FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Dżwięk
Autor Wiadomość
matik112
super user

Wysłany: 25-03-2010, 21:50   Dżwięk

Witam. Mam trochę wkurzający problem. Otóż gdy w trybie maszynisty przejdę np. na lewo od pociągu to słyszę tylko w prawym głośniku. Czy to sprawa usunięcia zawartości folderu cache?? Można to naprawić??
Ostatnio zmieniony przez matik112 25-03-2010, 21:51, w całości zmieniany 2 razy  

Bojar
zaawansowany

Wysłany: 25-03-2010, 22:03   

To jest chyba normalne, takie jakby "stereo". Taki urok TRSa.

RBach 
Administrator
Toromistrz

Wysłany: 25-03-2010, 22:21   

Bojar napisał/a:

Oj nie zawsze. Czasem dźwięk potrafi znikać kompletnie, zamiast tylko się przyciszyć.

@matik112:
Start->ustawienia->panel sterowania->dźwięki i urządzenia audio->na pierwszej zakładce na dole w polu Ustawienia głośników kliknij Zaawansowane i sprawdź, czy masz ustawione "wolno stojące głośniki stereo" albo słuchawki. Mogą być inne, byle stereo, nie surround (5.1 i takie tam). Pomaga na znikanie "totalne" jednego kanału przy obróceniu się w kabinie albo przy przejeździe pociągu przy kamerze śledzącej. Jeśli to masz na stereo, to już więcej nie poprawisz.
Aktualny release skryptów sygnalizacji:
v5.6:26.12.2025

Gagarin
user

Wysłany: 26-03-2010, 15:41   Dźwięk

Ja mam natomiast inny problem z dźwiękiem, po przeinstalowaniu Trainza 2006 i zainstalowaniu ponownie do niego wszystkich dodatków zauważyłem, że dźwięk wózków nie jest słyszalny (czasem gdy ruszam kamerą to dźwięk na chwilę się jakby pojawia, po paru sekundach znów znika). Dodam, że wcześniej (tj. przed ponowną instalacją) wszystko było ok.

matik112
super user

Wysłany: 26-03-2010, 18:06   

RBach napisał/a:
Bojar napisał/a:

Oj nie zawsze. Czasem dźwięk potrafi znikać kompletnie, zamiast tylko się przyciszyć.

@matik112:
Start->ustawienia->panel sterowania->dźwięki i urządzenia audio->na pierwszej zakładce na dole w polu Ustawienia głośników kliknij Zaawansowane i sprawdź, czy masz ustawione "wolno stojące głośniki stereo" albo słuchawki. Mogą być inne, byle stereo, nie surround (5.1 i takie tam). Pomaga na znikanie "totalne" jednego kanału przy obróceniu się w kabinie albo przy przejeździe pociągu przy kamerze śledzącej. Jeśli to masz na stereo, to już więcej nie poprawisz.

Dzięx, ja uzywam sluchawek a mialem napisane wolno stojące głośniki stereo i na sluchawki zmienilem (leci pomogl)

matik112
super user

Wysłany: 27-03-2010, 18:56   

Chciałem dodać, że temat można zamknąć

Odpowiedz do tematu