Wysłany: 01-11-2011, 20:00 Problem z usuwaniem dodatków z menadżera zawartości
Witam wszystkich.
Ostatnio postanowiłem usunąć z gry nieużywane przeze mnie dodatki. Niestety część z nich nie daje się usunąć. Opcja usuń jest w przypadku tych dodatków nieaktywna. Dodatki które próbuję usunąć nie są wbudowane w grę, nie wiem czy to istotna informacja ale używam menadżera zawartości w wersji 3.2.
W związku z tym mam do was takie pytania:
- Czy jest jakaś inna opcja do usuwania tych dodatków ?
- W jakiej lokalizacji gra trainz 2010 przechowuje pliki dodatków i czy można je usunąć ręcznie ?
- Czy usuwając dodatek z menadżera zawartości usuwane są jego pliki (zwalniane jest miejsce na dysku) ?
Pomógł: 8 razy Wiek: 61 Dołączył: 04 Maj 2011 Posty: 188 Skąd: Łapy
Wysłany: 01-11-2011, 20:58
Dziwna sprawa ale czasami dodatek usunie się po kilku kliknięciach usuń a takż są problemy z usunięciem plików zarchiwizowanych (chyba się nie da). Pliki można usunąć ręcznie wczodząć bezpośrednio do gry w user data gdzie znajduje się plik local z zainstalowanymi przez Ciebie dodatkami ale będą one dalej widoczne w CMP .Usunięcie plików za pomocą menadżera zwalnia miejsce na dysku.
_________________ Warsztaty Wagonów Kolejowych w Łapach dawniej ZNTK Łapy
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-11-2011, 21:50
1) Nie usuwaj dodatków ręcznie, baza danych może się wysypać.
2) Wykonaj rozszerzoną naprawę bazy danych.
3) Pliki które były zarchiwizowane możesz usunąć po wcześniejszym usunięciu bazy archiwum z opcji.
4) Jeśli będziesz dalej miał problemy, napisz do Auran Helpdesku.
Pomógł: 8 razy Wiek: 61 Dołączył: 04 Maj 2011 Posty: 188 Skąd: Łapy
Wysłany: 02-11-2011, 01:25
Miałem na myśli usunięcie całej bazy danych bo przecież znalezienie i usunięcie jednego dodatku przy kilku GB danych w plikach hash zajmie wiele czasu a o zastosowaniu rozszerzonej naprawy bazy danych zapomniałem (50-ka blisko).Zachowania menadzera po usunięciu plików bezpośrednio z folderu local nie testowałem a TRS jest na tyle ciekawy 'że co komputer to inne zachwanie symulatora.
_________________ Warsztaty Wagonów Kolejowych w Łapach dawniej ZNTK Łapy
Ostatnio zmieniony przez marconet 02-11-2011, 01:27, w całości zmieniany 2 razy