FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z PC
Autor Wiadomość
Patrol
zaawansowany
PL-PLKW

Wysłany: 24-10-2008, 14:42   Problem z PC

Witam.
Mam problem z moim blaszakiem. Chodzi oto, że komputer sam się resetuje. W środku jest czysty bo go odkurzałem. Komputer resetuje się różnie. Czasem od razu przy włączeniu, w trakcie pracy czy podczas wyłączania. Problem ten pojawił się jakieś 4-5 dni temu. Nie wiem czego to wina. Koledzy mówią że wirus-może być, ściągałem tory do MSTS'a , mój AVG zaalarmował mnie , że znajduje się tam wirus. Ponieważ mi tory były potrzebne wyłączyłem AVG i zainstalowałem te tory.
Zasilacz? Jeśli tak do z jakiego powodu? Ram wymieniałem w wakacje, było ok kartę graficzną 3 października, więc nie sądzę, że to wina któryś z tych nowych podzespołów.
Temperatura:
Speedfan pokazuje:
Temp1: tu głównie nigdy nie przekracza 32*C
Temp2: tu pokazuje różnie, głównie jest to ok 34-38 stopnie, max było 42.
Temp3: tu temperatura zawsze jest ok 28*C
Liczę na pomoc.

mgarkowski
zaawansowany
inż. modelarz

Wysłany: 24-10-2008, 16:27   

Problem taki może się pojawiać jeśli wyczerpała się (wyczerpuje się) bateryjka zamontowana do płyty głównej.

mbocian_94
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2008, 16:56   

Miałem podobny problem i winą był wadliwy ram oraz procesor. Po prostu był z overclock'owany i 'pasta' termoizolacyjna z procesora przywarła do coolera i tak się przegrzewał i resetował.

Alana 
znawca

Pomogła: 129 razy
Wysłany: 24-10-2008, 18:32   

Rozkrec komputer, spisz co masz za zasilacz [typ, model, moc] i podaj na forum. Warto by bylo go rozkrecic i wyczyscic w srodku i od razu obejzec czy nie ma widocznych uszkodzen.
Raczej to bedzie problem z zasilaczem [uszkodzil sie] ewentualnie przy odkurzaniu do stykow RAM dostal sie kurzyk itp
Jak co pisz tu albo gg, takim czyms zajmuje sie zawodowo.

pietrek
znawca
2004;2006;2010;T ANE

Wysłany: 24-10-2008, 19:27   

Miałem podobny problem tylko mój polegał na tym że po czyszczeniu powietrzem w spraju coś się gdzieś rozłączyło i jak go włączałem to zaczynał się uruchamiać i w momencie jak załadował się windows komputer się restartował, i tak cały czas. Mam o tyle dobrze że kolega się tym zajmuje i mi to naprawił.
Jedynie co mnie zdziwiło to to, że musiałem wgrać od nowa stery do karty graficznej bo je wywaliło.

a000
super trainz

Wysłany: 24-10-2008, 19:30   

Też miałem taki problem. Tylko była to wina TRS2004 (obszerne trasy) i Worda 2000. Na innych programach nie resetowało. Wymieniłem na TRS2006 i Worda 2003 i ładnie jedzie.

Patrol
zaawansowany
PL-PLKW

Wysłany: 24-10-2008, 20:39   

Jakoś narazie wszystko przeszło. Najbardziej resety się ,aktywowały" podczas włączania TACSa

Odpowiedz do tematu