FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Impreza na linii 34
Autor Wiadomość
SP45-166
super trainz
na uporku

Wysłany: 24-06-2011, 11:10   Impreza na linii 34

Ostatnio pojawiła się możliwość zorganizowania takiej imprezy celem zaliczenia linii która już raczej nie ma szans na powrót pociągów pasażerskich. Tabor byłby WOA29:
http://www.linia29.cal.pl...oa29-06zach.jpg
http://www.linia29.cal.pl...06-grabowo2.jpg
(na tym drugim jestem po lewej na stojaka za szybą :P)

Narazie zarys imprezy, bo konkrety będą potem.
Termin około końca Sierpnia w dzień roboczy (piątek). Początek imprezy około 6-8 w Małkini, koniec około 16-18 również w Małkini.
Trasa Małkinia-Ostrów Mazowiecka-Ostrołęka-Śniadowo-Łomża-Śniadowo-Ostrołęka-Ostrów Mazowiecka-Małkinia.
Koszt około 100-110 PLN na osobę przy założeniu że pojedzie nie mniej niż 20 osób (maksymalnie pojechać może 29 osób). Im więcej tym większa szansa na koszt 80-90 PLN. Wpłaty będą pobierane z góry na konto, niestety bez możliwości zwrotu (zbyt mała grupa, przy każdej osobie rezygnującej reszta będzie musiała dopłacić za puste miejsce).
Fotostopy- tak, ze szczególnym naciskiem na odcinek Małkinia-Ostrołęka i dużo mniejszym Ostrołęka-Łomża (musimy do ok. 14 wrócić do Ostrołęki z Łomży).
Oczywiście ja będę w roli przewodnika wycieczki ;) Troszkę już tą linię miałem okazję poznać :)

Prosiłbym aby nie rozgłaszać tego szerzej, bo to póki co zarys imprezy jedynie, jeszcze nic pewnego, a po prostu pytanie czy z naszego grona byłyby osoby chętne na przejazd tego typu pojazdem, bo trasa jest naprawdę unikatowa i raczej ciężko będzie powtórzyć ten przejazd

Wujek 082
znawca

Wysłany: 24-06-2011, 12:06   

To ciekawa sprawa. Jako że "sercowo" związałem się z okolicami Ostrołęki, zainteresowałem się również okolicznymi szlakami. Linia 35 zrobiła na mnie szczególne wrażenie, a 34 jest zaraz po niej.

Ja wraz ze swoją dziewczyną chcemy wziąć udział :) Raczej na pewno byśmy byli, bo mamy wolne wtedy :) także można liczyć 2 osoby.

Oby było więcej chętnych :)

Tata Muminka
znawca

Wysłany: 24-06-2011, 18:43   

O żesz - ogromny koszt jak na taki cienki skład.

Damiaan3
super trainz

Wysłany: 24-06-2011, 19:01   

Linki nie działają...

Lutek 
znawca
PL-PLKW

Wysłany: 24-06-2011, 19:04   

Troche pomyślunku. Wbijasz link enterem i działa.

SP45-166
super trainz
na uporku

Wysłany: 25-06-2011, 09:06   

Tata Muminka napisał/a:
O żesz - ogromny koszt jak na taki cienki skład.

W tych samych kosztach na osobę zmieściłoby się zapewne VT627, tylko kto da mi gwarancję na 60 osób? Skład, czemu cienki? To bardzo wygodna drezyna- połączenie siedzeń z Jelcza M11 i jego lufcików dachowych z drezynką inspekcyjną KOLZAMU. Jednym słowem taki mocno oldskulowy SN81 w wersji jednoczłonowej przedłużanej lux!
Linię raczej ciężko będzie zaliczyć inną metodą. Zdawki na odcinku Ostrów-Ostrołęka nie jeżdżą wcale, a pociągi osobowe jak dobrze wiesz od 1993 roku i nie zapowiada się na ich reaktywację niestety
Ostatnio zmieniony przez SP45-166 25-06-2011, 09:07, w całości zmieniany 1 raz  

Wujek 082
znawca

Wysłany: 26-06-2011, 13:29   

VT w barwach KMu jak na przejazd imprezowy linią związaną z tradycyjnym polskim taborem, to jest na pewno gorszym pomysłem, niż ta drezynka. Ponadto w końcu mamy do czynienia z imprezą dot. konkretnej linii, a nie taboru. Ja mogę tam się przejechać choćby machajką ;) A tak poza tym, czy jest ktoś na sali kto nie jechał wagonem 111A, bipą, albo 120A? Albo nie widział fiata? Niektórzy z nas to nawet jechali składem pod SP45. A ilu z Was jechało taką drezyną? :) A Krzysiu jeszcze zdeklarował się jako przewodnik, ciekawe ilu było takich ludzi na innych imprezach. Nie zacieśniajcie wszystkiego tylko do taboru. I fakt, po co komu większy sprzęt, jak do tej pory zgłosiły się dwie osoby?

SP45-166
super trainz
na uporku

Wysłany: 28-06-2011, 09:42   

082 napisał/a:
VT w barwach KMu jak na przejazd imprezowy linią związaną z tradycyjnym polskim taborem, to jest na pewno gorszym pomysłem, niż ta drezynka. Ponadto w końcu mamy do czynienia z imprezą dot. konkretnej linii, a nie taboru. Ja mogę tam się przejechać choćby machajką ;) A tak poza tym, czy jest ktoś na sali kto nie jechał wagonem 111A, bipą, albo 120A? Albo nie widział fiata? Niektórzy z nas to nawet jechali składem pod SP45. A ilu z Was jechało taką drezyną? :) A Krzysiu jeszcze zdeklarował się jako przewodnik, ciekawe ilu było takich ludzi na innych imprezach. Nie zacieśniajcie wszystkiego tylko do taboru. I fakt, po co komu większy sprzęt, jak do tej pory zgłosiły się dwie osoby?

Wiesz Maciek, kilkanaście osób to już jest pewnikiem. Są to osoby które tak jak ty czy ja, pojadą tam wszystkim, nawet machajką, byle po szynach. Ale reszta... Ten będzie chciał parowóz, ten SU45 z żółtym czołem i dwoma/trzema oliwkowymi bonanzami 120A. Tylko to wszystko są koszty. Koszty dodam kolosalne.
Polecam program kalkulacja: https://skrj.plk-sa.pl/kalkulacje/2011w2/
Niech sobie każdy wytrasuje pociąg po jego ulubionej linii i zobaczy jak wielkie są różnice dla szynobusu, a dla składu z lokomotywą plus 2-3 wagony. Koszty wzrastają dwukrotnie. A teraz niech sobie jeszcze doliczy trasę dojazdową taboru magistralą z najbliższego dużego miasta (stonkę i wagony 120A poproszę gdzieś blisko warszawy... Lublin? Olsztyn? :] ) i policzy koszty jazdy po magistrali gdzie zamiast 2,10 z km masz 7 lub 9 PLN za km.
Do tego koszty paliwa, pracowników na taborze i ich delegacja na drugi koniec PL, do tego impreza dużego formatu na kilkaset osób to najlepiej sobota, więc trzeba PLK dopłacić za dniówki na zamkniętych w weekendy nastawniach. Może wyjdzie też 100-120 na osobę przy fajnym składzie. Ale ja wolę zdecydowanie imprezę na 20-30 osób niż na 200. Kto był ten wie dlaczego

Wujek 082
znawca

Wysłany: 28-06-2011, 10:27   

No właśnie. :)

Cieszę się, że jest więcej chętnych.

Moja dziewczyna powiedziała (i ja się z nią zgadzam), że taka kameralna imprezka to bardzo dobry pomysł. Zresztą założę się, że moje argumenty przeciw dużej imprezie pokrywałyby się z tym, co kryje się pod słowami Krzyśka:

Cytat:
Ale ja wolę zdecydowanie imprezę na 20-30 osób niż na 200. Kto był ten wie dlaczego.

SP45-166
super trainz
na uporku

Wysłany: 11-08-2011, 12:44   

Na dzień dzisiejszy jest około 10-11 osób na pewniaka, drugie tyle zastanawia się. Jutro dzwonię do PLK-i w sprawie zamówienia trasy.

Ze względów czasowych (8 godzin) dojedziemy jedynie do Śniadowa. W przypadku dużej obsuwy dopuszczam możliwość dojechania jedynie do Ostrołęki (ale to raczej ostateczność).
Wkrótce podam nr konta na który będzie można wpłacać pieniądze. W przypadku odwołania imprezy z powodu zbyt małej liczby uczestników, kwoty przelane tytułem imprezy zostaną w całości zwrócone

Odpowiedz do tematu