Tak więc jak w temacie... kiedyś zrobiłem spory kawałek Wrocławia tylko, że był on w starym stylu .... nie na dzisiejsze standardy... Mapa była robiona w TRS 2006 i wiekszość forumowiczów z PTram prosiło, żebym ją przerzucił do 2004. Dało się ale było dużo brakujacych obiektów ... i sporo niedoróbek.. Więc postanowiłem robic mapę od poczatku... Mapa jest robione w TRS2004 ze względu na to, że mapa na pewno pójdzie na innych platformach trs-a.... Staram sie, żeby mapa była stosunkowo lekka. I mam nadzieję, że mi to wyjdzie. Wrocław jest robiony na tyle tak samo na ile pozwalają mi dodatki i czas... Tak więc teraz jest zrobione dosyć sporo. Odcinek od Pl.Legionów Do Fatu. Cała Hallera i Powstańców Śl do kawałek za Sky-Tower.. We wcześniejszej wersji chciałem zrobić kompletną mapę cały wrocław... Ale przerosło to trochę możliwości komputera tak więc teraz robię dany odcinek lini i wszsytkie będą podzielone na sesje. czyli będzie zrobiony kompletny Wrocław ale okrojony ;] Sesjami ;)
W tym filmiku pokazana jest trasa którą już zrobiłem.... zaczynamy od skrzyżowania Grabiszyńska Hallera 2:10
http://www.youtube.com/watch?v=dcPEYJlnMqk
drugi filmik do 0:58 koniec mapy
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Odcinek od legionów do fatu nie jest pokazany w żadnym filmiku... tak więc nie moe tym którzy nie są z Wrocka pokazać czy to w ogóle jest podobne ....
Tyle, że ten odcinek jest zmieniony .. obecnie trawaj prace remontowe (nowy układ dróg w okół SKY-Tower-a u mnie on już jest bo wiem, że trochę mi zajmie zrobienie całej lini... NA chwilę obecna robiona jest linia 14 i lustrzana 24.
Schemat lini (trasa tramwaju 24 i 14 oraz fragment który jest pokazany w geodecie (ten powyżej)
FOTY>
Skrzyżowanie Hallera Mielecka
Pozostałe zdjęcia pokazują zmianę sieci trakcyjnej:
Skrzyżowanie Powstańców Śląskich. Na lewo Hallera
Hallera
kino Lwów
Tzw: Barbakan
Skrzyżowanie z ul.Gajowicką
Widok na Skrzyżowanie P.Ś od Góry
W stronę PŚ
Ostatnio zmieniony przez siroccoxp 07-08-2010, 21:03, w całości zmieniany 1 raz
Budynek straży nie ma innego podobnego do tego który jest ten jest najbardziej podobny.
....
Poza tym problem jest taki że nie ma dostępnychw necie takich obiektów jak potrzebóje i musze sie posiłkować innymi albo gorszymi albo średnimi....
Wiesz, żeby to jeszcze wykonalne było w wiekszosci przypadków ... budynki sa zasłoniete drzewami i nie idzie zrobić foto textur... poza tym jeżeli już miałbym robić budynek (albo zlecic komuś) to tylko najbardziej charakterystyczny... którego nie znajde nawet troche podobnego :P... NP. galeria Arkady, same arkady i Hotel HolideyIn ;]
No te które są na ziemi z podkładami to tak ;] A te na asfalcie i kostce to są inne chyba też FMA albo VCD (nie pamietam czy dokładnie tak się nazywało ) spoko zarośnie u mnie trochę ten fragment... oprócz tego nowo wybudowanego :P Dzieki za sugestie ;)
No wyjrzałem za okno i widzę podsypkę z kamieni i tak jest na całej długości we wrocku :P
http://www.youtube.com/watch?v=dcPEYJlnMqk
4:15 po lewej stronie mój blok ... jak widać tory są na podsypce i trawy na nic ogólnie niema...
Ale pomyślimy jeszcze nad tym
PZDR siroccoxp
Ostatnio zmieniony przez siroccoxp 10-08-2010, 11:54, w całości zmieniany 1 raz
Następny kawałek ukończony ;] odcinek do kolejnego przystanku... SKY TOWER - HOTEL WROCŁAW... Obecnie tory są położone do Skrzyżowania obok Galerii Arkady. A jak wiadomo stamtąd do pl.Legionów już blisko ;] ... Jednak bedzie trzeba wziąć aparat i porobić kilka fotek na nowe obiekty :P ..
A więc:
Przystanek Sky Tower
Skrzyżowanie Powstańców- Radosna.
Widok w stronę Arkad i w przeciwna stronę (rondo)
W tle bloki z ul.Zielińskiego
Nieużywane torowisko ;) charakterystyczne obiekt szczególnie dla kierowców xD
Widok na Hotel Wrocław i na biurowiec
Galeriowiec
Widok na sky...
Kamienica na rogu ..
Przystanek Hotel..
Biurowiec w tle stacja benzynowa i bloki z Zielaka ;]
Hotel Wrocław.. front
Widok z góry.
-------------------------------
+ Wygląd mapy w nocy....
-------------------------------------
Mapa ogólnie ma się dobrze ;] czekam na lepsze warunki do zrobienia zdjęć na foto textury ;] (od razu podziękowania dla Thalys-a za chęci ^^ ) W międzyczasie zrobiłem filmik z tego co jest zrobione. Miłego oglądania .