Wysłany: 26-04-2008, 21:46 Problem z Neostradą TP 1mb
Jak w opisie tematu po wylogowaniu (z wcześniej włączonym TRS-em) i ponownym zalogowaniu na inne konto Neostrada nie działa.
Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
Powiedzmy, gram sobie w TRS2006. Wychodzę z gry i wylogowuje się z konta użytkownika (do tej pory internet jeszcze działa). Loguję się na inne konto użytkownika i internetu nie ma.
Dopiero po resecie kompa internet jest.
Pomógł: 34 razy Wiek: 31 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 826 Skąd: Brzozów
Wysłany: 27-04-2008, 10:13
Masz livebox czy modem ???
Bo czasem ci idoci (TP) sami tak sobie resetuja :( mnie tak juz z 10 razy zresetowali bez mowienia!!!
I przez 2 miesiace cos pie*****li z kablami i mialem zamiast 125 kb/s to 10 kb/s albo 100 b/s :(
Acha mozesz sprobowac przeinstalowac oprogramowanie ktore tez jest do d...!
Ostatnio zmieniony przez Shaggy 27-04-2008, 10:13, w całości zmieniany 1 raz
Moja lepsza połowa też Neo (modemowy) i jak wszystko im podłączyłem, to niestety na każde konto byłem zmuszony wgrywac oprogramowanie TP - poprostu musi każde kotno zostać zarejestrowane - na dane nazwisko, które zamówiło neonówkę. Nie wiem jak w twoim przypadku, ale w modemie tak to jest.
Wysłany: 05-05-2008, 19:16
Heh... mnie to wogle modem niedziala :D u brata na laptopie tak ale u mnie nie :( daje sprawdzenie lini wszystko na zielono ale niedziala wiec to jest TP :D i takie gadanie jak niektorzy mowia ze net od TP to jest szajs to niemaja racji bo sami maja lokalny net a ten internet jest skad ???? TP niestety :(
Dupa jasiu karuzela, za moment mi wmówisz ze mam w ścianie schowany modem TePsy. TP to szajs tak było, jest i będzie. Jedyne co sie czasem przydaje to zmienne IP.
Cytat:
bo sami maja lokalny net a ten internet jest skad?
Antena na bloku i dalej na politechnikę idzie bodajże.
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-05-2008, 00:29
Co do szajzowatości neostrady... Jak ktoś korzysta z tych gównianych modemków za 19zł z zestawu instalacyjnego to już jest jego problem, osobiście korzystam z neostrady 1mb z modemem Livebox TP i jakoś problemów ona mi nie robi. ;) Więc to raczej zależy od "użytkownika" :P
szajsbox i nie ma problemow? BIG LOL albo BIG LUCK
osobiscie do neo czy neti polecam jakiegos routerka
podpinasz sie po sieciowce jak do LANu i nie ma zadnych problemow - raz skonfigurowany chodzi bez problemow kilka miesiecy, ewentualnie trzeba go czasem z pradu na 5min wylaczyc jak sie przywiesi
Wysłany: 19-07-2008, 14:29
Jeszcze jedna pomoc dla Ciebie i kazdego kto ma neo 0800 102 102. Dzwoncie ile chcecie tam ja jak popatrzylem na rachunek co mi sie strasznie w tym miesiacu net psul mialem 3 godziny :D za darmo z nimi gadania. Oczywiscie wiekszosci nic nie pomoglo ale rachunek bylo tanszy o 70% ;d. Wiec dzwoncie i juz :).
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 157 Skąd: z kontowni
Wysłany: 23-07-2008, 20:44
Witam.
Też mam liveboxa, ja Thalys, i też jestem zadowolony. Kiedyś miałem Neozdradę z modemem Sagema czy Philipsa, jakoś tak. I też nie narzekałem. Liveboxa wziąłem po to, aby móc korzystać w tym samym czasie z netu na dwóch kompach. Chodziło jeszcze oto, żeby drugi, niejako komp podporządkowany pierwszemu mógł mieć neta, jak mój główny komp w moim zamkniętym pokoju jest wyłączony.
I udało się, dzięki Liveboxowi. Livebox znajduje się w moim zamkniętym pokoju - gdy mnie nie ma, i jest cały czas włączony, oraz podłączony do gniazdka telefonicznego.
Drugi komp jest laptopem i łączy się z Liveboxem bezprzewodowo przy pomocy dołączonego do Liveboxa "dżingla" podłączonego przez port USB. Ja wracając z pracy, włączam "główny" komp, a Livebox jest połączony z nim również przez USB, ale przewodowo. Wiadomo, jak chodzą dwa kompy, plus jeszcze gadka przez tela, to jest wolniej.
A tak mam neo 1024, promocja mała cena 36 m za 45 zeta netto + udostępnienie Liveboxa - 8,20 netto miesięcznie.
Dodam jeszcze, że mieszkam na wsi, i praktycznie poza sieciami GSM nie miałbym innego dostępu do netu. A linia telefoniczna w mojej wsi jest ...napowietrzna.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Absolwent 1974 23-07-2008, 20:45, w całości zmieniany 1 raz
Nie ma co ukrywać, że neostrada i inne neo podobne usługi są dobre do przegladania onetu. do tego wcale nie są tanie biorąc pod uwagę to co można mieć od osiedlowego providera. Oczywiście jeżeli nie ma nic lepszego to dobra i neostrada. Tak gwoli ścicłości za internet 100mb/s + telefon płace co miesiąc 67zł. W tym:
- internet bez ograniczeń żadnych limitów itp
- telefon 50 minut co miesiąc gratis, bezpłatne rozmowy wewnątrz sieci + do innego tarnowskiego providera no i koszt rozmowy o polowe tańszy niż w tpsa
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 157 Skąd: z kontowni
Wysłany: 24-07-2008, 20:28
TPSA też nie ma już ograniczeń co do limitu. Ja nie mogę skorzystać z internetu przy pomocy operatora TV kablowej, bo w moim, wiejskim osiedlu (Płochocin Osiedle) nie ma takowego. Mam liveboxa, i proszę uwierzcie mi na słowo - jak na razie jestem zadowolony.
Dla przykładu:
Korzystam z internetowej TV, ze strony itvp.pl - jest to oficjalna strona netowa TVP.
Różnego rodzaju darmowe wiadomości i seriale idą "na żywo" w necie w dobrej jakości, z dobrym dźwiękiem, i nie szarpią. Seriale płatne (smsem) przeważnie ściągam na twardego, zanim obejrzę. Dlaczego? Bo lubię oglądać kilka razy, a po co kilka razy ściągać z netu? Jak można raz ściągnąć, a później oglądać non-stop przez 15 dni?
To tyle. TPSA nie płaci mi za ich chwalenie, ale też nie narzekam na nią.