było preview, może zależy to od wersji gry?
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-01-2010, 20:15
Z modelami taborowymi sprawa nie jest jasna. Wyraźnie błędy w dodawaniu wynikają z budowy configu - ale sam Auran nie jest w stanie określić dokładnie o co chodzi. Wczoraj dodałem grupkę repaintów zrobionych na modelach Jarka, dziś już są, z modelami scenery też nie było problemu, z kolei moje własne mają czkawkę z analogicznym tekstem co tutaj - wierutna bzdura, gdyż wszystkie te sprawy są wypełnione poprawnie...
Kończąc ten off (w sumie całkiem ciekawy) - może ja po prostu mam szczęście do Auranu.
Kurde, a w totka wczoraj 12 baniek było, może też by się poszczęściło :D
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-02-2010, 17:11
Od wczoraj jest oficjalne stanowisko firmy w tej sprawie,
Administracja prosi o wstrzymanie się z wszelkim uploadem na DLS, gdyż nie jest w stanie poradzić sobie w obecnej sytuacji z wszystkimi aspektami niesprawności automatycznego procesu przesyłania dodatków. Jest to ewidentnie problem wynikający z kłopotów koordynacji skryptu auto-uploadu tak by pracował prawidłowo w każdej wersji, w tym 2 najnowszych. Aktualnie udało się tylko te najnowsze uruchomić, podczas gdy starsze niż TS2009 nie działają stabilnie.
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-02-2010, 17:22
Ta, po raz kolejny. Dzieje im sie to za każdym razem, gdy próbują dodać nową wersje... Może wreszcie by ogarneli albo to, albo rzadziej wydawali kolejne "hot nowości"...