Witam! Mam problem z zainstalowaniem pierwszego patcha SP2 do TS2009. Po otwarciu instalatora wyskakuje "File error while reading patch data. No valid patch operation was specified. Patching aborted", a jeszcze co ciekawe ścieżka instalacyjna jest błędna prowadzi do nieistniejącego już folderu TS2010, którego odinstalowałem kilka dni szybciej. Niestety nie da się zmienić na TS2009 ponieważ pole jest niedostępne. TS2009 mam z Extra Klasyki.
_________________ I like horn M62!
Ostatnio zmieniony przez TheArejon 18-02-2013, 17:15, w całości zmieniany 1 raz
Start>Uruchom>regedit>Edycja>Znajdz i wyszukaj wpisy z Trainz 2010 - Usuń je i ponów próbe patchowania.
Przupuszczam że tak sie dzieje bo nie ma sie nieoryginalnego TS09 - bo gdyby był to stworzył by sobie wpisy w rejestrze systemu. (Ale to tylko moje przypuszczenia)
Ostatnio zmieniony przez ZimnySobi 19-02-2013, 21:13, w całości zmieniany 2 razy
Przupuszczam że tak sie dzieje bo nie ma sie nieoryginalnego TS09 - bo gdyby był to stworzył by sobie wpisy w rejestrze systemu. (Ale to tylko moje przypuszczenia)
A co to ma wspólnego? Trainz wpisy w rejestrze robi zawsze. Lewy, z torrenta, ze sklepu N3V czy z Extra Klasyki. Skoro Arejon pisze, że ma z Extra klasyki, to czemu wyjeżdżasz z "nieoryginalnym"? Masz doświadczenia na polu nielegalnych trainzów?
Gdzieś wyczytałem, że trzeba plik instalacyjny patcha wsadzić do głównego folderu z grą, tak też zrobiłem. Po odpaleniu wysokoczyło mi okienko gdzie trzeba było wybrać jakiś plik, na górze pisze "Locate Trainz.exe...", zaznaczyłem Trainz. Automatycznie w oknie instalacji patcha wyskoczyło:
Ready to install from local patch file.
Current version: 39413.
Target version: 40040.
W tym momencie zmieniła się ścieżka poprawnie na TS2009. Po wybraniu Apply Update wyskoczyło:
Checking for available disk space for patching.
Patching from 39413 to 40040.
Unable to extract the patch data from this patch file.
Patching aborted.
Nie wiem próbowałem wszystkiego, zgodność z XP (Serivice Pack 3), ale nic nie dało. Zapomniałem dodać, że posiadam system Windows 8, ale z tym nie powinno być problemu. Laptop zakupiony ponad 2tyg. temu.
Komunikat wskazuje na blad dekompresji pliku ale kto wie co tam kangury wymyslily. Nie pamietam jak to bylo w 2009 z wersjami jezykowymi - czy to bylo wazne.
Druga sprawa - ja u siebie pozmienialam nazwy plikow exe na trainz2009.exe itp - zeby odroznialy mi sie wersje na pulpicie i patcherowi to sie mocno niespodobalo.
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 23-02-2013, 20:05
Jakby ktoś umiał coś poradzić, to już by napisał. Przykro nam, że nie znalazłeś odpowiedzi, jednakże nie podbijaj tematu. Zwyczajowo takie posty są kasowane.