Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Posty: 163 Skąd: Bronisławów
Wysłany: 14-03-2012, 20:19
Dźwięki fajne, szczególnie bogsound z członów ab bardzo dobry. Mam tylko jedną prośbę - przed zapisaniem do cdp zmień w configu trainz-build na niższy (2 dla bogeysound i 1.3 dla pozostałych) bo na razie żeby odpalić to w niższych trainzach trzeba bawić się w gmeranie w configu i kopiowanie.
Pomógł: 12 razy Wiek: 34 Dołączył: 13 Wrz 2011 Posty: 543 Skąd: Kraków
Wysłany: 14-03-2012, 22:15
Nie wiem czemu,ale te dźwięki TRS2006 niestety powodują brak wyświetlania się modelu w Geodecie i Maszyniście. w Cofingach dźwięków,konkretnie Trainz-build z 2.9 na 2.4 nie dało żadnego rezultatu.W Cofingu SN61 też zaznaczyłem zmiany kuidów.Wszystko wykonywałem zgodnie z instrukcją.Oczywiście to zatwierdziłem w CMP. Co może być nie tak?
Ostatnio zmieniony przez Podlesky 14-03-2012, 22:32, w całości zmieniany 1 raz
Zrób tak: zmień trainz-build z 2.9 na 2.4 i zatwierdź w CMP.
Następnie zapisz te zmienione do cdp, a po zapisaniu usuń.
Teraz zainstaluj te "swoje" cdp z trainz-build 2.4.
Musi działać. Robiłem tak wiele razy m.in z nowymi wagonami z www.trainworks.eu
_________________ TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
Mam taką prośbę, jeśli ktoś przypadkiem trafi na ciekawe materiały dźwiękowe min na youtube to byłbym wdzięczny abyście wklejali je do mnie do tego tematu:)) Tematyka dowolna, dźwięki przeróżne dotyczące kolei; pociągów... Zawsze coś może powstać ciekawego i z góry dzięki!
Nie wiem czemu ale wydaję mi się, że jest to trochę takie zbyt... plastikowe? Ten dzwięk, to taki trochę tryb "zero-jedynkowy" Myślę, że tu wyszło innemu koledze znacznie realistyczniej: http://www.youtube.com/watch?v=rNHe22M0lcQ