Nic, teraz kombinuj aby to zrobić jako .gmax (a wykonywalne chyba) następnie wyeksportować do .im, wstawić z 10-20 na mapie, i cieszyć się pokazem screenów.
wstawić z 10-20 na mapie, i cieszyć się pokazem screenów.
dokladnie, na screenie widac ze glosnik zawiera duzo za duzo poly. spokojnie mozna go wykonac tak:
przod glosnika - pojedynczy plane + alfa, a reszta tej okraglej czesci jako tube pieciokatna, lub nawet zwykly box.
Przecież to dopiero pierwszy dodatek, niech sprawdzi najpierw czy wszystko mu się ładnie eksportuje, a dopiero przy następnych pomyśli o odchudzaniu. Tak mi się przynajmniej wydaje, zawsze jest miło jak szybko widać efekty "w grze".
Chodzi o to, że z gmax (dokładniej z TACS) mógłbyś eksportować plik do rozszerzenia *.im, które jest obsługiwane przez Trainz. Do jakich rozszerzeń twój program pozwala zapisać / wyeksportować plik?
No i właśnie przez brak nakaldki na program - nie możesz wyeksportowac pliku do im. Jest jednak możliwość wyjścia (skoro gmax nie działa). Jeśli skończysz modelować, prześlij komuś znajomemu plik w rozszerzeniu *.3ds. Plik da się otworzyć w 3DMAX i w GMAX (a dokładniej w nakładkach doinstalwoanych do nich) - potem już eksport do *.im i z głowy.
Wysłany: 06-06-2008, 10:32
maki napisał/a:
No i właśnie przez brak nakaldki na program - nie możesz wyeksportowac pliku do im. Jest jednak możliwość wyjścia (skoro gmax nie działa). Jeśli skończysz modelować, prześlij komuś znajomemu plik w rozszerzeniu *.3ds. Plik da się otworzyć w 3DMAX i w GMAX (a dokładniej w nakładkach doinstalwoanych do nich) - potem już eksport do *.im i z głowy.
no to ściągne 3DMAX
_________________ I o matko, mam taki sam mikser w domu.
Pomógł: 15 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 448 Skąd: Kraków
Wysłany: 06-06-2008, 11:14
Ewentualnie importuj przez nakładkę Trainz Asset Creation Studio do gmaxa, bo 3Dmax jest dostępny tylko w wersji trailowej, pełna kosztuje ileś tysięcy dolarów...
_________________ Would you know my name if I saw you in heaven ?
Wysłany: 06-06-2008, 11:27
jpl napisał/a:
Ewentualnie importuj przez nakładkę Trainz Asset Creation Studio do gmaxa, bo 3Dmax jest dostępny tylko w wersji trailowej, pełna kosztuje ileś tysięcy dolarów...
dobra, włączyło się, działam dalej
dodano:
Ok, zmieniłem typ na IM co robić dalej??
_________________ I o matko, mam taki sam mikser w domu.
Ostatnio zmieniony przez Jarek567 06-06-2008, 11:37, w całości zmieniany 3 razy