Pomógł: 27 razy Wiek: 36 Dołączył: 13 Sie 2011 Posty: 1485 Skąd: Pruszków
Wysłany: 15-02-2013, 12:43 Model, który nie pojawia się w trybie Geodety....
Jak w temacie,
Stworzyłem model wagonu, który zaimportowałem do TS2009.
Niestety rzeczony obiekt nie chce współpracować z niewiadomych dla mnie przyczyn. Pojawia się on na liście (bez najmniejszego nawet błędu) w CMP oraz w Geodecie. Widoczny jest również w okienku poglądowym.
Co ciekawe, mogę postawić na torach jakieś widmo, które łączy się z innymi wagonami - jak widać wyżej na przykładzie tego Rs'a.
Prosiłbym osoby zorientowane w temacie o pomoc w rozwiązaniu tego problemu :c
_________________ Imperium kontratakuje?
Baron von Schlosserhoffen.
----------------------------------------------------------
Ostatnio zmieniony przez Kudłaty 15-02-2013, 12:43, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 15-02-2013, 13:40
"Cosiek" strzalek nie posiada... widać, że coś się przyłącza do Rs'a (bo znikają w nim szczałki) ale nie ma to żadnego mesha ani strzalek, ani nic zupełnie.
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 15-02-2013, 13:47
Ma toto animację? Jeśli tak, zrób ją od nowa, dokładnie tak, jak jest to napisane w instrukcji z PTT (Faq). Jeśli to nie to, zobacz, czy Ci się ściany do środka nie poodwracały, chociaż ze względu na niewidoczne strzałki to bardzo mało prawdopodobna opcja.
Zazwyczaj tego typu cyrki dzieją się przy niewłaściwym rozstawieniu punktów w taborze do przyłączania wózków (a.bogey) albo wyznaczających końce wagonu (a.limfront/limback).
Podglądałeś siatkę .im wagonu w jakimś programie (np. TOE) czy dobrze się wyeksportowała?
Wysłany: 15-02-2013, 18:28
Bingo!
Konkurs wygrywa podpowiedź Qnia :) pic polegał na tym, że obróciłem att pointy o 90 stopni w stosunku do modelu w momencie, w którym importowałem je z wzorcowego modelu :)
Ta-daaa:
Działa jak ta lala :)
Wysłany: 15-02-2013, 19:10
To jest Rgmms, Mistrzu :) wziąłem go i ustrzeliłem zupełnie przypadkowo w Pruszkowie na bocznicy, a jak się zorientowałem, że go jeszcze nie ma w TS.... właściwie, to brakuje mi już tylko cienia, właśnie siedzę nad ostatnimi poprawkami.
A, no i zastanawiam się jeszcze, jakie ładunki oprócz kontenerów można na niego kłaść - bo w katalogu PKP Cargo jest opis, że tylko kontenersy wchodzą w rachubę....