Wysłany: 13-02-2012, 22:51 Trainz for Android
Zakupiłem Trainz dla Androida, z Android Market. Chcąc wejść w niego pokazuje się komunikat, że trainz, musi sciągnąć jakąś dodatkową zawartość, chcąc to zrobić wyskakuje mi błąd, i tak w kółko. Miał może ktoś podobny problem?
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 13 Sie 2011 Posty: 1485 Skąd: Pruszków
Wysłany: 05-03-2012, 06:46
Problemy mogą być dwa:
1. Mój kumpel pobrał instalkę z Chomikuj i ta działa, bez problemu. Być może z Twoją instalką jest coś nie tak. Jedyny kłopot jaki napotkał jest taki, że w grze nie pojawia się żadna tekstura (ani pociągu ani otoczenia) - widać tylko mglisty obrys obiektów.
2. Ja równierz próbowałem zainstalować tą app na swoim HTC Wildfire, jednak wyskakuje mi jakiś komunikat i wyłącza się telefon - całkowicie głupieje.
Dodam tylko, że mój kolega korzysta z SE Arc. Być może wina leży po stronie ,,mocy,, telefonu lub wersji Androida...
_________________ Imperium kontratakuje?
Baron von Schlosserhoffen.
----------------------------------------------------------
Bylabym ostrozna z piraceniem aplikacji na androida. Moze byc jakies ukryte DRM, zabezpieczenie antypirackie w samym systemie operacyjnym telefonu i tak dlugo jak telefon jest podlaczony do sieci komurkowej to nie zadziala zadne pirackie oprogramowanie, chyba ze telefon sie przerobi odpowiednio.
Raczej nie utozsamialabym piractwa komputerowego ze zlodziejstwem. Zlodziej zabiera wlascicielowi przedmiot, pirat wykonuje identyczna kopie a orginal pozostaje u wlasciciela.
Swoja droga - chyba trzeba na powaznie pogadac o tych sprawach w malpim gaju.
Pomógł: 336 razy Wiek: 55 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-04-2012, 15:23
Na chwilę obecną, wedle obowiązującego prawa taki czyn jest kradzieżą, Nieważne czy ma to jakieś uzasadnienia moralne, czy nie, takie jest prawo. A dyskusję na ten temat uważam za bezcelową, bo to nie jest forum na ten temat i taka dyskusja nie przyczyni się do żadnej konstruktywnej zmiany tego prawa (bzdurnego, czy nie, to już inna kwestia).
BTW trzeba być debilem żeby publicznie przyznawać się do czynów zakazanych.
Sprawdziłem ile też kosztuje ten Trainz w Google Play, całe 16,33 PLN. Nero gratulacje kradzieży 1000-lecia, istny majstersztyk zbrodni
Ostatnio zmieniony przez drstrach 29-04-2012, 15:28, w całości zmieniany 2 razy
Witam
Od jakiegoś czasu posiadam w/w produkt. Ogólnie sobie w miarę chwalę, a właściwie chwalimy bo więcej czasu na tablecie w trainz spędza syn niż ja. Fakt posiadania programu "pod ręką" na wyjazdach jest super. Zainstalował się bez problemu ze sklepu google a i eksploatacyjnie nie dostrzegam zbyt wielu minusów (poza tymi które wynikają z faktu że używam tabletu).
Pomimo że nie miałem problemów z instalacją to mam kilka pytań/propozycji:
1.Miło było by gdyby powstał oddzielny dział dla tego produktu.
2.Czy komuś się udało zaimportować własne cdp do tego programu? Jeśli tak to w jaki sposób? Syn mi truje że nie ma PKP jak na PC
3. Pomimo upierdliwości pracy w trybie geodety czy ktoś już robił jakieś mapy i podzielił by się uwagami? Jak na razie ja się poddałem ze względu na koszmar obsługi chociaż syn walczy wytrwale.
Z oddzielnym działem to może wstrzymajmy się na razie. TRAINZ sam w sobie jest dosyć niszową grą, a obawiam się że w wersji na Androida może być grą wręcz "ekskluzywną"
Co do niszowości tej wersji to na dzień dzisiejszy może rzeczywiście tak jest ale jak się wydaje będzie to ulegało zmianie.
Proponowałem wydzielenie działu ze względu na porządek na forum. Nawet ta dyskusja tutaj nie jest przecież prowadzona za bardzo we właściwym dziale. Dopisałem się do tematu bo moje pytania się mieściły w tytule. Jednak z pierwszym postem nie wiele mają wspólnego. :D:D:D
Jeśli chodzi o mnie bardzo spodobał mi się trainz na androida. Próbowałem robić mapy na tą grę. Można mnie znaleźć gdy będziecie przeglądać listę. Mój nick to chyba Dbanaszak. Próbowałem zrobić linie Poznań-Gniezno ale zrobiłem tylko do Garbar. Miejscami niedokończone. Planuje zrobić do Pobiedziska lub Biskupice, w których mieszkam.