Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 127 Skąd: Świecie
Wysłany: 25-03-2010, 21:50 Dżwięk
Witam. Mam trochę wkurzający problem. Otóż gdy w trybie maszynisty przejdę np. na lewo od pociągu to słyszę tylko w prawym głośniku. Czy to sprawa usunięcia zawartości folderu cache?? Można to naprawić??
Ostatnio zmieniony przez matik112 25-03-2010, 21:51, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 656 Skąd: GoP
Wysłany: 25-03-2010, 22:03
To jest chyba normalne, takie jakby "stereo". Taki urok TRSa.
_________________ www.bojarsite.pl
Moja galeria fot. z GOPu & screeny Projektu fragmentu byłego PMP-PW -> www.flickr.com/photos/148644736@N06/
Start->ustawienia->panel sterowania->dźwięki i urządzenia audio->na pierwszej zakładce na dole w polu Ustawienia głośników kliknij Zaawansowane i sprawdź, czy masz ustawione "wolno stojące głośniki stereo" albo słuchawki. Mogą być inne, byle stereo, nie surround (5.1 i takie tam). Pomaga na znikanie "totalne" jednego kanału przy obróceniu się w kabinie albo przy przejeździe pociągu przy kamerze śledzącej. Jeśli to masz na stereo, to już więcej nie poprawisz.
Ja mam natomiast inny problem z dźwiękiem, po przeinstalowaniu Trainza 2006 i zainstalowaniu ponownie do niego wszystkich dodatków zauważyłem, że dźwięk wózków nie jest słyszalny (czasem gdy ruszam kamerą to dźwięk na chwilę się jakby pojawia, po paru sekundach znów znika). Dodam, że wcześniej (tj. przed ponowną instalacją) wszystko było ok.
Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 127 Skąd: Świecie
Wysłany: 26-03-2010, 18:06
RBach napisał/a:
Bojar napisał/a:
To jest chyba normalne, takie jakby "stereo". Taki urok TRSa.
Oj nie zawsze. Czasem dźwięk potrafi znikać kompletnie, zamiast tylko się przyciszyć.
@matik112:
Start->ustawienia->panel sterowania->dźwięki i urządzenia audio->na pierwszej zakładce na dole w polu Ustawienia głośników kliknij Zaawansowane i sprawdź, czy masz ustawione "wolno stojące głośniki stereo" albo słuchawki. Mogą być inne, byle stereo, nie surround (5.1 i takie tam). Pomaga na znikanie "totalne" jednego kanału przy obróceniu się w kabinie albo przy przejeździe pociągu przy kamerze śledzącej. Jeśli to masz na stereo, to już więcej nie poprawisz.
Dzięx, ja uzywam sluchawek a mialem napisane wolno stojące głośniki stereo i na sluchawki zmienilem (leci pomogl)