FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Produkcja DRE
Autor Wiadomość
Dominic
trainz
Tyś blank ociuloł

Wysłany: 24-08-2012, 21:29   Produkcja DRE

Witam.
Pomyślałem sobie dzisiaj, aby przysiąść na chwilę do Gmax'a. Udało mi się zrobić takie oto coś:

Poly: 44
Tex: 102 KB
Autor zdjęć: Wujek 082

Wiem, że oryginał jest ciut inny. Jeżeli macie jakieś zastrzeżenia, to piszcie. W końcu człowiek się dzięki temu uczy. Jak na razie to mój pierwszy dodatek, więc nie bijcie :P

KGrid
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2012, 21:48   

Biorąc pod uwagę że istnieje już czyjaś tabliczka "Peron 1" (wie może kogo i jak się ona w TSie nazywa bo jej znaleźć nie mogę) to "Peron 2" pasuje idealnie ale... trochę noga do przyciemnienia, ten niebieski nie pasuje do zdezelowanego całokształtu.

Tyle ode mnie ;)

drstrach
znawca

Wysłany: 24-08-2012, 21:50   Re: Produkcja DRE

DRE napisał/a:
Poly: 44

Dużo, ja tam naliczyłem 11, tablica przód 2, tył 2, słupek 3x2+1=7. Więcej na takie coś nie trzeba.

Wujek 082
znawca

Wysłany: 24-08-2012, 21:52   

Pierwszą kwestią jest to, że Qdaty zdjęcie na tą tablicę rezerwował. Specjalnie prosiłem o to w dziale tekstur, żeby nie było dubli.

Qdaty napisał/a:
To może i ja sprecyzuję - podaję nazwy zdjęć:

- dom Lniano,
- ruina Lniano,
- tablica Drzycin,
- DSC0397,
- DSC0398
- DSC399.
- nastawnia Laskowice,

Póki co - tyle:)

Ale to już Wy się dogadajcie co z tym zrobicie.

Jeśli już przy dodatku jesteśmy, to rozszerz trochę tą tablicę - w rzeczywistości na pewno nie jest tak wysoka w stosunku do szerokości. Przyciemnij zdrowo również ramkę i nogę (przy okazji ściągnij nieco nasycenia).

44 polygony to bardzo dużo na ten dodatek. Powinien mieć dokładnie 11. Zgaduję, że problem leży w nodze. Powinna być zrobiona na bazie cylindra, którego podstawą jest trójkąt (trzy ściany), jeden segment w pionie, usunięte górna i dolna ścianka. Górną można odbudować, wtedy zamiast trzech będzie jeden polygon. Opcja "create", klikasz każdy vertex po kolei na którym ma być ta ścianka, przeciwnie do ruchu wskazówek zegara.

Dominic
trainz
Tyś blank ociuloł

Wysłany: 24-08-2012, 22:47   

Dziękuje za rady. Poly oczywiście się zmniejszy. Faktycznie, chyba trochę przesadziłem.
Skoro Qdaty zarezerwował sobie wcześniej, niech sobie wykona w spokoju. Mnie to tylko do nauki posłuży : )

Dominic
trainz
Tyś blank ociuloł

Wysłany: 08-09-2012, 23:55   

Dzisiaj oto taka mała pierdoła.

Poly:10
Tex 97,5 KB

Odpowiedz do tematu