Wysłany: 21-03-2013, 17:46 Problem z obrotnicą Qcyk'a
Witam.
Mam problem z obrotnicą Obrotnica 24 m v2 , po podłączeniu do niej torów i zrobieniu całej lokomotywowni zauważyłem że przy próbie jej przestawienia gra na chwile się wiesza , a po kilku sekundach obrotnica dosłownie przeskakuje na kolejną pozycje zamiast obracać się płynnie. Dodam że jeśli postawie samą obrotnicę to obraca się płynnie bez zacięć. W czym może być problem?
Pomógł: 54 razy Wiek: 29 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 1617 Skąd: Kargowa/Wolsztyn
Wysłany: 21-03-2013, 19:19
Ja także tak mam i to z różnymi obrotnicami, specyfikacji kompa nawet nie podam bo wstyd
Z tego co zauważyłem, to to, że ma to związek z podłączonymi do niej torami, Trainz po prostu na czas renderowania obrotu łoża (silnik sam generuje mu animację) gubi się przy węzłach na obrotnicy i po prostu zmula procka. Tylko że nie mam na to leku...
_________________ Jaka praca dziś, taka Polska jutro!
Ostatnio zmieniony przez UAZ 21-03-2013, 19:20, w całości zmieniany 1 raz
TRS z obsługą obrotnic ma problem od samego początku. Objawy są takie jak opisano powyżej. Z moich obserwacji wynika, że prostego leku na to nie ma, natomiast można zredukować opisane efekty stosując się do kilku poniższych wskazówek:
- na odcinkach torów bezpośrednio przyłączonych do obrotnicy nie stawiać taboru (oczywiście w miarę możliwości)
- na torach przyłączonych do obrotnicy nie umieszczać żadnych obiektów trackside (np. przejścia przez tory. wsięgniki sieci trakcyjnej itp.).
- nie obracać obrotnicą do póki tabor na niej nie jest zatrzymany i zahamowany.
To może ja podepnę się pod temat, bo mam problem z tym samym obiektem. Mianowicie nie ma żadnych punktów przyłączenia. Ani jednego. Obrotnicę pobrałem z PSMK.
P.S. Obrotnica 16m działa normalnie.