Witam.
Mam problem z moim blaszakiem. Chodzi oto, że komputer sam się resetuje. W środku jest czysty bo go odkurzałem. Komputer resetuje się różnie. Czasem od razu przy włączeniu, w trakcie pracy czy podczas wyłączania. Problem ten pojawił się jakieś 4-5 dni temu. Nie wiem czego to wina. Koledzy mówią że wirus-może być, ściągałem tory do MSTS'a , mój AVG zaalarmował mnie , że znajduje się tam wirus. Ponieważ mi tory były potrzebne wyłączyłem AVG i zainstalowałem te tory.
Zasilacz? Jeśli tak do z jakiego powodu? Ram wymieniałem w wakacje, było ok kartę graficzną 3 października, więc nie sądzę, że to wina któryś z tych nowych podzespołów.
Temperatura:
Speedfan pokazuje:
Temp1: tu głównie nigdy nie przekracza 32*C
Temp2: tu pokazuje różnie, głównie jest to ok 34-38 stopnie, max było 42.
Temp3: tu temperatura zawsze jest ok 28*C
Liczę na pomoc.
Pomógł: 56 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 852 Skąd: Kraków
Wysłany: 24-10-2008, 16:27
Problem taki może się pojawiać jeśli wyczerpała się (wyczerpuje się) bateryjka zamontowana do płyty głównej.
mbocian_94 [Usunięty]
Wysłany: 24-10-2008, 16:56
Miałem podobny problem i winą był wadliwy ram oraz procesor. Po prostu był z overclock'owany i 'pasta' termoizolacyjna z procesora przywarła do coolera i tak się przegrzewał i resetował.
Rozkrec komputer, spisz co masz za zasilacz [typ, model, moc] i podaj na forum. Warto by bylo go rozkrecic i wyczyscic w srodku i od razu obejzec czy nie ma widocznych uszkodzen.
Raczej to bedzie problem z zasilaczem [uszkodzil sie] ewentualnie przy odkurzaniu do stykow RAM dostal sie kurzyk itp
Jak co pisz tu albo gg, takim czyms zajmuje sie zawodowo.
Miałem podobny problem tylko mój polegał na tym że po czyszczeniu powietrzem w spraju coś się gdzieś rozłączyło i jak go włączałem to zaczynał się uruchamiać i w momencie jak załadował się windows komputer się restartował, i tak cały czas. Mam o tyle dobrze że kolega się tym zajmuje i mi to naprawił.
Jedynie co mnie zdziwiło to to, że musiałem wgrać od nowa stery do karty graficznej bo je wywaliło.
Też miałem taki problem. Tylko była to wina TRS2004 (obszerne trasy) i Worda 2000. Na innych programach nie resetowało. Wymieniłem na TRS2006 i Worda 2003 i ładnie jedzie.