Wysłany: 24-12-2013, 12:57 Brak dźwięku lokomotywy
Pobrałem tą lokomotywę z tej strony http://www.trainzone.co.nz/puffingbilly.htm zainstalowała się model świetny tylko ten brak dźwięku próbowałem podstawiać własne, robić nowe za pomocą programu do edycji dźwięków z miernym skutkiem, raz nawet wymieniłem prawie cały config w sensie specyfikacje silnika itp. Jest to jedyny przypadek w moim TRSie inne dźwięki działają znakomicie. Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez jjjuras4 24-12-2013, 15:02, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 54 razy Wiek: 28 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 1617 Skąd: Kargowa/Wolsztyn
Wysłany: 24-12-2013, 20:48
CMP nie wywala żadnych błędów przy enginesoundzie do tego czajnika? Sprawdź lepiej. Może też autor popełnił bubla i dźwięki są po prostu olewane przez TRSa, wtedy zawsze możesz podmienić sobie enginesound, to już musi działać.
też myślałem że autor zrobił bubla lecz po wymianie enginesounda był jakiś dźwięk tylko nie był odtwarzany według żadnych norm trainzowych, w sensie dźwięk odtwarzał się niezmiernie wolno co strasznie irytuje