Wysłany: 04-02-2011, 11:28 Węzeł Kępno - niektóre budynki
Witam Państwa, niestety nieuchronne było otworzenie tego tematu - zaczynam szukać dodatków pod moją mapkę
Jako pierwsze - czym można zastąpić ten oto budynek (jak go przykleić do Qniowej parowozowni) bo tak jest w Kępnie, nie chodzi mi o to, zaznaczam, by był on w takim stanie jaki pokazuje zdjęcie (brak szyb itd) ale by był w stanie świetności czyli wtedy kiedy czynna była parowozownia czyli z szybami
Czyli jak skombinować takowy dworzec, budynek jest do zastąpienia czymś, nie chciałbym tutaj zaangażować naszych dworcowobudynkowych mistrzów za bardzo, ale nie wiem jak z windą towarową (patrz wieżyczką), jak to tutaj sprytnie zamienić. Mógłbym zrobić fotki na teksturę, ale nie śmiem prosić o jakieś obiekty dedykowane.
Aneks do działu POMOC > nie dzieliłem tego na dwa osobne tematy bo po co robić syf, mam też problem, jak zrobić takie przejście (mam most z barierkami, ale w tym miejscu schodki wchodzą na ten most jakby, chodzi mi o to jak wywalić te 3 metry barierki z mostu, aby schodki pasowały
Pomógł: 118 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 04-02-2011, 11:36
Dworzec... Coś może jak Kamienna Góra? Tylko to mi +/- przychodzi do głowy.
Ja moje Naklo skleiłem z dworca Chojnickiego, bo nikt nie podjął się roboty wymodelowania Nakel.
Cytat:
Aneks do działu POMOC > nie dzieliłem tego na dwa osobne tematy bo po co robić syf, mam też problem, jak zrobić takie przejście (mam most z barierkami, ale w tym miejscu schodki wchodzą na ten most jakby, chodzi mi o to jak wywalić te 3 metry barierki z mostu, aby schodki pasowały
Zrób to z mostów FMA. Barierki tam mocujesz z osobna, może jakiś czy się przypodoba ;]
Ostatnio zmieniony przez Lutek 04-02-2011, 11:38, w całości zmieniany 1 raz
Lutek, ale most mam już dobrany ;-) wybrałem z kilanowych konstrukcji najlepszy, w oryginale jest tylko pomalowany na szary kolor a podpory są z kratownicy, nie jest to dokładnie tak samo, ale cóż wszystkiego nie można mieć. Chodzi mi tylko o to jak wywalić te barierki, albo je ominąć po prostu, bo most składa się z czterech nałożonych na siebie (byłby za długi) przęseł, po dwa na każdy tor, może po prostu rozsunąć je tak, aby była przerwa między nimi, taka jakby luka i wtedy tam wcisnąć schodki, tylko chyba tak się nie da, ponieważ most wchodziłby już za bardzo w nasyp i głupio by wyglądały te barierki w nasypie. Czy można to po prostu jakoś obejść? Chcę, żeby to była mapa realna. Najwyżej po prostu pasażerowie będą mieli na przeszkodzie barierkę z mostu, jak będą wchodzić po schodkach na górny peron, to przejście będzie po prostu jakby zagrodzone, ma ktoś może jakieś pomysły jeszcze?
Nie wiem czy spasują odległości gotowych przęseł mostów ale może między nie wstawić np. wyjście na kładkę z pakietu drStracha?
Ewentualnie jednak można by spróbować z mostów FMA? Tam jest dosyć duża dowolność z doborem segmentów, choć przyznam że nie spotkałem kratownic.
Pietrek ja wiem, wykorzystam tą kładkę bo jest taka sama (tylko inny kolor) ale doceniam chęci pomocy w końcu rzuciłem się na coś trudnego, dwie takie stacje w Polsce tylko są a przykre dla mnie jest to, że to umarło, a ja byłem mały. Bedzie czym się chwalić
Łukasz, siedzę na dupsku, mógłbym sfocić dwie nastawnie z Kępna no i tą wieżę wodną z Hanulina, myślę też o wieży w Ostrzeszowie (chcę tam dociągnąć szlak). Tylko proszę napisz mi na pw jak chcesz, żebym je obskoczył w sensie obiekty, które są okrągłe, bo nie wiem a nie chcę zrobić potem źle, w końcu w domu jestem tylko raz na jakiś czas a tak to Wrocław Wrocław do potęgi n-tej, no i co sądzisz o tym obiekcie przy parowozowni? Tym jakby przyklejonym do hal?
Pozdrawiam
EDYTA: Ooooo można dłużej edytować, ok Łukasz, postaram się coś przygotować, tylko nie wiem czy przypadkiem rodzice nie wzięli aparatu na narty
Ostatnio zmieniony przez Kanclerz 04-02-2011, 21:29, w całości zmieniany 1 raz
http://www.radiosud.pl/fi...pany-zbozem.jpg dobrze to teraz coś takiego, myślę, że tą wieżę skombinuję jakoś od Kebabowych szybów kopalnianych ale co ze zbiornikami? Elewator w Kępnie jest po prostu wy..... w kosmos taki wielki widać go z 25 km
Szukam tym razem wąskiej rzeczki, najlepiej jako spline, taka wiecie smródka która ciągnie się między polami, mniej więcej 1 metr szerokości więc naprawdę mikroskopijna wielkość, fajnie by było gdyby była w malutkim wykopie.