Witam.
Pomyślałem sobie dzisiaj, aby przysiąść na chwilę do Gmax'a. Udało mi się zrobić takie oto coś:
Poly: 44
Tex: 102 KB
Autor zdjęć: Wujek 082
Wiem, że oryginał jest ciut inny. Jeżeli macie jakieś zastrzeżenia, to piszcie. W końcu człowiek się dzięki temu uczy. Jak na razie to mój pierwszy dodatek, więc nie bijcie :P
_________________ "Kiedy ludzie zaczynają naśladować twój styl, wtedy czujesz, że coś w tym jest." — James Hetfield
KGrid [Usunięty]
Wysłany: 24-08-2012, 21:48
Biorąc pod uwagę że istnieje już czyjaś tabliczka "Peron 1" (wie może kogo i jak się ona w TSie nazywa bo jej znaleźć nie mogę) to "Peron 2" pasuje idealnie ale... trochę noga do przyciemnienia, ten niebieski nie pasuje do zdezelowanego całokształtu.
Jeśli już przy dodatku jesteśmy, to rozszerz trochę tą tablicę - w rzeczywistości na pewno nie jest tak wysoka w stosunku do szerokości. Przyciemnij zdrowo również ramkę i nogę (przy okazji ściągnij nieco nasycenia).
44 polygony to bardzo dużo na ten dodatek. Powinien mieć dokładnie 11. Zgaduję, że problem leży w nodze. Powinna być zrobiona na bazie cylindra, którego podstawą jest trójkąt (trzy ściany), jeden segment w pionie, usunięte górna i dolna ścianka. Górną można odbudować, wtedy zamiast trzech będzie jeden polygon. Opcja "create", klikasz każdy vertex po kolei na którym ma być ta ścianka, przeciwnie do ruchu wskazówek zegara.
Dziękuje za rady. Poly oczywiście się zmniejszy. Faktycznie, chyba trochę przesadziłem.
Skoro Qdaty zarezerwował sobie wcześniej, niech sobie wykona w spokoju. Mnie to tylko do nauki posłuży : )
_________________ "Kiedy ludzie zaczynają naśladować twój styl, wtedy czujesz, że coś w tym jest." — James Hetfield