Witajcie. Chcę Wam zaprezentować, co udało mi się osiągnąć w budowie tej trasy. Jest ona zrobiona specjalnie na przyszłoroczne Igrzyska w Soczi. Trasa jest fikcyjna, jednak wzoruję się na krajobrazie, który tam występuje. W skład mapki będą wchodziły dwie linie:
-główna ze szlakową 120 km/h o długości ok. 10 km. W całości zelektryfikowana i dwutorowa.
-poboczna z Soczi do Krasnej Polany. Będzie miała około 24 km i posiadać będzie tylko jeden tor.
Jest to mapa budowana tylko i wyłącznie z dodatków wbudowanych w TS12.
Poniżej przedstawiam pierwsze segmenty tej trasy:
1 zdjęcie: wjazd do jakiejś tam stacji na linii głównej. W oddali po prawej stronie widać góry Kaukaz. Po lewej stronie Morze Czarne.
2 zdjęcie: "jakaś tam stacja". W oddali widać lotnisko.
Proszę o ocenianie tej mapki. Pewnie narazie negatywnie, bo tras nie umiem tworzyć
To co pokazujesz ma klimat ale tez - pokazujesz niewiele. Wrzuc wiecej screenow, szczegolnie takich co do ktorych masz watpliwosci albo niewiesz jak cos zrobic i pytaj. Po to jest ten dzial,
Z mojej strony jedna uwaga: szerokosc peronu wyspowego [pomiedzy torami] jest bardzo mala i w takim ukladzie albo bym odgrodzila tor po prawej plotem albo zrobila 2 perony rownej szerokosci. Nie widze tez zadnego przejscia dla pieszych w poziomie szyn a kladka tutaj sie nie zmiesci.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Mar 2013 Posty: 196 Skąd: Polska
Wysłany: 29-06-2013, 21:19
Co do peronu, to tak jest w Rosji w rzeczywistości. Zapomniałem dodać, że na stacji nie zrobiłem jeszcze szczegółów. Zdjęcia z mapy dodam niedługo jak coś dorobię, a tymczasem przedstawiam dowód na takie perony: