Wysłany: 14-09-2014, 13:29 Problem z torami Samplaire'a
Witajcie, niedawno przesiadłem się z XP na 7 i zainstalowałem TS2010 build: 42953 i zainstalowałem paczkę torów FULL ze strony Samplaire'a. Żadne z nich nie działają. Po przeinstalowaniu TS i torów to samo. Dodam, że w wersji składników są niedoinstalowane zależności, które są w wyżej wymienionej paczce. Wszystkie obiekty scenerii oraz podsypki działają. Proszę o jakąś pomoc.
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 14-09-2014, 16:56
Jak już to dajemy miniaturkę. Brakujące, to są stare wersje tego samego dodatku z końcówką 3, więc nie ma co się tym przejmować. W grze widać tylko aktualny, a tamte wyżej masz w CMP oznaczone jako śpiące czyli się nie wyświetlą w Geodecie.
Przeinstalowałem jeszcze i otworzyłem do edycji i wprowadziłem i działają ale niektóre. np. SAM Tor PS-94 klasa 0 nie działa tak samo zardzewiałe bądź rzadko używane. Ale chyba problem narasta bo nawet most nad martwą Wisłą też nie działa.
W sumie to nie znam się na tym więc się wypowiem. :) Braki odwołują się do starszych wersji tego właśnie toru. Prawdopodobnie wystarczyłoby usunąć w configu odwołania do tych właśnie kuidów, które są tu wykazane jako brakujące zależności. Niestety w configu nie widzę takich odwołań.
U mnie tego problemu nie ma bo te starsze wersje mam już uprzednio zainstalowane, tyle że teraz one są jako "obsolete" i jedyny słuszny dodatek to ten podkreślony xxxx:xxxx:3
PS. Ale to nie jest tak, że "i znowu link"; wstawiaj miniaturki, bo Ci mod usunie wpis. Zasad się trzymamy.
Ostatnio zmieniony przez Jacek 14-09-2014, 18:51, w całości zmieniany 1 raz
Rozwiązania nie znam ale tory już same się pokazują ale w ogóle wszystko inne się nie pokazuje nowo wgrane rzeczy. Pobrałem teraz sieć i słupy i nie chodzą. Tak samo jest z pozostałymi dodatkami :( chociaż obok jest, że są wgrane.
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 14-09-2014, 20:28
Wiesz staramy się pomóc ale z jasnowidzeniem, przynajmniej u mnie, kiepsko. Po pierwsze napisz sensownie po polsku w czym problem. Po drugie czy dotyczy to konkretnej mapy, czy tak masz na czystym segmencie. Po trzecie i najważniejsze, to screen z CMP wszystkich rubryczek przy felernym dodatku.