FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z usuwaniem dodatków z menadżera zawartości
Autor Wiadomość
adinetuser
świeżak

Wysłany: 01-11-2011, 20:00   Problem z usuwaniem dodatków z menadżera zawartości

Witam wszystkich.
Ostatnio postanowiłem usunąć z gry nieużywane przeze mnie dodatki. Niestety część z nich nie daje się usunąć. Opcja usuń jest w przypadku tych dodatków nieaktywna. Dodatki które próbuję usunąć nie są wbudowane w grę, nie wiem czy to istotna informacja ale używam menadżera zawartości w wersji 3.2.

W związku z tym mam do was takie pytania:
- Czy jest jakaś inna opcja do usuwania tych dodatków ?
- W jakiej lokalizacji gra trainz 2010 przechowuje pliki dodatków i czy można je usunąć ręcznie ?
- Czy usuwając dodatek z menadżera zawartości usuwane są jego pliki (zwalniane jest miejsce na dysku) ?

Z góry dziękuję za zainteresowanie i pomoc.

marconet
super user

Wysłany: 01-11-2011, 20:58   

Dziwna sprawa ale czasami dodatek usunie się po kilku kliknięciach usuń a takż są problemy z usunięciem plików zarchiwizowanych (chyba się nie da). Pliki można usunąć ręcznie wczodząć bezpośrednio do gry w user data gdzie znajduje się plik local z zainstalowanymi przez Ciebie dodatkami ale będą one dalej widoczne w CMP .Usunięcie plików za pomocą menadżera zwalnia miejsce na dysku.

drstrach
znawca

Wysłany: 01-11-2011, 21:50   

1) Nie usuwaj dodatków ręcznie, baza danych może się wysypać.
2) Wykonaj rozszerzoną naprawę bazy danych.
3) Pliki które były zarchiwizowane możesz usunąć po wcześniejszym usunięciu bazy archiwum z opcji.
4) Jeśli będziesz dalej miał problemy, napisz do Auran Helpdesku.

marconet
super user

Wysłany: 02-11-2011, 01:25   

Miałem na myśli usunięcie całej bazy danych bo przecież znalezienie i usunięcie jednego dodatku przy kilku GB danych w plikach hash zajmie wiele czasu a o zastosowaniu rozszerzonej naprawy bazy danych zapomniałem (50-ka blisko).Zachowania menadzera po usunięciu plików bezpośrednio z folderu local nie testowałem a TRS jest na tyle ciekawy 'że co komputer to inne zachwanie symulatora.
Ostatnio zmieniony przez marconet 02-11-2011, 01:27, w całości zmieniany 2 razy  

adinetuser
świeżak

Wysłany: 22-11-2011, 18:36   

Dziękuję wszystkim za pomoc :)

Odpowiedz do tematu