Witam.Mam Problem z Pamięcią RAM.Mowa tu o :KINGSTON 2x4GB HYPERX DDR3 1866MHz CL9 BEAST.W biosie mi pokazuje że taktowanie jest niby ustawione na 1866MHz ale taktują mi 1333Mhz.Nie wiem może je trzeba podkręcić.Sory ja tego po prostu nie umiem i chcę aby ktoś łaskawy się znalazł i mi pomógł a zarazem Dokładnie i Szczegółowo wytłumaczył.Dodam że przed zrobienie Formata dysku było normalnie czyli taktowały 1866 MHz czyli Maksymalnie.
Moja Płyta Główna to: ASUS Z87-A s1150.
Procesor: i7-4771 s1150.
Pomocy
_________________ i9-9900K OC 5,2 GHz|G.Skil Rapjavs V 4x8GB DDR4 3200Mhz|Titan X 12GB po OC
Pomógł: 8 razy Wiek: 30 Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 132 Skąd: Wyszków
Wysłany: 05-01-2015, 02:13
Hm. Jedyny UEFI z jakim miałem do czynienia to swój AsRockowski... Ale patrząc po opcjach w twoim asusowskim szukaj w zakładkach Ai Tweaker albo Advanced...
Aaaa sprawdź najpierw w Ai Tweaker czy masz opcję Memory Frequency. Jak masz, to klikaj i tam z listy powinieneś mieć do wyboru taktowania. Wybierz odpowiadające swoim kościom.
_________________ Pasjonaci nieczynnej linii kolejowej Auranowice Kebab - Biała Pendolińska pełodegie.